Eetspiratie » Griekse kipspiesjes
Griekse kipspiesjes

Griekse kipspiesjes

Op mijn blog kun je al veel Oosterse saté recepten vinden. Dit keer ga ik op de Griekse tour en maak ik Griekse kipspiesjes. Een soort saté (vlees op een stokje) maar dan met een Griekse touch. Na onze vakantie op Corfu maak ik steeds meer gerechten uit de Griekse keuken. Deze kipspiesjes zijn goed gekruid en het lekkerst als je ze bereid op de saté bbq. Daarna kun je kiezen of je de kip van het stokje eet, of serveert in een broodje.

Ook bij kinderen valt dit gerecht goed in de smaak. Door de marinade krijgt het vlees een beetje een zoete smaak. Eerder maakte ik al souvlaki, dit kun je maken van zowel varkensvlees als kip. Deze spiesjes zijn weer net iets anders van smaak. Deze marinade is toch wel een van mijn favorieten.

Welke gerechten kun je goed combineren met deze spiesjes?

Griekse kipspiesjes

Griekse kipspiesjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: WereldkeukenKeuken: GrieksNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

10

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Marineren

3

uren 
Tijd totaal

3

uren 

30

minuten

Griekse kipspiesjes van de saté barbecue zijn hier bij de kinderen favoriet. Je serveert ze op een stokje of in een pitabroodje. Lekker met sla en een frisse tzatziki of knoflooksaus.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 500 gram 500 kipfilet of kippendijen

  • 6 eetlepels 6 olijfolie

  • 2 eetlepels 2 balsamico azijn

  • 3 tenen 3 knoflook

  • 2 eetlepels 2 citroensap

  • 1 theelepel 1 gemalen komijn

  • 2 theelepels 2 gedroogde oregano

  • 1 theelepel 1 uienpoeder

  • 1 flinke snuf 1 zout

  • 1 theelepel 1 (pittig) paprikapoeder

  • 2 theelepels 2 honing

Hoe maak je het?

  • Snijd de kip in even grote blokjes en zet deze even apart. Als je de blokjes even groot snijd zijn worden ze ook gelijkmatig gaar als je ze roostert.
  • Maak een marinade van de ingrediënten uit de lijst hierboven. Doe dit in een schaal en meng alles goed door elkaar. Leg de stukjes kip in de marinade voor minimaal een paar uur of een nacht.
  • Week de stokjes (satéprikkers) vooraf zodat ze niet verbranden op de barbecue. Rijg de kip aan de stokjes en rooster ze op een (saté)bbq of een grill rondom bruin en gaar. Blijf er wel bij, keer ze regelmatig en zorg dat ze niet verbranden.Griekse saté

Aantekeningen

  • Tip: Neem een (grote) pita en vul deze met sla, rode ui en komkommer. Leg daar het spiesje in en knijp het broodje dicht. Trek nu het stokje eruit zodat het vlees in het broodje zit. Serveer er knoflooksaus bij. Zo eten wij het graag!

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE