Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ja, daar zijn ze weer: slavinken! Een tijdje terug deelde ik het recept voor slavinken in kruidige tomatensaus en deze waren zo goed bevallen dat ik nog een ander recept met slavinken bedacht heb. Mijn kinderen vroegen ook wanneer ik weer slavinken ging klaarmaken dus dat bracht me op een idee. Het werden slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ik ben namelijk gek op spitskool en dit past perfect bij deze slavinken.
Bij slavinken denk ik meteen aan mosterd. De combinatie van mosterd met ketjap en knoflook is verrassend lekker. Ik maakte deze slavinken in mijn Bartscher slowcooker van 6,5 liter maar het past ook prima in een kleiner formaatje.
Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker
Waarom de combinatie van slavinken met spitskool? Nou omdat het lekker is! Vroeger aten wij regelmatig spitskool. Deze koolsoort kun je met veel dingen combineren. Het lekkerste gerecht uit mijn jeugd wat mijn moeder altijd maakte was er een met spitskool (lees hier het recept). Daar is dit gerecht een beetje op geïnspireerd. De combinatie van kool met ketjap is namelijk erg lekker en het is perfect te bereiden in de slowcooker.
Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker
8
stuks30
minutes4
hours4
hours30
minutesSlavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Een verrassend lekker en Indisch slowcookerrecept van Eetspiratie.nl. Een makkelijk gerecht dat je in 4 uur op stand low bereidt in de slowcooker.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
8 slavinken
1 flinke eetlepel Franse mosterd
2-3 eetlepels ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)
2 teentjes knoflook, geraspt
1 snufje zout
halve spitskool, in dunne reepjes gesneden
1 grote ui
sambal oelek naar smaak (ik gebruik een bescheiden eetlepel)
halve eetlepel (room)boter om in te bakken
BEREIDING
- Maak een saus door de mosterd, ketjap, sambal oelek en knoflook in een kommetje te mengen. Zet dit even apart tot gebruik.
- Verhit een koekenpan met de boter en bak de slavinken rondom bruin. Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en snijd de ui door de helft en vervolgens in halve maantjes. Leg de ui en de kool alvast op de bodem van de slowcooker.
- Als de slavinken bruin zijn leg je ze op de kool en de ui in de slowcooker. Giet de saus in de warme koekenpan (waar je de slavinken in gebakken hebt) en roer dit even door met een spatel. Verdeel vervolgens de saus over de slavinken in de slowcooker. Giet nu een klein scheutje water op de bodem van de slowcooker (ongeveer 3 eetlepels).
- Zet de slowcooker voor 4 uur op stand low. Als de kooktijd verstreken is, check je even of de spitskool gaar is. Er zal redelijk wat vocht uit de kool gekomen zijn waardoor deze lekker gesmoord is.
- Serveer de slavinken met de kool, een beetje rijst en eet er nog extra groenten bij zoals broccoli of sperzieboontjes. Garneer met gebakken uitjes en vergeet de kroepoek niet!
AANTEKENINGEN
- Bewaar restjes voor 2 tot 3 dagen in de koelkast.
- Een andere lekkere koolsoort is rode kool. Rauw, of gekookt deze kool is misschien wel een van de mooiste groente die er is. Bekijk hier het recept voor rode kool met appel.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Slavinken in kruidige tomatensaus
- Groente inspiratie – recepten met spitskool
- Vegetarische rendang uit de slowcooker
- De lekkerste recepten voor rendang
- Spitskoolsalade – snel en makkelijk recept
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.