Tempeh chips met sambal mayonaise

Tempeh chips met sambal mayonaise

Ik ben gek op tempeh! Tempeh is een blok of koek van samengeperste sojabonen die vervolgens gefermenteerd worden. Je kunt met dit product heel veel lekkere gerechten maken. Het wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en ook gegeten door veganisten en vegetariërs. Tempeh chips met sambal mayonaise is mijn lievelingssnack.

Toen ik jong was ging ik regelmatig uit school naar mijn oma. Mijn vriendinnen kregen bij hun oma snoep, ik kreeg tempeh! En dat vond ik helemaal niet erg! Ze had overal snoeperijtjes in hergebruikte glazen potjes staan. Altijd weer een verassing wat er in al die potjes zat.

Tempeh chips of tempeh kering (droog gebakken tempeh) is heel eenvoudig om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de tempeh dun snijden, want hoe dunner je de plakjes snijd hoe krokanter ze worden.

Tip:

Je kunt tempeh prima invriezen. Ik koop daarom meestal een pakje extra en vries deze na aankoop meteen in. Na het ontdooien is het gewoon een stevig blok wat je in allerlei recepten kunt verwerken.

wat heb je nodig?

  • 1 blok tempeh

  • ruim (rijst)olie

  • eetlepel mayonaise

  • sambal oelek naar smaak

  • snuf zout

Hoe maak je het?

  • Snijd de tempeh in zo dun mogelijke plakjes.
  • Verhit ruim olie in een wok of koekenpan. De bodem van de pan moet volledig bedekt zijn met olie.
  • Bak de reepjes bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Bestrooi de plakjes met een snuf zout.
  • Maak de dipsaus door de mayonaise met de sambal te mengen.
  • Serveer de tempeh chips in een schaaltje met de dipsaus ernaast. Lekker bij de borrel of als snack of om te snoepen bij een Indisch gerecht of rijsttafel.
Tempeh chips met sambal mayonaise

Op zoek naar nog meer tempeh (eet)spiratie? Kijk dan hier voor meer recepten. Probeer ook eens het recept voor sambal goreng tempeh, dit gerecht is onmisbaar in de Indo food keuken. Kijk hier voor het recept.

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

2 Reacties

  1. Beste Dominique,

    Wat een heerlijk eenvoudig recept. Ik heb in inmiddels al wat meer info uit je website gehaald met betrekking tot tempeh. Mooie site en goede informatie.

    Groetjes Richard

  2. Hee,

    Ook voor dit recept vraag ik me af voor hoeveel personen dit is.

    Groetjes,

    Dominique van der Heijden

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*