Eigenlijk wilde ik dit recept sambalballen noemen maar heb toch maar gekozen voor sambal gehaktballen! Hier thuis lusten ze graag gehaktballen en het liefst bereid in de slowcooker omdat ze dan lekker zacht worden. Dit recept is ontstaan doordat ik een restje gehakt over had. Ik dook mijn voorraadkast in en maakte een mengsel voor gehaktballen. Deze vielen zo goed in de smaak dat ik er een slowcooker gerecht van gemaakt heb.
Er zijn heel veel recepten voor pittige Indische gehaktballetjes. In dit recept draai ik echt ‘gehaktballen’ en geen kleine balletjes. En sambal gehaktballen zegt al genoeg, ik maak deze ballen met sambal badjak, een van mijn favoriete sambals. Deze kun je natuurlijk kopen maar ook zelf maken, kijk hier voor mijn recept.
Ik gebruikte een kilo gehakt en draaide daar ongeveer 15 gehaktballen van. Deze bereidde ik in mijn 6.5 liter slowcooker. Mijn slowcooker is ovaal dus ik hoefde ze niet te stapelen. Heb je een kleinere slowcooker dan past dit recept ook alleen dan stapel je de gehaktballen op elkaar. Ze hoeven niet onder vocht te staan, er komt voldoende vocht uit. Dit recept bestaat uit twee onderdelen, de gehaktballen en de saus.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE