Salade met Indische gehatballetjes

Salade met Indische gehaktballetjes

Geef mij een koelkast vol met groenten, en ik tover een lekkere maaltijd op tafel! En waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een avondmaaltijd hoeft niet ingewikkeld te zijn. Voor mij is het belangrijk dat er in een maaltijd vooral veel groente zit en dat mijn eten kleurrijk is. De groente vul ik aan met aan met een paar andere lekkere ingrediënten. Ik heb zelf een hele grote schaal, deze maak ik mooi op en zet ik in het midden van de tafel zodat iedereen zijn eigen bordje kan opscheppen. Vooral kinderen vinden dit ook erg fijn om te doen want zo kunnen ze zelf een beetje kiezen wat ze graag willen eten. Gewoon de salade op een bordje serveren kan natuurlijk ook.

Het recept voor de Indische balletjes staat al een tijdje op mijn website. Ik maak graag variaties op bestaande recepten. Zoals ik net al zei, waarom moeilijk doen al het makkelijk kan. Lees hier het recept voor de Indische pittige gehaktballetjes. Het makkelijkst is dus om eerst de gehaktballetjes te maken. Maak wel wat extra saus omdat je deze straks als dressing voor de salade gaat gebruiken. Als de balletjes liggen te bakken bereid je de mihoen en de groenten voor de salade.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • Indische gehaktballetjes (ongeveer 4 tot 5 per persoon, afhankelijk van de grootte)
  • 2 porties mihoen (er zitten 4 porties in een verpakking)
  • halve komkommer in maantjes gesneden
  • klein stukje rode kool in dunne reepjes gesneden
  • 1 tot 2 wortels in linten gesneden met een dunschiller
  • 4 tot 6 radijsjes in plakjes of reepjes gesneden
  • 1 zak gemengde sla (met evt spinazie)
  • bakje geblancheerde edamameboontjes (sojaboontjes)
  • optioneel: takjes verse koriander en (zwarte) sesamzaadjes
  • chilisaus om erbij te serveren

Hoe maak je het?

Zoals hierboven beschreven maak je als eerste de gehaktballetjes. Deze kun je warm houden in de pan terwijl je de salade en de mihoen bereid. Lees hier het recept voor de Indische gehaktballetjes.

Kook minimaal een liter water in de waterkoker en leg de mihoen in een ruime kom. Overgiet de mihoen met het kokende water en dek de kom af met een bord zodat de warmte niet kan ontsnappen. Na een minuut of 5 is de mihoen klaar en kun je het afgieten. Spoel de mihoen nog even na onder de koude kraan en zet het apart tot gebruik.

Salade met gehaktballetjes

Verder met de groenten

Het snijden van de groenten is even een klusje maar zeker de moeite waard. Snijd de rode kool in dunne reepjes en spoel deze goed af onder de kraan totdat het water niet meer blauw is. De komkommer en radijs snijd je in plakjes en de van de wortel maak je linten met een dunschiller.

Verdeel de mihoen over de borden en leg er een flinke hand sla naast. Leg daarop de rode kool, wortellinten, komkommer en radijs. Hussel het een beetje met je handen door elkaar. Strooi de edamame boontjes eroverheen en leg de balletjes in de salade.

Voeg een scheutje water toe aan de saus in de pan, roer even door en zet het vuur ietsjes hoger. Roer nog even door en drizzle de saus (dressing) over de salade en garneer de salade met takjes koriander en sesamzaadjes.

Serveer er nog extra chilisaus bij als je dat lekker vindt!

Oosterse salade met gehaktballetjes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*