Slavinken in kruidige tomatensaus, een lekker en verrassend gerecht. En het leuke is, je kunt dit gerecht ook bereiden in de slowcooker. Dus in plaats van slavinken worden het dan ‘slowvinken’. En ja, uit de slowcooker zijn ze lekkerder als uit de koekenpan. Vaak heb je dat de buitenkant (het spek) snel verbrand en de binnenkant nog niet gaar is. In de slowcooker heb je dat probleem dus niet. Om ze extra lekker te maken gaarde ik ze in een pittige tomatensaus met een Oosters tintje.
Ik maakte dit gerecht in mijn slowcooker van 6,5 liter. Heb je een kleinere slowcooker, dan stapel je de slavinken op elkaar. Zorg dat je ze halverwege even omwisselt zodat niet de ene helft in de saus ligt en de andere niet. Bij dit recept is het wel aan te raden om de slavinken vooraf aan te bakken. De buitenkant wordt dan lekker bruin, want bleke slavinken zien er niet echt aantrekkelijk uit. Dus bak ze zeker even aan, dit kost 5 minuten van je tijd.
Een ander lekker gerecht met slavinken zijn de slavinken met gesmoorde spitskool, ook een verrassende combinatie. Bekijk hier het recept.
Slavinken in kruidige tomatensaus
Waar eet je deze slavinken nu bij? Ze passen bij goed rijst, gebakken aardappeltjes of aardappelpuree. Zelfs op een broodje zijn ze ook erg lekker. Serveer er groenten bij zoals boontjes, broccol, bimi (aspergebroccoli) of maak er een lekkere grote salade bij.
Slavinken in kruidige tomatensaus
10
stuks25
minuten3
uren3
uren25
minutenSlavinken in kruidige tomatensaus met paprika en ketjap. Bereid de slavinken in 3 uur op stand low in de slowcooker. De lekkerste manier om slavinken te bereiden.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
10 slavinken (varkensvlees)
1 rode puntpaprika in kleine blokjes gesneden
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
1 blikje tomatenblokjes (a 400 gram)
2 laurierbladen
2 – 3 eetlepels ketjap manis
1 flink mespunt Chinese 5 spice (5 kruidenpoeder)
sambal oelek naar smaak
2 stuks steranijs (heel)
1 eetlepel boter
BEREIDING
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de puntpaprika in zo klein mogelijke blokjes.
- Laat de boter smelten in een koekenpan en bak de slavinken rondom bruin. Schep de slavinken direct over in de slowcooker (deze staat nog uit).
- Voeg aan het bakvet in de pan de gesneden ui, knoflook en puntpaprika toe.
- Fruit dit aan tot het zacht is en doe de laurierbladen, steranijs en 5 spices erbij in de pan.
- Schep kort om en voeg de tomatenblokjes en de ketjap toe en breng het op smaak met sambal oelek. Laat de saus even goed bubbelen en schep deze dan over de slavinken in de slowcooker.
- Zet de slowcooker op low voor 2,5 tot 3 uur.
BENODIGDHEDEN o.a.
- SlowcookerKoop bij Bol.com
- KoekenpanKoop bij Bol.com
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: restjes bewaar je 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Basis tomatensaus voor pasta
- Witte bonen in tomatensaus
- 10 recepten met tomaat
- Kruidig gehaktbrood uit de slowcooker
- Gnocchi met pesto
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.