Ketjap telor eieren in ketjapsaus

Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)

Dit gerecht is snel, simpel en lekker! Heb je geen Eetspiratie, wil je een dagje geen vlees eten of zoek je nog een makkelijk Indisch gerecht? Maak dan eens telor ketjap, oftewel eieren in ketjapsaus. De meeste Indische gerechten hebben tijd nodig en hebben een lange ingrediëntenlijst. Dit gerecht staat best snel op tafel. Maar hoe langer het kan intrekken, hoe lekkerder het wordt. Ook kun je het heel makkelijk voorbereiden, dat is handig als je eters krijgt.

Er zijn verschillende recepten voor telor ketjap. Ik heb het gemaakt zoals ik het lekker vind. Dus als er een ingrediënt in zit waarvan je denkt ‘dat hoort er officieel niet in’, dat kan kloppen! Dit is telor ketjap a la Eetspiratie.

Ingrediënten

  • 6 tot 8 eieren (hardgekookt)
  • 6 eetlepels ketjap manis (lees hier welke ketjap ik gebruik)
  • eetlepel sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)
  • sap van een halve citroen
  • eetlepel tomatenketchup of passata
  • sambal oelek naar smaak (ik gebruikte een flinke theelepel)
  • 2 stuks steranijs
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • optioneel: een stukje verse rode peper fijngehakt en bosui om mee te garneren
  • scheutje olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Begin met het koken van de eieren. Kook ze tot ze hard zijn, pel de eieren en leg ze apart. Snipper de ui, rasp de knoflook en hak de rode peper fijn.

Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan en bak op laag vuur de ui en de knoflook totdat deze zacht zijn. Voeg de sambal, de rode peper en de steranijs toe en schep dit even om. De ketjap, citroensap, sojasaus en de tomatenketchup kunnen er nu bij. Meng het goed door elkaar met een spatel. Proef tussendoor of de saus naar wens is. Laat de saus kort bubbelen en zet het vuur uit.

Ketjap telor

Leg de gepelde eieren in de saus en schep het goed om. Je kunt ervoor kiezen de eieren te halveren of heel te laten. Dit gerecht kun je direct serveren, maar als je het langer laat staan kunnen de smaken goed intrekken. Het is ook een fijn gerecht als onderdeel van een rijsttafel en ook geschikt als vegetarisch gerecht.

Eieren in ketjapsaus

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

6 Reacties

  1. Kun je dit ook met kinderen eten?
    Wat zou je aanraden als het gaat om een kindvriendelijke rijsttafel?

    • Hi Rachel, ja hoor dit kunnen kinderen prima eten alleen zou ik dan iets minder sambal en rode peper toevoegen. Nasi goreng, frikadel goreng, komkommers, toemis boontjes, tahoe ketjap, sambal goreng kentang kering zijn gerechten die kinderen meestal wel lekker vinden. Niet te pittig en een beetje zoet maar toch de Indische smaken. En als toetje natuurlijk spekkoekparfait! Alle recepten staan op mijn website. Groetjes, Simone

  2. Dit recept al meerdere keren gemaakt en we krijgen er geen genoeg van! Het is gemakkelijk te maken en de smaak is heerlijk. Het recept gaat inmiddels ook in de (Indonesische) (schoon)familie al rond, en dat wil wat zeggen. Aanrader!

  3. Joke van der Vliet

    Dit vond ik echt heerlijk die houden we er in ,ik had geen steranijs maar smaakte zo ook prima

  4. Je laat me watertanden! Het is dat ik geen steranijs in huis heb, want anders had ik het wel geweten. Ik ga dit recept zeker een keer proberen met wat rijst. Lijkt me heerlijk!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*