Eetspiratie » Blauwe bessen cake
Blauwe bessen cake

Blauwe bessen cake

Blauwe bessen cake. Ik zag wel dat je naar me cake! Deze quote zag ik ooit staan op een bordje in een lunchroom naast een grote stolp met een enorme cake eronder. Ik vond het wel een schattige quote en ik ben gek op cake. Cake doet me denken aan vroeger. Op verjaardagen werd meestal zo’n gele natte cake geserveerd die aan je gehemelte bleef plakken en ik vond hem lekker. Ik bakte mijn eigen variant, een blauwe bessen cake.

Taart is niet echt aan mij besteed, een cake daarentegen gaat er altijd wel in! Dus zo af en toe krijg ik ineens een ingeving en bak ik spontaan een cake. Vaak eet ik zelf maar een plakje en de rest deel ik meestal uit of vries ik in.

Blauwe bessen cake

Als je vaker bakrecepten van mij hebt gelezen of zelfs hebt gemaakt, staat er vaak in dat ik geen bakker ben. Een cake lukt me nog wel. Ik heb geleerd dat je een cake lekker zacht en luchtig krijgt door Griekse yoghurt en olijfolie te gebruiken. Dat is dus het geheim van deze cake. Verder houd ik het liever bij koken, want daar kun je een beetje freestylen met recepten in tegenstelling tot bakken waar het precies op de gram af perfect moet zijn.

Altijd de juiste hoeveelheden
Joseph Joseph Nest Maatlepel - Maatcupjes

Joseph Joseph Nest Maatlepel – Maatcupjes

Deze set maatcupjes is ideaal voor tijdens het bakken en koken. De set bestaat uit 8 verschillende maten.

Blauwe bessen cake

Blauwe bessen cake

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.3 van 6 stemmen
Gang: Tussendoortje, Snack, DessertKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

1

cake
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Baktijd

55

minuten
Totale tijd

1

uur 

10

minuten

Bak met yoghurt en olijfolie de meest luchtige ‘natte’ cake.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 150 gram bloem + 1 eetlepel extra

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

  • 60 milliliter olijfolie

  • 60 milliliter honing

  • 3 eieren

  • 1 theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder

  • 1 (biologische) citroen (de rasp)

  • 1 kopje blauwe bessen

BEREIDING

  • Meng de droge ingrediënten (150 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder en een snuf zout) door elkaar en zeef deze boven een grote kom. In een andere kom meng je de natte ingrediënten (4 eetlepels Griekse yoghurt, 6- milliliter olijfolie, 60 milliliter honing en 3 eieren) met elkaar. Voeg hier ook 1 theelepel vanille extract en het rasp van één citroen aan toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een stukje bakpapier op de bodem van het cakeblik. Meng pas op het laatst, net voordat de cake de oven ingaat de mengsels met elkaar. Roer het goed door elkaar met een spatel.
  • Schep 1 kopje blauwe bessen even om met een 1 eetlepel bloem, zodat er een laagje omheen komt. Zo zakken ze niet allemaal naar de bodem in het bakblik.
  • Bekleed een cakevorm met een vel bakpapier en giet het beslag in het cakeblik en laat de blauwe bessen in het beslag vallen, zodat ze mooi verspreid worden. Nu mag hij de oven in.
  • Bak de cake ongeveer 55 minuten en doe daarna de test met de satéprikker. Komt de prikker er schoon en droog uit dan is de cake gaar. Ben je bang dat de bovenkant te donker wordt, dek hem dan tijdens het bakken af met een stukje aluminiumfolie. Laat de cake goed afkoelen op een rooster.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.