Eetspiratie » Smoothie met rode besjes
Smoothie met rode besjes

Smoothie met rode besjes

Smoothie met rode besjes, een friszurige smoothie met een mooie rode kleur. Rode besjes, ook wel bekend als aalbessen of red currant zijn heel mooi klein en felrood van kleur. Maar wat iedereen ook weet is dat ze ontzettend zuur kunnen zijn. Vroeger kreeg je weleens een schaaltje van deze besjes om te snoepen maar dan met een berg suiker erboven op. Zonde van deze gezonde bes! Je doet deze bes ook tekort door ze alleen maar als garnering te gebruiken, daarom maakte ik er een smoothie van.

Rode besjes is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks gebruikt. Ik koop ze meestal omdat ze er zo mooi uitzien. Ik wordt verleid door de kleur en de schattigheid van deze mooie rode bolletjes maar ik heb vervolgens geen idee wat ermee ga doen. Het schaaltje bessen met suiker is sowieso niet aan mij besteed en verder dan een extra toevoeging aan een fruitsalade of topping op mijn yoghurt kwam ik ook niet.

Smoothie met rode besjes

Wat maak je als je even niet meer weet wat je met je fruit moet doen? Juist, een smoothie! Ik heb gewoon wat uitgeprobeerd, gecombineerd en warempel het smaakte ook nog! Dus heb je nog rode besjes liggen en je weet niet wat je ermee moet doen, maak er dan een smoothie met rode besjes van. En natuurlijk garneer je het glas met wat extra rode besjes, dit ziet er mooi uit en je kunt wel een beetje raden wat er in de smoothie zit. Deze smoothie is ook nog eens vegan. Is het nog niet zoet genoeg naar jouw persoonlijke smaak, voeg dan een dadel toe.

Smoothie met rode besjes

Smoothie met rode besjes

5.0 van 2 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Smoothies en drankjes, Vegan, TussendoortjesNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Bereiding

5

minuten

Een romige smoothie met rode besjes of aalbessen, een handig recept om deze lekkere friszurige bolletjes in te verwerken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 100 gram rode besjes

  • 2 bevroren bananen

  • 200 milliliter (vers) sinaasappelsap

  • 100 milliliter kokosmelk

  • optioneel: hennepzaad

Bereiding:

  • Was de besjes goed en rits ze met een vork van de takjes af (van boven naar beneden).
  • Doe ze samen met de bevroren bananen, sinaasappelsap en kokosmelk in de blender.
  • Blend dit tot een mooie romige smoothie. Bestrooi naar wens met een beetje hennepzaad. En hang voor de gezelligheid een paar besjes aan het glas.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)