Griekse kipspiesjes

Griekse kipspiesjes

Op mijn blog kun je al veel Oosterse saté recepten vinden. Dit keer ga ik op de Griekse tour en maakte ik Griekse kipspiesjes. Een soort saté (vlees op een stokje) maar dan met een Griekse touch. Na onze vakantie op Corfu maak ik steeds meer gerechten uit de Griekse keuken. Deze kipspiesjes zijn lekker gekruid en het lekkerst bereid je deze spiesjes op de saté bbq, daarna kun je kiezen of je de kip van het stokje eet, of serveert in een broodje.

Vooral bij kinderen valt dit gerecht goed in de smaak, blijkbaar vinden ze het lekker om te eten van een stokje! Door de marinade krijgt het vlees een beetje een zoete smaak. Eerder maakte ik al souvlaki, dit kun je maken van zowel varkensvlees als kip. Deze spiesjes zijn weer net iets anders van smaak. Deze marinade is toch wel een van mijn favorieten.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kipfilet of kippendijen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • theelepel uienpoeder
  • flinke snuf zout
  • theelepel (pittig) paprikapoeder
  • 2 theelepels honing

Hoe maak je het?

Snijd de kip in stukjes en leg dit even apart tot gebruik. Meng de ingrediënten voor de marinade samen in een kom en voeg de kip bij de marinade. Het lekkerste is om de kip een paar uur te laten marineren. Je kunt ook de kip een avond van tevoren in de marinade leggen, de volgende dag hoef je de kip dan alleen nog maar te rijgen en te roosteren.

Rooster de spiesjes op een (saté)barbecue. Lees hier wat een saté barbecue is. De spiesjes kun je natuurlijk ook bereiden op een grillpan.

Serveer de kip gewoon op een stokje of in een pitabroodje. Gecombineerd met een Griekse salade en een frisse yoghurt of tzatziki saus is het een lekkere zomerse maaltijd.

Griekse kipspiesjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*