Tempeh chips met sambal mayonaise

Tempeh chips met sambal mayonaise

Ik ben gek op tempeh! Tempeh is gefermenteerde soja wat is samengeperst tot een blok of een soort koek. Je kunt met dit product heel veel lekkere gerechten maken. Het wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en ook gegeten door veganisten en vegetariërs. Je kunt er gerechten zoals tempeh saté, tempeh shoarma of sambal goreng tempeh mee maken. Ik maakte er heel eenvoudig tempeh chips van en maakte er een lekker sausje bij om in te dippen. Vroeger kreeg ik dit vaak van mijn oma om lekker te snoepen.

Wil je meer weten over tempeh en Indonesische producten en ingrediënten? Lees dan dit artikel eens.

Wat heb je nodig?

  • 1 blok tempeh
  • flinke eetlepel mayonaise
  • sambal oelek naar smaak
  • snufje zout
  • ruim rijst of kokosolie om in te bakken

Hoe maak je het?

Snijd de tempeh in zo dun mogelijke plakjes. Verhit ruim olie in een koekenpan of wok. Bak de plakjes tempeh bruin aan beide kanten. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi de plakjes met zout.

Maak de dipsaus door de mayonaise met de sambal te mengen.

Serveer de tempeh chips in een schaaltje met de dipsaus ernaast. Lekker bij de borrel of als snack of om te snoepen bij een Indisch gerecht of rijsttafel.

Tempeh chips

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Hee,

    Ook voor dit recept vraag ik me af voor hoeveel personen dit is.

    Groetjes,

    Dominique van der Heijden

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*