Griekse salade

Griekse salade

Op Corfu werd bij elke maaltijd een salade geserveerd. De Griekse salade zoals de meeste mensen deze kennen is daar een standaard onderdeel van de maaltijd. En eigenlijk past deze salade overal bij, het wordt daar zelfs gegeten bij het ontbijt. Het is ook binnen no time klaar. Dit simpele recept moet je dus zeker in je kookrepertoire hebben!

Dit recept kun je natuurlijk uitbreiden met nog meer groenten zoals groene of rode paprika. De salade is ook heel goed voor te bereiden. Leg alles in een schaal zoals aangegeven in het recept (ook de feta) en besprenkel net voor het serveren de salade met olijfolie en wijnazijn. Handig als je een etentje organiseert, weinig tijd hebt of deze salade bij de barbecue wilt serveren.

Griekse salade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Salades, WereldkeukenKeuken: GrieksMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

25

minuten

Een simpele Griekse salade wordt op Corfu bij vrijwel elke maaltijd gegeten. Deze salade past bijna overal bij en zou je dus standaard in je kookrepertoire moeten hebben.

Ingrediënten

  • halve tot hele komkommer

  • 3 grote tomaten

  • 1 rode ui

  • 1 dikke plak fetakaas

  • halve theelepel gedroogde oregano

  • 1 scheutje wijnazijn

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Snijd de komkommer en tomaat in grove stukken en de ui in ringen of halve maantjes.
  • Leg de komkommer op een grote platte schaal met daarop de tomaat en de ui.
  • Besprenkel de salade met de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Verkruimel de fetakaas erover heen. Zorg dat je wat grotere plakken hebt en wat fijnere kruimels.
  • Sprenkel er olijfolie overheen en bestrooi de salade met de gedroogde oregano.Griekse salade

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

4 Reacties

  1. Beste Simone
    Ik had een vraag
    Wat is nu de lekkerste feta kaas ?
    Want vorige keer 1 gekocht maar die smaakte naar geit was echt niet lekker ..

  2. Witte of rode wijn azijn?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*