Eetspiratie » Snelle zoetzure komkommersalade
Snelle zoet zure komkommersalade

Snelle zoetzure komkommersalade

Snelle zoetzure komkommersalade, zo snel heb je het nog nooit gemaakt! Mijn moeder doet dit al zolang ik me kan herinneren, het is haar eigen bedenksel. Ze gebruikt het overgebleven augurkennat en doet daar plakjes komkommer in. Zo heb je binnen no time een lekkere pickle van komkommer gemaakt die je kunt serveren bij allerlei gerechten.

Mijn moeder gooit niks weg dus ook geen augurkennat. Ze gebruikt dit ook om dressings aan te maken. Augurkennat is al lekker op smaak doordat de azijn de kruiden en specerijen heeft opgenomen en daarom is deze vloeistof goud waard.

Acar ketimun (zoetzure komkommer) is onmisbaar bij gerecht zoals nasi goreng en wat mij betreft hoort het ook bij een pittige curry of ander Oosters getint gerecht. Je zou kunnen zeggen dat dit augurkennat trucje de ‘snelle’ versie is van acar ketimun. Bekijk hier het recept.

Snelle zoetzure komkommersalade

Het is heel eenvoudig, als je augurken op zijn hou je een potje met vloeistof over. Gooi deze alsjeblieft niet door de gootsteen. Heb je nog een restje komkommer in je groentelade liggen, snijd deze dan in plakjes en doe ze in het augurkennat. Een uurtje is al genoeg om de komkommers smaak te geven. Je kunt ze in de vloeistof zeker een paar dagen in de koelkast bewaren. Naast komkommers kun je er ook andere groenten ‘inleggen’. Denk aan plakjes radijs, wortellinten en zelfs pepertjes. Ideaal om restjes uit je koelkast op te maken.

Snelle zoetzure komkommersalade

Snelle zoetzure komkommersalade

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.7 van 3 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

pot
Bereiding

10

minuten

Gooi nooit je augurken nat weg maar doe er plakjes komkommer (of een andere groente) in.

Kook modus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 pot augurken nat

  • halve tot hele komkommer (afhankelijk van de grootte van de pot)

  • 1 optioneel: rode peper (zaadjes en zaadlijsten verwijderd)

BEREIDING

  • Was de komkommer onder de kraan en boen de schil goed schoon. Dep droog met keukenpapier of een schone theedoek. Was de peper en verwijder de zaden en de zaadlijsten.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en rode peper in ringetjes.
  • Doe de komkommer en de gesneden pepertjes in de pot met het augurken nat. Na een uur kun je het al eten. Zet de pot in de koelkast, hierin kun je het een paar dagen tot een week bewaren. Gebruik altijd schoon bestek om de salade mee op te scheppen.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.