Hachee van gehakt uit de slowcooker, voor als je wel de smaak van hachee wilt maar niet een fortuin uit wilt uitgeven aan een stuk rundvlees. Dit gerecht wordt ook wel gehakthachee, studentenhachee of smokkelhachee genoemd. Je eet het met aardappelpuree, sperzieboontjes, rode kool of je maakt er een lekkere ovenschotel van. Zelf voeg ik er nog een beetje sambal aan toe voor een beetje pit.
Dit gerecht is heel eenvoudig te maken. Het kan in een gewone stoofpan maar in de slowcooker is het nog handiger. Je hoeft maar een klein beetje voor te bereiden en de slowcooker doet al het werk voor je.
Hachee van gehakt uit de slowcooker
Eigenlijk is dit een soort van budget gerecht. De meeste ingrediënten staan waarschijnlijk al in je voorraadkast. Deze hachee krijgt zijn lekkere smaak door de uien eerst goed glazig te bakken in de koekenpan en deze later aan de slowcooker toe te voegen. Ook geeft de ontbijtkoek in dit gerecht die kruidige hachee smaak. Deze zorgt er ook voor dat het indikt. Je maakt een soort van ‘gehaktsaus’ die heerlijk smaakt met aardappelpuree. Zelfgemaakte rode kool (bekijk hier het recept) mag niet bij hachee ontbreken.
Het is een redelijk grote hoeveelheid (6 – 8 porties). Restjes kun je bewaren in de koelkast of invriezen. Als je slowcooker toch aanstaat is het net zo handig om meteen een grotere hoeveelheid te maken. Ik maakte het in mijn slowcooker van 6.5 liter maar het kan ook in een kleiner formaat. Het kan natuurlijk ook in de Crock-Pot Express multicooker op het slowcook programma.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE