Sambal goreng tempeh, krokant gebakken stukjes tempeh omhuld met een zoet/pittig ketjapsausje. Dit is het meest bekende en geliefde bijgerecht uit de Indische keuken. Dit Indische recept mag zeker niet ontbreken in je kookrepertoire of bij een Indische rijsttafel. Tempeh is een blok of koek van samengeperste en gefermenteerde sojabonen. Het is goed verkrijgbaar en makkelijk te bereiden. Je eet het warm bij de favoriete Indische gerecht of je eet het koud als snack.
Tempeh koop je in de toko maar het is ook verkrijgbaar in de supermarkt. Je vindt het in de koeling bij de vegetarische producten. Wat heel erg handig is, tempeh kun je invriezen. Koop dus altijd een blok extra zodat je altijd sambal goreng tempeh kan maken want dit recept is verslavend lekker.
Een ander lekker recept met tempeh zijn tempehrotsjes. Krokante stukjes tempeh met een frisse limoenachtige pindasaus. Bekijk hier het recept.
Hoe maak je sambal goreng tempeh?
Dit sambal goreng tempeh recept is erg lekker en staat redelijk snel op tafel. Het recept bestaat uit twee delen, je gaat de tempeh bakken (of licht frituren) en je maakt de boemboe. Op het laatst voeg je deze samen en je gerecht is klaar. Het lekkerst voor dit gerecht is om de tempeh reepjes licht te frituren in een laagje olie. Maar wil je liever niet frituren of past dat niet in je planning dan kun je de reepjes ook prima bakken in de airfryer.
Klik hier om te lezen hoe je tempeh bakt in de airfryer.
De trassi (gefermenteerde garnalenpasta) is optioneel in dit recept. Je kunt dit ingrediënt ook weglaten, zonder trassi smaakt dit gerecht ook heerlijk en is het ook geschikt voor vegetariërs en vegans.
Wil je een Indische rijsttafel maken? Daar past dit gerecht uitstekend bij!
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE