Eetspiratie » Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)
Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Dit gerecht is snel, simpel en lekker! Heb je geen Eetspiratie, wil je een dagje geen vlees eten of zoek je nog een makkelijk Indisch gerecht? Maak dan eens telor ketjap, oftewel eieren in ketjapsaus. De meeste Indische gerechten hebben tijd nodig en hebben een lange ingrediëntenlijst. Dit gerecht staat best snel op tafel. Maar hoe langer het kan intrekken, hoe lekkerder het wordt.

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus) is een heel bekend Indisch vegetarisch gerecht. Klik hier om het recept te bekijken. Telor ketjap is hier een lekkere (iets minder pittige) variatie op.

Snel Indisch recept

Vaak zijn Indofood gerechten ingewikkeld, hebben ze een lange ingrediëntenlijst of een lange bereidingstijd. Dat is bij dit recept dus niet het geval! Binnen een half uur kun je deze heerlijke eieren op je bord hebben liggen. Onderaan het recept vindt je een video waarin ik dit gerecht bereid, zo kun je zien hoe eenvoudig het is.

Eieren koken

Mijn eieren kook ik alleen nog maar in mijn Crock-Pot Express multicooker. Hier komen mijn eieren perfect gekookt uit en ze zijn ook nog eens makkelijk te pellen.

Klik hier om te kijken hoe je eieren kookt in de Crock-Pot Express.

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, VegetarischKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

5

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Hardgekookte eieren in een zoet/pittige ketjapsaus.

KLIK HIER OM DE VIDEO VAN DIT RECEPT TE BEKIJKEN OP YOUTUBE

Ingrediënten

  • 8 hardgekookte eieren

  • 1 rode ui

  • 2 tenen knoflook

  • 6 eetlepels ketjap manis

  • 1 eetlepel sojasaus

  • halve citroen (het sap)

  • 1 eetlepel tomatenketchup

  • 1 flinke theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)

  • halve rode peper

  • 2 stuks steranijs

  • 1 eetlepel olie

Hoe maak je het?

  • Kook de eieren hard, spoel ze af onder koud water, pel ze en leg ze in een schaal met water.
  • Snipper de ui, rasp de knoflook en hak de rode peper fijn.
  • Verhit een eetlepel olie in een wok of koekenpan en fruit op laag vuur de ui en de knoflook totdat deze zacht zijn. Voeg de sambal, rode peper en de steranijs (in zijn geheel) toe en schep dit samen om.
  • De ketjap, citroensap, sojasaus en de tomatenketchup kunnen er nu bij. Meng het goed door elkaar met een spatel. Proef tussendoor of de smaak van de saus naar wens is. Laat de saus kort bubbelen en zet het vuur uit.Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)
  • Leg de gepelde eieren in de saus en schep het goed om. Halveer een paar eitjes en laat er een paar heel. Serveer met rijst en groenten of als onderdeel van een rijsttafel.

Aantekeningen

  • Naast sambal goreng telor en telor ketjap is er nog een lekker recept namelijk, kerrie telor. Dit zijn eieren in een heerlijke kerrie (curry)saus. Klik hier om het recept te bekijken.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

5 Reacties

  1. Ik heb dit recept op mijn lijstje voor zondag! Kan ik dit ook goed 1 dag van te voren maken?
    Groetjes Anoeska

  2. Hoi Simone!
    Ik ben de laatste tijd steeds meer aan het experimenteren met de Indonesische keuken.
    Maar ik weet nooit zo goed hoe lang vantevoren ik dit gerecht of het andere ei gerecht kan maken en hoe lang het goed blijft.. Kan jij me een beetje adviseren?
    Groetjes anish

  3. Hoi Simone, Klinkt heerlijk!! Ik heb alleen wat vragen over het bewaren. Als ik de Telor Ketjap een dag van te voren maak, bewaar je het dan op kamertemperatuur of in de koelkast? En hoe warm je het dan weer op? Of zou je het ook koud kunnen eten? Alvast bedankt!!

    • Hoi Dorien, je bewaart het in de koelkast. Je kunt het in een pannetje langzaam opwarmen. Koud eten kan altijd maar verwarmd komen de smaken beter tot zijn recht. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

13 − tien =