Eetspiratie » Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker
Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ja, daar zijn ze weer: slavinken! Een tijdje terug deelde ik het recept voor slavinken in kruidige tomatensaus en deze waren zo goed bevallen dat ik nog een ander recept met slavinken bedacht heb. Mijn kinderen vroegen ook wanneer ik weer slavinken ging klaarmaken dus dat bracht me op een idee. Het werden slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ik ben namelijk gek op spitskool en dit past perfect bij deze slavinken.

Bij slavinken denk ik meteen aan mosterd. De combinatie van mosterd met ketjap en knoflook is verrassend lekker. Ik maakte deze slavinken in mijn Bartscher slowcooker van 6,5 liter maar het past ook prima in een kleiner formaatje.

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Waarom de combinatie van slavinken met spitskool? Nou omdat het lekker is! Vroeger aten wij regelmatig spitskool. Deze koolsoort kun je met veel dingen combineren. Het lekkerste gerecht uit mijn jeugd wat mijn moeder altijd maakte was er een met spitskool (lees hier het recept). Daar is dit gerecht een beetje op geïnspireerd. De combinatie van kool met ketjap is namelijk erg lekker en het is perfect te bereiden in de slowcooker.

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Eetspiratie Originals, Indofood, SlowcookerKeuken: OostersNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Slowcooker (low)

4

uren 
Tijd totaal

4

uren 

30

minuten

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker moet je echt eens proberen! Het is een eenvoudig gerecht, lekker en ook nog eens budgetproof!

Ingrediënten

  • 8 8 slavinken

  • 1 flinke eetlepel 1 Franse mosterd

  • 2-3 eetlepels 2-3 ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)

  • 2 teentjes 2 knoflook geraspt

  • 1 snufje 1 zout

  • halve halve spitskool in dunne reepjes gesneden

  • 1 1 grote ui

  • sambal oelek naar smaak (ik gebruik een bescheiden eetlepel)

  • halve eetlepel halve (room)boter om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Maak een saus door de mosterd, ketjap, sambal oelek en knoflook in een kommetje te mengen. Zet dit even apart tot gebruik.
  • Verhit een koekenpan met de boter en bak de slavinken rondom bruin. Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en snijd de ui door de helft en vervolgens in halve maantjes. Leg de ui en de kool alvast op de bodem van de slowcooker.
  • Als de slavinken bruin zijn leg je ze op de kool en de ui in de slowcooker. Giet de saus in de warme koekenpan (waar je de slavinken in gebakken hebt) en roer dit even door met een spatel. Verdeel vervolgens de saus over de slavinken in de slowcooker. Giet nu een klein scheutje water op de bodem van de slowcooker (ongeveer 3 eetlepels).
  • Zet de slowcooker voor een uurtje op high en daarna voor twee uur op low. Je kunt de slowcooker ook vier uur op low zetten, dan duurt het gewoon iets langer dat de pan is opgewarmd. Als de kooktijd verstreken is check je even of de spitskool gaar is. Er zal redelijk wat vocht uit de kool gekomen zijn waardoor deze lekker gesmoord is.
  • Serveer de slavinken met de kool, een beetje rijst en eet er nog extra groenten bij zoals broccoli of sperzieboontjes. Garneer met gebakken uitjes en vergeet de kroepoek niet!Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE