Salade met Indische gehaktballetjes, een kleurrijke en lekkere maaltijd. Een bord vol groenten, rijstvermicelli (mihoen) en pittige Indische gehaktballetjes. Een fris en licht gerecht en een ideale zomerse maaltijd. Prima als maaltijdsalade of als stevige lunch. Lekker met een drizzle zoete chilisaus of pittige sriracha.
Het recept voor pittige Indische balletjes is een populair recept op Eetspiratie. Naast dat deze gehaktballetjes een lekker bijgerecht of onderdeel van een rijsttafel zijn, maar ook een borrelhapje of snack kun je er dus ook dus deze heerlijke salade mee maken. Het enige wat je hoeft te ‘koken’ of eigenlijk bakken, zijn de gehaktballetjes. De rijstvermicelli (ook bekend als mihoen) laat je wellen en de edamame boontjes kook je 5 minuten. En de rest van het gerecht bestaat uit rauwe groenten die je alleen maar hoeft te snijden.
Salade met Indische gehaktballetjes
Het eerste dat je gaat doen is de Indische gehaktballetjes maken. Om dit saladerecept niet te lang te maken verwijs ik je via deze link naar het recept. Bereid de balletjes en ga vervolgens verder met het maken van de salade. Je kunt dit gerecht ook al deels ‘preppen’. De gehaktballetjes kun je al eerder maken en bewaren in de koelkast zodat je ze op de dag zelf alleen nog maar hoeft op te warmen. Als je een batch gehaktballetjes maakt kun je deze dus voor meerdere recepten gebruiken. De bereidingswijze voor de salade vind je in de receptenkaart hieronder.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Salade met Indische gehaktballetjes
4
porties45
minutes15
minutes1
hourEen lekkere en kleurrijke salade met knapperige groenten, rijstnoedels en pittige gehaktballetjes.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
gehaktballetjes volgens dit recept
2 porties mihoen (rijstvermicelli) 2 blokjes zijn 2 porties
halve komkommer, in halve maantjes gesneden
klein stukje rode kool in dunne reepjes gesneden
2 wortels, julienne gesneden
6 radijsjes, in plakjes of julienne gesneden
100 gram gemengde sla (1 zak)
100 gram edamame boontjes, geblancheerd
voor erbij: chilisaus / sriracha / sesamzaadjes
BEREIDING
- Begin met het maken van de gehaktballetjes. Deze kun je van tevoren maken en eventueel opwarmen voor deze salade.
- Was de groenten en de sla. Snijd een halve komkommer door de helft en vervolgens in halve maantjes, de 6 radijsjes snijd je julienne (of in plakjes), 2 wortels snijd je julienne met behulp van een julienne snijder en de rode kool schaaf of snijd je in dunne reepjes.
- Kook water in de waterkoker en schenk de helft in een steelpan. De rest van het water schenk je op de 2 porties rijstvermicelli in een schaal tot ze onderstaan. Dek af met een bord en laat dit even staan zoals aangegeven op de verpakking. Breng het water in het pannetje aan de kook en blancheer hierin de edamame boontjes voor 5 minuten.
- Giet vervolgens de rijstvermicelli en de edamame boontjes af, dit kan in dezelfde vergiet en spoel dit samen af onder koud water.
- Warm de gehaktballetjes eventueel nog even op. Neem diepe borden en leg in elk bord een handje rijstvermicelli. Daarnaast een flinke pluk sla en verdeel daarop de komkommer, wortel, radijs en edamame boontjes. Als laatste leg je op de groenten een aantal gehaktballetjes, ongeveer 4 tot 5 per persoon. Schep ook de saus uit de pan mee over de salade. Voeg eventueel een scheutje water toe aan de saus om het wat losser te maken.
- Drizzle als laatste zoete chilisaus (of sriracha) over de salade en garneer met geroosterde sesamzaadjes.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Mihoen met kip en groenten
- Sambal gehaktballen uit de slowcooker
- Gehaktballetjes in ketjap pindasaus uit de slowcooker
- De 8 lekkerste recepten voor gehaktballetjes
- Welke noedels moet ik gebruiken?
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.