Woksaus met zwarte peper en knoflook, een lekkere pittige saus om groenten en/of vlees in te ‘wokken’. Er zijn ontzettend veel woksauzen te koop in de supermarkt, maar je kunt zo’n saus ook heel eenvoudig zelf maken. Loop de ingrediënten in je voorraadkast eens na. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis. Het is daarom zonde om iets te gaan kopen als je het al in huis hebt. En het maken is simpel, het is een kwestie van mengen en toevoegen aan je gerecht.
Je kunt deze woksaus nog voor meer doeleinden gebruiken. Het is een prima marinade voor vlees, kip of tofu. Maar het is ook een verrassende dip voor springrolls, dumplings of loempia’s. Het is ook een lekkere glaze bij gegrilde aubergine of courgette. Je kunt er dus meer mee doen dan alleen wokken.
Woksaus met zwarte peper en knoflook
Dit saus recept is geïnspireerd op een gerecht van Ottolenghi, black pepper tofu. Pittige blokjes tofu uit de wok met paprika en die heerlijke spicy saus. Omdat het verrassend lekker was heb ik de saus hier en daar wat aangepast zodat het ook makkelijk te gebruiken is bij andere wokgerechten. Je hoeft je dus niet te beperken tot alleen het tofu gerecht maar je kunt het gebruiken bij allerlei groenten, vlees, kip en bijvoorbeeld paddenstoelen. Als je een dubbele hoeveelheid maakt heb je voldoende voor twee gerechten. Het is in een glazen pot een paar dagen houdbaar in de koelkast.
Deze saus (een aangepaste versie) heb ik bijvoorbeeld gebruikt in mijn recept voor kip met zwarte peper en noedels uit de slowcooker. Dit is een manier waarop je de saus nog meer kunt gebruiken. Bekijk hier het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.