Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Ja, daar zijn ze weer: slavinken! Een tijdje terug deelde ik het recept voor slavinken in kruidige tomatensaus en deze waren zo goed bevallen dat ik nog een ander recept met slavinken bedacht heb. Mijn kinderen vroegen ook wanneer ik weer slavinken ging klaarmaken dus dat bracht me op een idee. Het werden slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ik ben namelijk gek op spitskool en dit past perfect bij deze slavinken.

Bij slavinken denk ik meteen aan mosterd. De combinatie van mosterd met ketjap en knoflook is verrassend lekker. Ik maakte deze slavinken in mijn Bartscher slowcooker van 6.5 liter. Het past ook prima in een kleiner formaatje.

Wat heb je nodig?

  • 8 slavinken
  • 1 flinke eetlepel Franse mosterd
  • 2 tot 3 eetlepels ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)
  • sambal oelek naar smaak (ik gebruik een bescheiden eetlepel)
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • snufje zout
  • halve spitskool in dunne reepjes gesneden
  • grote ui
  • halve eetlepel (room)boter om in te bakken

Hoe maak je het?

Maak een saus door de mosterd, ketjap, sambal oelek en knoflook in een kommetje te mengen. Zet dit even apart tot gebruik.

Verhit een koekenpan met de boter en bak de slavinken rondom bruin. Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en snijd de ui door de helft en vervolgens in halve maantjes. Leg de ui en de kool alvast op de bodem van de slowcooker.

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Als de slavinken bruin zijn leg je ze op de kool en de ui in de slowcooker. Giet de saus in de warme koekenpan (waar je de slavinken in gebakken hebt) en roer dit even door met een spatel. Verdeel vervolgens de saus over de slavinken in de slowcooker. Giet nu een klein scheutje water op de bodem van de slowcooker (ongeveer 3 eetlepels).



Zet de slowcooker voor een uurtje op high en daarna voor twee uur op low. Je kunt de slowcooker ook vier uur op low zetten, dan duurt het gewoon iets langer dat de pan is opgewarmd. Als de kooktijd verstreken is check je even of de spitskool gaar is. Er zal redelijk wat vocht uit de kool gekomen zijn waardoor deze lekker gesmoord is.

Serveer de slavinken met de kool, een beetje rijst en eet er nog extra groenten bij zoals broccoli of sperzieboontjes. Garneer met gebakken uitjes en vergeet de kroepoek niet!

Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*