Op mijn blog kun je al veel Oosterse saté recepten vinden. Dit keer ga ik op de Griekse tour en maak ik Griekse kipspiesjes. Een soort saté (vlees op een stokje) maar dan met een Griekse touch. Na onze vakantie op Corfu maak ik steeds meer gerechten uit de Griekse keuken. Deze kipspiesjes zijn goed gekruid en het lekkerst als je ze bereid op de saté bbq. Daarna kun je kiezen of je de kip van het stokje eet, of serveert in een broodje.
Ook bij kinderen valt dit gerecht goed in de smaak. Door de marinade krijgt het vlees een beetje een zoete smaak. Eerder maakte ik al souvlaki, dit kun je maken van zowel varkensvlees als kip. Deze spiesjes zijn weer net iets anders van smaak. Deze marinade is toch wel een van mijn favorieten.
Welke gerechten kun je goed combineren met deze spiesjes?
- een Griekse salade
- pita’s (pita broodjes)
- echte Griekse stifado (voor als je meer Griekse gerechten wilt serveren)
- Griekse salade met pita chips
- knoflooksaus
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE