Griekse salade

Griekse salade

Op Corfu werd bij elke maaltijd een salade geserveerd. De Griekse salade zoals de meeste mensen deze kennen is daar een standaard onderdeel van de maaltijd. En eigenlijk past deze salade overal bij, het wordt daar zelfs gegeten bij het ontbijt. Het is ook binnen no time klaar. Dit simpele recept moet je dus zeker in je kookrepertoire hebben!

Dit recept kun je natuurlijk uitbreiden met nog meer groenten zoals groene of rode paprika. De salade is ook heel goed voor te bereiden. Leg alles in een schaal zoals aangegeven in het recept (ook de feta) en besprenkel net voor het serveren de salade met olijfolie en wijnazijn. Handig als je een etentje organiseert, weinig tijd hebt of deze salade bij de barbecue wilt serveren.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Deze salade past eigenlijk bij heel veel gerechten. Je kunt het goed combineren met:

wat heb je nodig voor 4 personen?

  • halve tot hele komkommer

  • 3 grote tomaten

  • 1 rode ui

  • dikke plak fetakaas

  • halve theelepel gedroogde oregano

  • scheutje wijnazijn

  • eetlepel olijfolie

  • snuf zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Snijd de komkommer en tomaat in grove stukken en de ui in ringen of halve maantjes.
  • Leg de komkommer op een grote platte schaal met daarop de tomaat en de ui.
  • Besprenkel de salade met de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Verkruimel de fetakaas erover heen. Zorg dat je wat grotere plakken hebt en wat fijnere kruimels.
  • Sprenkel er olijfolie overheen en bestrooi de salade met de gedroogde oregano.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Beste Simone
    Ik had een vraag
    Wat is nu de lekkerste feta kaas ?
    Want vorige keer 1 gekocht maar die smaakte naar geit was echt niet lekker ..

  2. Witte of rode wijn azijn?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*