Eetspiratie » Blauwe bessen cake
Blauwe bessen cake

Blauwe bessen cake

Blauwe bessen cake. Ik zag wel dat je naar me cake! Deze quote zag ik ooit staan op een bordje in een lunchroom naast een grote stolp met een enorme cake eronder. Ik vond het wel een schattige quote en ik ben gek op cake. Cake doet me denken aan vroeger. Op verjaardagen werd meestal zo’n gele natte cake geserveerd die aan je gehemelte bleef plakken en ik vond hem lekker. Ik bakte mijn eigen variant, een blauwe bessen cake.

Taart is niet echt aan mij besteed, een cake daarentegen gaat er altijd wel in! Dus zo af en toe krijg ik ineens een ingeving en bak ik spontaan een cake. Vaak eet ik zelf maar een plakje en de rest deel ik meestal uit of vries ik in.

Blauwe bessen cake

Als je vaker bakrecepten van mij hebt gelezen of zelfs hebt gemaakt staat er vaak in dat ik geen bakker ben. Een cake lukt me nog wel. Ik heb geleerd dat je een cake lekker zacht en luchtig krijgt door Griekse yoghurt en olijfolie te gebruiken. Dat is dus het geheim van deze cake. Verder houd ik het liever bij koken want daar kun je een beetje freestylen met recepten in tegenstelling tot bakken waar het precies op de gram af perfect moet zijn.

Blauwe bessen cake

Blauwe bessen cake

4.7 van 3 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

1

cake
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

55

minuten
Tijd totaal

1

uur 

20

minuten

Bak met yoghurt en olijfolie de meest luchtige ‘natte’ cake.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

 • 150 gram bloem

 • 2 theelepels bakpoeder

 • 1 snufje zout

 • 4 eetlepels Griekse yoghurt

 • 60 milliliter olijfolie

 • 60 milliliter honing

 • 3 eieren

 • 1 theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder

 • 1 citroen (het rasp)

 • 1 kopje blauwe bessen

Bereiding:

 • Meng de droge ingrediënten (de bloem, het bakpoeder en het zout) door elkaar en zeef deze boven een grote kom. In een andere kom meng je de natte ingrediënten (de yoghurt, olijfolie, honing en eieren) met elkaar. Voeg hier ook de vanille en citroenrasp aan toe.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een stukje bakpapier op de bodem van het cakeblik. Meng pas op het laatst, net voordat de cake de oven ingaat de mengsels met elkaar. Roer het goed door elkaar met een spatel.
 • Schep de blauwe bessen even om met een beetje bloem zodat er een laagje omheen komt. Zo zakken ze niet allemaal naar de bodem in het bakblik.
 • Giet het beslag in het cakeblik en laat de blauwe bessen in het beslag vallen zodat ze mooi verspreid worden. Nu mag hij de oven in.
 • Bak de cake ongeveer 55 minuten en doe daarna de test met de satéprikker. Komt de prikker er schoon en droog uit dan is de cake gaar. Ben je bang dat de bovenkant te donker wordt, dek hem dan tijdens het bakken af met een stukje aluminiumfolie. Laat de cake goed afkoelen op een rooster.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)