Pittige kool met kipgehaktballetjes, een gerecht dat ik van mijn moeder heb geleerd. Mijn moeder kan van iets simpels iets heel lekkers maken. Zo toverde ze spitskool om in iets wat bijna iedereen wel zou lusten, namelijk pittige kool met gehaktballetjes. Je serveert dit gerecht met rijst en als fris accentje eet je er ananas bij. Lijkt een vreemde combinatie, maar geloof me het is echt heel lekker.
Ik gebruik voor dit recept kipgehakt in combinatie met kipworstjes om gehaktballetjes van te maken. Maar in principe maakt het niet uit wat voor soort gehaktballetjes je erbij eet. Dus heb je geen kipgehakt in huis maar wel rundergehakt? Dan gebruik je dat gewoon. Maak op wat je in huis hebt. En wil je er een vegetarische of vegan variant van maken? Dan neem je in plaats van gehaktballetjes, tahoe (tofu). Snijd de tahoe in blokjes en bak deze bruin en krokant. Vegan gehaktballetjes op basis van soja-eiwit passen er ook prima bij.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.