Woksaus met zwarte peper en knoflook

Woksaus met zwarte peper en knoflook

Dit is een van mijn favoriete sauzen om in te wokken. Ik ben gek op zwarte peper en deze woksaus met zwarte peper en knoflook is perfect om kip, vlees, tahoe of groenten lekker op smaak te brengen. Hou je ook net als ik van lekker pittig? Dan moet je deze woksaus echt eens proberen. Onder de categorie wokgerechten vind je nog meer lekkere en simpele recepten voor een snel gerecht met een Oosters tintje.

Wat heb je nodig?

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel vers gemalen zwarte peper (of gemengde peper)
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • eetlepel honing
  • 1 eetlepel azijn
  • optioneel: 1 theelepel maizena + 2 eetlepels water

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten (behalve de maizena en de 2 theelepels water) in een glazen potje, draai de deksel erop en schud het goed door elkaar. De woksaus kun je ook voorbereiden en bewaren in de koelkast. Als je de saus wilt gebruiken bak je eerst het vlees naar keuze aan in een wok, voeg hier groenten zoals paprika, pasksoi, ui, broccoli of restjes groenten uit je groentela aan toe. Schep of schud dit even om zodat er nog wel een beetje bite aan de groenten blijft.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.


Giet de woksaus erbij en verwarm dit kort mee. Zorg dat het vlees en de groenten bedekt zijn met de woksaus. Als je de saus te dun vind maak dan een papje van de maizena en het water en voeg dit aan de wok toe. Schud alles nog even om en serveer direct. Het lijkt weinig saus maar het is enkel om vlees en groenten een lekkere smaak mee te geven. Ik gebruik ongeveer 350 tot 500 gram vlees bij deze hoeveelheid woksaus. Voor groenten houd ik geen hoeveelheden aan, ik gebruik gewoon wat ik in huis heb en waar ik zin in heb. Wil je toch meer saus? Verdubbel dan het recept en proef of de smaak van de saus naar wens is.

Deze saus is ook heerlijk om noedels mee op smaak te brengen. Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet ze af. Neem een paar eetlepels van de saus en meng deze door de warme noedels. Bestrooi de noedels met gesneden bosui en serveer direct. Udon noedels en boekweit noedels zijn hier het meest geschikt voor.

Woksaus met zwarte peper en knoflook

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*