Witte bonen in tomatensaus, wie is er niet gek op? Ik ben geen fan van zoet, maar deze bonen lust ik dan weer wel. Mijn moeder strooide er altijd gesnipperde ui overheen en dat doe ik nu ook nog steeds. Misschien een vreemde combinatie, maar wel lekker. Ik koop deze variant van witte bonen tegenwoordig eigenlijk nauwelijks, want er zit in zo’n potje best wel wat suiker. Maar deze bonen horen wel een beetje zoet te zijn dus daarom bedacht ik daar iets op.
Hoe krijg je iets zoet zonder er ‘witte’ suiker in te doen? Het eerste wat in mij opkwam zijn dadels. En waarom niet, dadels kun je best combineren met tomatensaus. Even goed pureren en je merkt niet eens dat ze erin zitten. Daarnaast heb je ook nog het voordeel dat er gezonde vezels in dadels zitten, een win win situatie dus.
Witte bonen in tomatensaus
Voor dit recept is het het lekkerst om verse zachte medjoul dadels te gebruiken. Vergeet niet de pitten te verwijderen van tevoren, want dat vindt je blender niet zo leuk. Gebruik een goede tomatensaus, tomatenpulp of gezeefde tomaten. Kies ook een merk witte bonen waar als ingrediënt alleen witte bonen en water op het etiket vermeld staat. Als je onbewerkte ingrediënten gebruikt kun je de bonen helemaal zelf op smaak brengen.
Deze witte bonen in tomatensaus smaken extra lekker bij een bagel met tofu scramble of roerei. Bekijk hier het recept.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE