Eetspiratie » Tempeh chips met sambal mayonaise
Tempeh chips met sambal mayonaise

Tempeh chips met sambal mayonaise

Ik ben gek op tempeh! Tempeh is een blok of koek van samengeperste sojabonen die vervolgens gefermenteerd worden. Je kunt met dit product heel veel lekkere gerechten maken. Het wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en ook gegeten door veganisten en vegetariërs. Tempeh chips met sambal mayonaise is mijn lievelingssnack.

Toen ik jong was ging ik regelmatig uit school naar mijn oma. Mijn vriendinnen kregen bij hun oma snoep, ik kreeg tempeh! En dat vond ik helemaal niet erg! Ze had overal snoeperijtjes in hergebruikte glazen potjes staan. Altijd weer een verassing wat er in al die potjes zat.

Hoe bak je tempeh krokant

Tempeh chips of tempeh kering (droog gebakken tempeh) is heel eenvoudig om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de tempeh dun snijden, want hoe dunner je de plakjes snijd hoe krokanter ze worden. Je frituurt de plakjes in een laagje olie tot ze bruin zien en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Tempeh kun je ook bakken in de airfryer. Kijk hier hoe je dat doet.

Tip:

Je kunt tempeh prima invriezen. Ik koop daarom meestal een pakje extra en vries deze na aankoop meteen in. Na het ontdooien is het gewoon een stevig blok wat je in allerlei recepten kunt verwerken.

Tempeh chips met sambal mayonaise

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, VegetarischKeuken: HartigMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

6

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Tempeh is niet alleen lekker bij Indofood gerechten maar het is ook een heerlijke snack.

Ingrediënten

  • 1 blok tempeh

  • ruime hoeveelheid (rijst)olie

  • 1 eetlepel mayonaise

  • sambal oelek of badjak naar smaak

  • 1 snufje zout

Hoe maak je het?

  • Snijd de tempeh in zo dun mogelijke plakjes.
  • Verhit een ruime hoeveelheid olie in een wok of koekenpan. De bodem van de pan moet volledig bedekt zijn met olie.
  • Bak de plakjes bruin en krokant. Laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Bestrooi de plakjes met een snuf zout.
  • Maak de dipsaus door de mayonaise met de sambal te mengen. Serveer de tempeh chips in een schaaltje met de dipsaus ernaast.Tempeh chips

Aantekeningen

  • Het meest lekkere en bekende gerecht met tempeh is toch wel sambal goreng tempeh. Dit is eigenlijk een onmisbaar gerecht voor bij een rijsttafel. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

1 Reactie

  1. Beste Dominique,

    Wat een heerlijk eenvoudig recept. Ik heb in inmiddels al wat meer info uit je website gehaald met betrekking tot tempeh. Mooie site en goede informatie.

    Groetjes Richard

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

acht + 4 =