Ik ben gek op tempeh! Tempeh is een blok of koek van samengeperste sojabonen die vervolgens gefermenteerd worden. Je kunt met dit product heel veel lekkere gerechten maken. Het wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en ook gegeten door veganisten en vegetariërs. Tempeh chips met sambal mayonaise is mijn lievelingssnack.
Toen ik jong was ging ik regelmatig uit school naar mijn oma. Mijn vriendinnen kregen bij hun oma snoep, ik kreeg tempeh! En dat vond ik helemaal niet erg! Ze had overal snoeperijtjes in hergebruikte glazen potjes staan. Altijd weer een verassing wat er in al die potjes zat.
Hoe bak je tempeh krokant
Tempeh chips of tempeh kering (droog gebakken tempeh) is heel eenvoudig om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de tempeh dun snijden, want hoe dunner je de plakjes snijd hoe krokanter ze worden. Je frituurt de plakjes in een laagje olie tot ze bruin zien en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Tempeh kun je ook bakken in de airfryer. Kijk hier hoe je dat doet.
Tip:
Je kunt tempeh prima invriezen. Ik koop daarom meestal een pakje extra en vries deze na aankoop meteen in. Na het ontdooien is het gewoon een stevig blok wat je in allerlei recepten kunt verwerken.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE