Telor ketjap (eieren in ketjapsaus). Heb je geen Eetspiratie, wil je een dagje geen vlees eten of zoek je nog een makkelijk Indisch gerecht? Zorg dan dat je dit recept in je kookrepertoire hebt. De meeste Indische gerechten hebben redelijk wat tijd nodig en hebben soms een lange ingrediëntenlijst. Dit gerecht staat best snel op tafel. Maar hoe langer het kan intrekken, hoe lekkerder het wordt.
Sambal goreng telor (eieren in pittige saus) is een heel bekend Indisch vegetarisch gerecht. Klik hier om het recept te bekijken. Telor ketjap is hier een lekkere (iets minder pittige) variatie op.
Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)
Soms zijn recepten uit de Indonesische keuken ingewikkeld, hebben ze een lange ingrediëntenlijst of een lange bereidingstijd. Dat is bij dit recept dus niet het geval! Binnen een half uur kun je deze heerlijke eieren op je bord hebben liggen. Onderaan het recept vindt je een video waarin ik dit gerecht bereid, zo kun je zien hoe eenvoudig het is.
Mijn eieren kook ik alleen nog maar in mijn Crock-Pot Express multicooker. Hier komen mijn eieren perfect gekookt uit en ze zijn ook nog eens makkelijk te pellen.
Klik hier om te kijken hoe je eieren kookt in de Crock-Pot Express.

CrockPot Express Pot Pressure, Slow & Multi Cooker 5,6L
Voor slowcooken en snelkoken! Ontdek deze 12-in-1 pan!
Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.
Telor ketjap (eieren in ketjapsaus)
4
personen5
minuten15
minuten20
minutenHardgekookte eieren in een zoet/pittige ketjapsaus, telor ketjap.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
8 hardgekookte eieren
1 rode ui
2 tenen knoflook
6 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sojasaus
halve citroen (het sap)
1 eetlepel tomatenketchup
1 flinke theelepel sambal oelek (of meer naar smaak)
halve rode peper
2 stuks steranijs
1 eetlepel olie
BEREIDING
- Kook de eieren hard, spoel ze af onder koud water, pel ze en leg ze in een schaal met water.
- Snipper de ui, rasp de knoflook en hak de rode peper fijn.
- Verhit een eetlepel olie in een wok of koekenpan en fruit op laag vuur de ui en de knoflook totdat deze zacht zijn. Voeg de sambal, rode peper en de steranijs (in zijn geheel) toe en schep dit samen om.
- De ketjap, citroensap, sojasaus en de tomatenketchup kunnen er nu bij. Meng het goed door elkaar met een spatel. Proef tussendoor of de smaak van de saus naar wens is. Laat de saus kort bubbelen en zet het vuur uit.
- Leg de gepelde eieren in de saus en schep het goed om. Halveer een paar eitjes en laat er een paar heel. Serveer met rijst en groenten of als onderdeel van een rijsttafel.
BEKIJK DE VIDEO
AANTEKENINGEN
- Naast sambal goreng telor en telor ketjap is er nog een lekker recept namelijk, kerrie telor. Dit zijn eieren in een heerlijke kerrie (curry)saus. Klik hier om het recept te bekijken.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
- 5 x Indische gerechten met ei
- Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)
- Kerrie telor (eieren in kerriesaus)
- Sate ajam ketjap
- Tahoe ketjap
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.