Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Dit gerecht is snel, simpel en lekker! Heb je geen Eetspiratie, wil je een dagje geen vlees eten of zoek je nog een makkelijk Indisch gerecht? Maak dan eens telor ketjap, oftewel eieren in ketjapsaus. De meeste Indische gerechten hebben tijd nodig en hebben een lange ingrediëntenlijst. Dit gerecht staat best snel op tafel. Maar hoe langer het kan intrekken, hoe lekkerder het wordt. Ook kun je het heel makkelijk voorbereiden, dat is handig als je eters krijgt.

Er zijn verschillende recepten voor telor ketjap. Ik heb het gemaakt zoals ik het lekker vind. Dus als er een ingrediënt in zit waarvan je denkt ‘dat hoort er officieel niet in’, dat kan kloppen! Dit is telor ketjap a la Eetspiratie.

wat heb je nodig?

  • 6 tot 8 hardgekookte eieren

  • 6 eetlepels ketjap manis

  • eetlepel sojasaus

  • sap van een halve citroen

  • eetlepel tomatenketchup

  • theelepel (of meer) sambal oelek

  • stukje verse rode peper + extra om mee te garneren

  • 2 steranijsjes

  • 1 rode ui

  • 2 teentjes knoflook geraspt

  • scheutje olie om in te bakken

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Hoe maak je het?

  • Kook de eieren hard, spoel ze af onder koud water en zet ze even apart. Snipper de ui, rasp de knoflook en hak de rode peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak op laag vuur de ui en de knoflook totdat deze zacht zijn. Voeg de sambal, de rode peper en de steranijs toe en schep dit even om.
  • De ketjap, citroensap, sojasaus en de tomatenketchup kunnen er nu bij. Meng het goed door elkaar met een spatel. Proef tussendoor of de smaak van de saus naar wens is. Laat de saus kort bubbelen en zet het vuur uit.
  • Leg de gepelde eieren in de saus en schep het goed om. Je kunt ervoor kiezen de eieren te halveren of heel te laten. Dit gerecht kun je direct serveren, maar als je het langer laat staan kunnen de smaken goed intrekken.
Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

9 Reacties

  1. Hoi Simone!
    Ik ben de laatste tijd steeds meer aan het experimenteren met de Indonesische keuken.
    Maar ik weet nooit zo goed hoe lang vantevoren ik dit gerecht of het andere ei gerecht kan maken en hoe lang het goed blijft.. Kan jij me een beetje adviseren?
    Groetjes anish

  2. Hoi Simone, Klinkt heerlijk!! Ik heb alleen wat vragen over het bewaren. Als ik de Telor Ketjap een dag van te voren maak, bewaar je het dan op kamertemperatuur of in de koelkast? En hoe warm je het dan weer op? Of zou je het ook koud kunnen eten? Alvast bedankt!!

    • Hoi Dorien, je bewaart het in de koelkast. Je kunt het in een pannetje langzaam opwarmen. Koud eten kan altijd maar verwarmd komen de smaken beter tot zijn recht. Groetjes, Simone

  3. Kun je dit ook met kinderen eten?
    Wat zou je aanraden als het gaat om een kindvriendelijke rijsttafel?

    • Hi Rachel, ja hoor dit kunnen kinderen prima eten alleen zou ik dan iets minder sambal en rode peper toevoegen. Nasi goreng, frikadel goreng, komkommers, toemis boontjes, tahoe ketjap, sambal goreng kentang kering zijn gerechten die kinderen meestal wel lekker vinden. Niet te pittig en een beetje zoet maar toch de Indische smaken. En als toetje natuurlijk spekkoekparfait! Alle recepten staan op mijn website. Groetjes, Simone

  4. Dit recept al meerdere keren gemaakt en we krijgen er geen genoeg van! Het is gemakkelijk te maken en de smaak is heerlijk. Het recept gaat inmiddels ook in de (Indonesische) (schoon)familie al rond, en dat wil wat zeggen. Aanrader!

  5. Joke van der Vliet

    Dit vond ik echt heerlijk die houden we er in ,ik had geen steranijs maar smaakte zo ook prima

  6. Je laat me watertanden! Het is dat ik geen steranijs in huis heb, want anders had ik het wel geweten. Ik ga dit recept zeker een keer proberen met wat rijst. Lijkt me heerlijk!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*