Eetspiratie » Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)
Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus). Heb je geen Eetspiratie, wil je een dagje geen vlees eten of zoek je nog een makkelijk Indisch gerecht? Zorg dan dat je dit recept in je kookrepertoire hebt. De meeste Indische gerechten hebben redelijk wat tijd nodig en hebben soms een lange ingrediëntenlijst. Dit gerecht staat best snel op tafel. Maar hoe langer het kan intrekken, hoe lekkerder het wordt.

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus) is een heel bekend Indisch vegetarisch gerecht. Telor ketjap is hier een lekkere (iets minder pittige) variatie op. Dit simpele maar lekkere gerecht serveer je met rijst of als aanvulling op een bordje nasi goreng. Het is ook een geliefd gerecht voor een rijsttafel, en een makkelijke maaltijd op drukke doordeweekse dagen.


Deze ketjap mag niet ontbreken in je keukenkastje
Kaki Tiga Sojasaus K3 1000 ml

Kaki Tiga Sojasaus K3 1000 ml

Ketjap is een zoete sojasaus uit Indonesië.

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Soms zijn recepten uit de Indonesische keuken ingewikkeld, hebben ze een lange ingrediëntenlijst of een lange bereidingstijd. Dat is bij dit recept dus niet het geval! Binnen een half uur kun je deze heerlijke eieren op je bord hebben liggen. Onderaan het recept vindt je een video waarin ik dit gerecht bereid, zo kun je zien hoe eenvoudig het is. Eieren kook je eenvoudig in de multicooker of in de airfryer.

Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.8 van 9 stemmen
Categorie: Bijgerecht, HoofdgerechtKeuken: IndischNiveau: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

5

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

20

minuten

Hardgekookte eieren in een zoet/pittige ketjapsaus, telor ketjap. Serveer dit simpele gerecht met rijst, bij een bordje nasi goreng of als onderdeel van een rijsttafel.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 8 hardgekookte eieren, gepeld

  • 1 rode ui, gesnipperd

  • 2 tenen knoflook, geraspt

  • 6 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepel sojasaus

  • halve citroen (het sap)

  • 1 eetlepel tomatenketchup

  • 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)

  • halve rode peper, fijngesneden

  • 2 stuks steranijs

  • 1 eetlepel olie

  • zout naar smaak

BEREIDING

  • Kook 8 eieren hard, spoel ze af onder koud water, pel ze en leg ze in een schaal met water.
  • Snipper de rode ui, rasp 2 tenen knoflook en hak de rode peper fijn.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok of koekenpan en fruit op laag vuur de ui en de knoflook aan totdat ze zacht zijn en de ui glazig ziet. Voeg 1 theelepel sambal oelek, de fijngehakte rode peper en de steranijs (in zijn geheel) toe en schep dit samen om.
  • Doe er vervolgens 6 eetlepels ketjap manis, het sap van een halve citroen, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel tomatenketchup bij. Meng het goed door elkaar met een spatel. Proef tussendoor of de smaak van de saus naar wens is en breng indien nodig op smaak met een snufje zout. Laat de saus kort bubbelen en zet het vuur uit.Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)
  • Leg de gepelde eieren in de saus en schep het goed om. Halveer een paar eitjes en laat er een paar heel. Serveer met rijst en groenten of als onderdeel van een rijsttafel.

BEKIJK DE VIDEO

AANTEKENINGEN

  • Naast sambal goreng telor en telor ketjap is er nog een lekker recept namelijk, kerrie telor. Dit zijn eieren in een heerlijke kerrie (curry)saus. Klik hier om het recept te bekijken.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!