Eetspiratie » Rode bessensaus
Rode bessensaus

Rode bessensaus

In de zomer zie je overal rode besjes en ik vind ze zo mooi, maar ze zijn zo zuur! Vaak worden ze gegeten met de inhoud van een halve suikerpot, maar dat vind ik zonde. Ik heb een leuk recept bedacht om toch van de rode besjes te genieten, maar dan op een andere manier. Ik heb er een bessensaus van gemaakt met maar 3 ingrediënten. Lekker bij yoghurt of kwark met een beetje granola, over een pannenkoek of bij je toetje!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram rode besjes, gewassen en van de takjes gerist
  • 8 tot 10 kleine dadels (ontpit)
  • snufje vanillepoeder of 1 theelepel vanille extract
  • water

Hoe maak je het?

Doe de rode bessen met de dadels en het vanille poeder of extract in een steelpannetje. Doe er net zoveel water bij totdat alles onder staat. Laat het zachtjes koken tot de bessen en de dadels zacht zijn geworden.

Giet het mengsel over in een hoge beker en maak er met een staafmixer een gladde saus van. Proef of hij op smaak en zoet genoeg is. Je hoeft de saus niet te binden want door de dadels is de saus al wat dikker. Laat de saus afkoelen en bewaar hem in een afgesloten potje in de koelkast.

Tip: maak ook eens een smoothie met rode besjes!

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE