Eetspiratie » Blauwe bessen cake
Blauwe bessen cake

Blauwe bessen cake

Ik zag wel dat je naar me cake! Deze quote zag ik ooit staan op een bordje in een lunchroom naast een grote stolp met een enorme cake eronder. Ik vond het wel een schattig grapje en ik ben gek op cake! Cake doet me denken aan vroeger. Op verjaardagen werd meestal zo’n gele natte cake geserveerd die aan je gehemelte bleef plakken, en ik vond hem lekker. Ik bakte mijn eigen variant, een blauwe bessen cake.

Taart is niet echt aan mij besteed, een cake daarentegen gaat er altijd wel in! Dus zo af en toe krijg ik ineens een ingeving en bak ik spontaan een cake. Vaak eet ik zelf maar een plakje en de rest deel ik meestal uit!

Het geheim van een luchtige cake

Als je vaker bak recepten van mij hebt gelezen of zelfs hebt gemaakt staat er vaak in dat ik geen bakker ben. Een cake lukt me nog wel. Ik heb geleerd dat je een cake lekker zacht en luchtig krijgt door Griekse yoghurt en olijfolie te gebruiken. Dat is dus het geheim van deze cake.

Blauwe bessen cake

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Desserts, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

1

cake
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

55

minuten
Tijd totaal

1

uur 

20

minuten

Ingrediënten

  • 150 gram bloem

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt

  • 60 milliliter olijfolie

  • 60 milliliter honing

  • 3 eieren

  • 1 theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder

  • 1 citroen (het rasp)

  • 1 kopje blauwe bessen

Hoe maak je het?

  • Meng de droge ingrediënten (de bloem, het bakpoeder en het zout) door elkaar en zeef deze boven een grote kom. In een andere kom meng je de natte ingrediënten (de yoghurt, olijfolie, honing en eieren) met elkaar. Voeg hier ook de vanille en citroenrasp aan toe.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en leg een stukje bakpapier op de bodem van het cakeblik. Meng pas op het laatst, net voordat de cake de oven ingaat de mengsels met elkaar. Roer het goed door elkaar met een spatel.
  • Schep de blauwe bessen even om met een beetje zodat er een laagje omheen komt. Zo zakken ze niet allemaal naar de bodem in het bakblik.
  • Giet het beslag in het cakeblik en laat de blauwe bessen in het beslag vallen zodat ze mooi verspreid worden. Nu mag hij de oven in.
  • Bak de cake ongeveer 55 minuten en doe daarna de test met de satéprikker. Komt de prikker er schoon en droog uit dan is de cake gaar. Ben je bang dat de bovenkant te donker wordt, dek hem dan tijdens het bakken af met een stukje aluminiumfolie. Laat de cake goed afkoelen op een rooster.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

blauwe bessencake
Blauwe bessen cake

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

2 Reacties

  1. dag, ik heb de cake met kwark i.p.v. griekse yoghurt gemaakt. Omdat er niet stond dat de meel met de natte ingredienten gemixt moesten worden, is de cake niet gerezen. Er stond dat het er doorheen gespateld moest worden. Tevens was de cake verbrand. Ik ga hem vandaag opnieuw maken en dan mixen met de mizer en op een lagere temp. Kijken of dat beter gaat.

    • Hoi Kaatje, in de beschrijving staat dat je net voordat je gaat bakken, het natte mengsel met het droge mengsel door elkaar moet spatelen. Ik weet dus niet zo goed waar het bij jou precies is fout gegaan. Ik mix het bewust niet omdat anders de luchtigheid eruit gaat. Verbranding kun je voorkomen door de cake in de oven af te dekken met aluminiumfolie. Succes met bakken! Gr. Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

vier × twee =