Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ja, daar zijn ze weer: slavinken! Een tijdje terug deelde ik het recept voor slavinken in kruidige tomatensaus en deze waren zo goed bevallen dat ik nog een ander recept met slavinken bedacht heb. Mijn kinderen vroegen ook wanneer ik weer slavinken ging klaarmaken dus dat bracht me op een idee. Het werden slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker. Ik ben namelijk gek op spitskool en dit past perfect bij deze slavinken.
Bij slavinken denk ik meteen aan mosterd. De combinatie van mosterd met ketjap en knoflook is verrassend lekker. Ik maakte deze slavinken in mijn Bartscher slowcooker van 6,5 liter maar het past ook prima in een kleiner formaatje.
Slavinken met gesmoorde spitskool uit de slowcooker
Waarom de combinatie van slavinken met spitskool? Nou omdat het lekker is! Vroeger aten wij regelmatig spitskool. Deze koolsoort kun je met veel dingen combineren. Het lekkerste gerecht uit mijn jeugd wat mijn moeder altijd maakte was er een met spitskool (lees hier het recept). Daar is dit gerecht een beetje op geïnspireerd. De combinatie van kool met ketjap is namelijk erg lekker en het is perfect te bereiden in de slowcooker.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)