Eetspiratie » Tahoe ketjap
Tahoe ketjap

Tahoe ketjap

Tahoe ketjap, blokjes gebakken tahoe in een lekkere ketjapsaus. Ik ben gek op tahoe (ook wel bekend als tofu). Het is lekker, makkelijk te bereiden en je kunt er alle kanten mee op. Tahoe en tempeh zijn twee producten die ik al eet sinds ik jong was. In de Indische en Indonesische keuken wordt er veel gekookt met deze producten. Ze worden hier vaak gezien als vleesvervanger maar ik zie het als een op zich zelf staand product. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken.

Over tahoe is veel te vertellen. Misschien ken je dit product als tofu, dat is hetzelfde product. De Chinese benaming is tofu en in Indonesië noemt men het tahoe. Ik ken het als tahoe en zo noem ik het ook in mijn artikelen.

Als je er nog niet mee bekend bent en er meer van wilt weten dan heb ik genoeg leuke recepten en artikelen voor je online staan. Wist je dat je met een klein trucje hele lekkere krokante tahoe kunt maken? In dit artikel leg ik uit hoe hoe je tahoe het beste kunt bakken. En je hoeft geen vegetarische schnitzels meer te kopen want met tahoe maak je deze gewoon zelf. Door het blok vooraf in te vriezen krijg je een hele lekkere structuur wat iets weg heeft van een schnitzel. Bekijk het artikel hier. Kijk voor meer recepten onderaan dit artikel.

Tahoe ketjap

Dit tahoe ketjap gerecht lijkt een beetje op ketoprak. Ketoprak is een Indisch gerecht met tahoe, taugé en selderij en wordt ook geserveerd met een ketjapsaus. Ik maakte er een wat snellere versie van. Het verschil is dat er in ketoprak ook trassi gebruikt wordt en dat gebruik ik in dit recept niet. Daardoor is dit gerecht ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Dit gerecht past zowel bij een Indische rijsttafel als bij een vegetarische Indische rijsttafel.

Tahoe ketjap

Tahoe ketjap

0 van 0 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Blokjes gebakken tahoe geserveerd met een lekkere ketjapsaus en verkruimelde kroepoek.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1 blok 1 tahoe (300 gram uitgelekt)

  • 6 eetlepels 6 ketjap manis

  • 1 1 rode ui

  • 1 teen 1 knoflook

  • sambal oelek naar smaak

  • 1 eetlepel 1 pindakaas of notenpasta

  • 1 eetlepel 1 citroensap

  • 4 takjes 4 verse selderij

  • 25 milliliter 25 olie

  • cassave kroepoek en gebakken uitjes

Bereiding:

  • Haal de tahoe uit de verpakking en laat deze uitlekken. Pers al het vocht eruit met behulp van een speciale tofu pers (deze is te koop bij Bol.com) of door iets zwaars op de tahoe te zetten. Na 15 minuten is het meeste vocht eruit en kun je de tahoe in blokjes snijden.
  • Schenk de olie in een koekenpan en laat deze warm worden. Bak de blokjes tahoe rondom bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en bestrooi met een snufje zout. Zet het apart tot gebruik.
  • Snipper de ui en de knoflook en fruit deze aan in een beetje olie in een steelpannetje. Voeg de sambal, ketjap, pindakaas en citroensap toe. Roer dit tot een sausje en proef of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig een snufje zout en peper toe.
  • Doe de gebakken tahoe bij de ketjapsaus en schep alles goed om. Schep de tahoe op de borden en garneer met fijngesneden selderij en verkruimelde cassave kroepoek en gebakken uitjes als je dat lekker vindt.

Aantekeningen

  • Er zijn twee verschillende soorten tahoe te koop. Je hebt de zachte tahoe (silken tofu) en de stevige tahoe (firm tofu). Voor dit gerecht gebruik je de stevige variant.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)