Griekse salade

Griekse salade

Op Corfu werd bij elke maaltijd een salade geserveerd. De Griekse salade zoals de meeste mensen deze kennen is daar een standaard onderdeel van de maaltijd. En eigenlijk past deze salade overal bij, het wordt daar zelfs gegeten bij het ontbijt. Het is ook binnen no time klaar. Dit simpele recept moet je dus zeker in je kookrepertoire hebben!

Dit recept kun je natuurlijk uitbreiden met nog meer groenten zoals groene of rode paprika. De salade is ook heel goed voor te bereiden. Leg alles in een schaal zoals aangegeven in het recept (ook de feta) en besprenkel net voor het serveren de salade met olijfolie en wijnazijn. Handig als je een etentje organiseert, weinig tijd hebt of deze salade bij de bbq wilt serveren.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • halve komkommer
  • 3 grote tomaten
  • 1 rode ui
  • plak fetakaas verdeeld in 4 stukken
  • snufje gedroogde oregano
  • scheutje wijnazijn (rood of wit kan allebei)
  • eetlepel olijfolie
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Was de komkommer en snijd deze door de helft en vervolgens in halve maantjes. Leg dit in een schaal. Spoel de tomaten af onder de kraan en snijd ze in parten en snijd de parten weer door de helft. Leg de stukjes tomaat op de komkommer. Het mag best een beetje een grove boerensalade worden. De rode ui snijd je in ringen of halve maantjes en je legt deze op de tomaat.

Besprenkel de salade met een scheutje wijnazijn en bestrooi met een klein snufje zout en peper. Snijd de feta in grote plakken zodat iedereen een plak bij zijn salade kan opscheppen en besprenkel de feta en de salade met olijfolie. Tot slot bestrooi je de salade met een beetje gedroogde oregano.

En dat is alles! Deze salade is ook heerlijk om als lunch te eten. Serveer er dan platbrood of pitabrood bij en een lekker schaaltje hummus om het brood in te dippen. En wil je iets anders dan brood? Maak dan lekkere krokante pita chips om in olijfolie of hummus te dippen.

Deze salade smaakt ook heerlijk bij stifado (Grieks stoofvlees). Het recept voor stifado heb ik meegebracht uit Corfu en als je van stoofvlees houdt is dit gerecht zeker een aanrader. Lees hier het recept.

Griekse salade

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

De inhoud is geblokkeerd. Accepteer cookies om de inhoud te bekijken.

2 Reacties

  1. Witte of rode wijn azijn?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*