Sambal gehaktballen uit de slowcooker, een recept geïnspireerd op de kookkunsten van mijn tante Eef. Van alle Indische tantes kon zij toch wel het lekkerste koken. Haar gehaktballen en nasi goreng waren bijna niet te evenaren. Zij was ook de tante die je altijd eten gaf ook al had je geen honger. Dit recept is een beetje gebaseerd op haar gehaktballen, met een beetje van mezelf.
Mijn tante had geen receptenboekje maar alles zat in haar hoofd. Ik heb een tijdje bij haar gewoond en goed mee kunnen kijken in de keuken. Het was vooral een snufje van dit en een beetje van dat en dan proeven en nog eens proeven. Ze kookte altijd op gevoel. Haar gehaktballen heb ik geprobeerd na te maken en om het mezelf makkelijk te maken heb ik ze bereid in de slowcooker. Door ze op deze manier te bereiden worden ze zacht en de smaken trekken er lekker in.
Sambal gehaktballen uit de slowcooker
De gehaktballen in dit recept zijn dus geen kleine balletjes maar ‘echte’ gehaktballen. Van een kilo maak je er ongeveer 15. Je verdeelt ze in de slowcooker en stapelt ze een beetje op elkaar. Er zit maar een beetje vocht bij dit recept want er komt voldoende vocht uit de gehaktballen. Ze hoeven dus niet onder te staan. Als de kooktijd verstreken is kun je twee dingen doen. Of je serveert de resterende saus over de gehaktballen of je mengt dit met het vocht uit de slowcooker en maakt er een soort ‘jus’ van.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)