Eetspiratie » Griekse salade
Griekse salade

Griekse salade

Griekse salade, een klassieke salade met kleurrijke verse ingrediënten. Een maaltijd op zichzelf, die het lekkerst is op warme zomerse dagen. Maar ook een heerlijk bijgerecht bij gegrild vlees of Griekse stifado (stoofvlees). Traditioneel wordt het geserveerd met (plat)brood. Je kunt deze salade naar eigen smaak en wens aanpassen.

Als je op zoek bent naar een lekkere salade die niet te ingewikkeld is en snel op tafel staat, je hebt hem gevonden! De basis van dit gerecht is eenvoudig. De ingrediënten van een Griekse salade zijn komkommer, tomaat en rode ui. Daarop serveer je blokjes feta en maak je het af met olijfolie, een drizzle wijnazijn en een snufje gedroogde oregano. Het snijden van de groenten hoeft niet netjes, het mag best een beetje rustiek zijn.

Griekse salade

Deze traditionele Griekse salade kun je natuurlijk uitbreiden met nog meer groenten. Groene of rode paprika, artisjokharten, radijsjes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zwarte of groene olijven of kappertjes zijn ook een lekkere toevoeging. Je ziet dat er genoeg Griekse salade variaties mogelijk zijn. Deze zomerse salade is ook heel goed voor te bereiden. Leg alles in een schaal zoals aangegeven in het recept (ook de feta) en besprenkel net voor het serveren de salade met olijfolie en wijnazijn. Handig als je een etentje organiseert, weinig tijd hebt, het is een ideaal gerecht voor bij een picknick of een simpel voorgerechtje.

Deze Griekse salade kun je goed combineren met:

Griekse salade

Griekse salade

5 van 2 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

20

minuten

Een simpele Griekse salade die snel op tafel staat.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • halve tot hele halve tot hele komkommer

  • 3 3 grote tomaten

  • 1 1 rode ui

  • 1 dikke plak 1 fetakaas

  • halve theelepel halve gedroogde oregano

  • 1 scheutje 1 wijnazijn

  • 1 eetlepel 1 olijfolie

  • 1 snufje 1 zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding:

  • Snijd de komkommer en tomaat in grove stukken en de ui in ringen of halve maantjes.
  • Leg de komkommer op een grote platte schaal met daarop de tomaat en de ui.
  • Besprenkel de salade met de rode wijnazijn en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de feta in vierkantjes en leg deze op de salade.
  • Sprenkel er olijfolie overheen en bestrooi de salade met de gedroogde oregano.Griekse salade

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)