Kip met zwarte peper en noedels uit de slowcooker. Ik ben gek op pittig eten en ook op vers gemalen zwarte peper. De pepermolen staat dan ook altijd dicht in mijn buurt op tafel. Ik geef graag een paar extra draaien aan de pepermolen omdat ik de smaak en geur zo lekker vindt. In dit gerecht staat de zwarte peper smaak centraal. Het past goed bij dit kipgerecht met noedels uit de slowcooker.
Noedels maken in de slowcooker, kan dit? Ja, dit is mogelijk maar bij dit gerecht bereid je ze apart. Het grootste gedeelte van dit recept bereid je in de slowcooker en op het einde meng je de gare noedels er doorheen. Noedels koken duurt niet zo lang dus als de kooktijd van de slowcooker bijna verstreken is hoef je alleen nog maar noedels te koken het het gerecht te combineren.
Kip met zwarte peper en noedels uit de slowcooker
Dit gerecht kun je natuurlijk ook prima bereiden in een wok. Waarschijnlijk ben je dan een stuk sneller klaar. Maar waarom zou je dit dan bereiden in de slowcooker? Voor het gemak! Je hoeft er niet bij te blijven en in de tijd dat de kip gaart kun je iets anders gaan doen. Dat is het voordeel van de slowcooker. Een ander voordeel is dat smaken goed kunnen intrekken en je huis gaat er heerlijk van ruiken.
Kip met zwarte peper en noedels uit de slowcooker
4
personen20
minuten3
uren30
minuten3
uren50
minutenKip met zwarte peper en noedels uit de slowcooker. Een gerecht met paprika, bosui, noedels en kip die je in iets meer dan 3 uur bereidt in de slowcooker (stand low).
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
- Wat heb je nodig voor dit gerecht?
500 gram kip(filet) of kippendijen
halve eetlepel vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels maïzena
1-2 grote rode paprika’s in stukjes gesneden
2 bosuitjes in ringetjes gesneden
1 verpakking udon of boekweit noedels (verkrijgbaar in de supermarkt)
1 eetlepel olie
- Wat heb je nodig voor de saus?
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vers gemalen zwarte peper
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel azijn
1 flinke teen knoflook geraspt
1 eetlepel honing
1 centimeter verse gember geraspt
BEREIDING
- Snijd de kip in stukjes en doe deze samen met twee eetlepels maïzena en een halve eetlepel vers gemalen zwarte peper in een ziplockzakje. Schud de inhoud van het zakje goed door elkaar zodat alle stukjes kip met een laagje maïzena bedekt zijn.
- De 2 bosuitjes snijd je in ringetjes en 2 (of 3) paprika’s snijd je in reepjes en zet deze even apart tot gebruik. Maak ondertussen de saus door 2 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper, 2 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel azijn, 1 teen geraspte knoflook, 1 eetlepel honing en 1 centimeter vers geraspte gember te mengen in een kommetje.
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de gesneden kip hierin aan tot het een beetje bruin gekleurd is. Schep de kip over in de slowcooker en doe de gesneden paprika en de bosui erbij. Giet de saus erbij, doe de deksel op de pan en zet de slowcooker voor ongeveer 3,5 tot 4 uur op stand low. Er komt nog vocht uit de groenten maar vind je dat er te weinig vocht of saus bij zit voeg dan gerust een scheutje water toe.
- Als de kooktijd bijna verstreken is (check even of de kip gaar is) bereid je de udon of de boekweit noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel de noedels kort af onder koud water om plakken tegen te gaan en schep ze over in de slowcooker. Meng de noedels met slabestek of twee vorken door de kip en de groenten.
- Serveer direct en bestrooi de noedels met extra vers gemalen zwarte peper en extra ringetjes bosui. Kroepoek en zoetzure komkommer is er erg lekker bij.
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Woksaus met zwarte peper en knoflook
- Zwarte bonensoep uit de slowcooker
- Chinees wokgerecht met kip en zwarte bonen
- Bubur ketan hitam (zwarte zoete rijstepap)
- Noedels met chili olie en knoflook
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.