Eetspiratie » Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker
Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Ja, daar zijn ze weer: slavinken! Een tijdje terug deelde ik het recept voor slavinken in kruidige tomatensaus en deze waren zo goed bevallen dat ik nog een ander recept met slavinken bedacht heb. Mijn kinderen vroegen ook wanneer ik weer slavinken ging klaarmaken dus dat bracht me op een idee. Het werden slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ik ben namelijk gek op spitskool en dit past perfect bij deze slavinken.

Bij slavinken denk ik meteen aan mosterd. De combinatie van mosterd met ketjap en knoflook is verrassend lekker. Ik maakte deze slavinken in mijn Bartscher slowcooker van 6,5 liter. Het past ook prima in een kleiner formaatje.

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Eetspiratie Originals, Indofood, SlowcookerKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Slowcooker (low)

4

uren 
Tijd totaal

4

uren 

30

minuten

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker moet je echt eens proberen! Het is een eenvoudig gerecht, lekker en ook nog eens budgetproof!

Ingrediënten

  • 8 slavinken

  • 1 flinke eetlepel Franse mosterd

  • 2-3 eetlepels ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)

  • 2 teentjes knoflook geraspt

  • 1 snufje zout

  • halve spitskool in dunne reepjes gesneden

  • 1 grote ui

  • sambal oelek naar smaak (ik gebruik een bescheiden eetlepel)

  • halve eetlepel (room)boter om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Maak een saus door de mosterd, ketjap, sambal oelek en knoflook in een kommetje te mengen. Zet dit even apart tot gebruik.
  • Verhit een koekenpan met de boter en bak de slavinken rondom bruin. Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en snijd de ui door de helft en vervolgens in halve maantjes. Leg de ui en de kool alvast op de bodem van de slowcooker.
  • Als de slavinken bruin zijn leg je ze op de kool en de ui in de slowcooker. Giet de saus in de warme koekenpan (waar je de slavinken in gebakken hebt) en roer dit even door met een spatel. Verdeel vervolgens de saus over de slavinken in de slowcooker. Giet nu een klein scheutje water op de bodem van de slowcooker (ongeveer 3 eetlepels).
  • Zet de slowcooker voor een uurtje op high en daarna voor twee uur op low. Je kunt de slowcooker ook vier uur op low zetten, dan duurt het gewoon iets langer dat de pan is opgewarmd. Als de kooktijd verstreken is check je even of de spitskool gaar is. Er zal redelijk wat vocht uit de kool gekomen zijn waardoor deze lekker gesmoord is.
  • Serveer de slavinken met de kool, een beetje rijst en eet er nog extra groenten bij zoals broccoli of sperzieboontjes. Garneer met gebakken uitjes en vergeet de kroepoek niet!Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

8 Reacties

  1. Hoi Simone,

    Ik wil dit gerecht vandaag maken. Je geeft echter niet aan wat er met het snufje zout moet gebeuren.

    Wederom bedankt voor de recepten.

  2. Annemarieke

    Het recept van de slavinken in tomatensaus is inmiddels een favoriet maar de vinken met gesmoorde spitskool vandaag voor het eerst geprobeerd. Erg lekker!

  3. Ik wil dit vandaag gaan maken, maar ik vind in het recept niets van een tomaat. Hoe maak ik kruidige tomatensaus ?

    • Hoi Debbie, er zijn 2 verschillende slavink recepten op mijn website. Een met spitskool en slavinken in kruidige tomatensaus. Als je bij de zoekfunctie op deze pagina slavinken intoetst dan kom het recept vanzelf naar boven. Groetjes, Simone

  4. Hoi Simone,
    Kan ik i.p.v. de Franse mosterd ook grove mosterd gebruiken?

  5. Ik neem aan dat je ook gewoon rundervinken kan gebruiken toch?

    • Hoi Colinda, mijn ervaring is dat rundergehakt eerder droog wordt in de slowcooker. Maar ik heb het zelf nog nooit geprobeerd met rundervinken en misschien valt het wel mee. Je kunt het altijd proberen natuurlijk. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

zes − 2 =