Eetspiratie » Hachee van gehakt uit de slowcooker
Hachee van gehakt uit de slowcooker

Hachee van gehakt uit de slowcooker

Hachee van gehakt, stiekem vind ik het lekkerder dan de klassieke hachee met rundvlees. Dit gerecht wordt ook wel gehakthachee, studentenhachee of smokkelhachee genoemd. Ik vind het een ideaal gerecht want je hebt én de hachee smaak én het is vriendelijk voor je portemonnee. Je kunt dit gerecht maken in een gewone pan en natuurlijk ook in de slowcooker.

Elke keer als ik in de supermarkt loop zie ik bij de slager het rundvlees in de koeling liggen. Wij eten niet zo vaak rood vlees. Mijn gezin is er geen grote fan van en ik vind het echt veel te duur. Ik kan gewoon geen 15 euro uitgeven aan een stuk vlees. Daarom is hachee van gehakt een uitkomst!

Ik maakte dit recept in mijn slowcooker van 6.5 liter maar het past ook zeker in een kleinere slowcooker. Het heeft een beetje voorbereiding nodig en vervolgens laat je het gehakt verder garen en zacht worden in de slowcooker. De hoeveelheid van dit recept is voor 6 tot 8 personen.

Hachee van gehakt uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: SlowcookerKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

20

minuten
slowcooker stand low

3

uren 
Tijd totaal

3

uren 

20

minuten

Hachee van gehakt uit de slowcooker, een lekker en budgetvriendelijk gerecht met de heerlijke smaak van de klassieke hachee.

Ingrediënten

  • 1 kilo half om half gehakt

  • 3 grote uien

  • 1 flinke teen knoflook

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder

  • 4 laurierblaadjes

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 4 kruidnagels

  • 1 theelepel azijn

  • 2 plakken ontbijtkoek

  • 1 eetlepel roomboter

  • scheutje water

  • peper en zout

  • optioneel: klein snufje nootmuskaat

Hoe maak je het?

  • Zet alle ingrediënten en de slowcooker vast klaar. Begin met het pellen en snijden van de ui en de knoflook.
  • Verhit een halve eetlepel roomboter in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens het groentebouillonpoeder, ketjap manis, laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep alles goed om en doe het gehakt met het bakvocht over in de slowcooker. Verhit een halve eetlepel roomboter in dezelfde pan en bak hierin op laag uur de uien en de knoflook aan. Zorg dat de uien helemaal glazig zijn. Schep de uien bij het gehakt in de slowcooker.
  • Voeg een klein scheutje water (ongeveer 4 eetlepels) toe aan de koekenpan om de aanbakseltjes los te maken en doe dit vocht in de slowcooker.
  • Verkruimel de plakjes ontbijtkoek boven de slowcooker en schep met een spatel alles door elkaar. Sluit de deksel van de slowcooker en zet deze voor 3 uurtjes op low. De ontbijtkoek zal in het gerecht oplossen en het meteen ook laten indikken.
  • Serveer de hachee van gehakt met aardappelpuree, rode kool en/of sperzieboontjes en appelmoes.

Aantekeningen

  • Tip: voeg een beetje sambal toe voor een lekkere pittige smaak!
  • Serveertip:
    Je kunt er ook heel eenvoudig een ovenschotel van maken. Neem een ovenschaal en begin met een laag hachee, daarop komt een laag rode kool en je sluit de schotel af met een laag aardappelpuree. Bestrijk deze eventueel met een losgeklopt ei. Verwarm de oven op 180-200 graden. De schotel is klaar als de aardappelpuree mooi bruin geworden is.
  • Kijk hier voor een recept van Indische hachee, met rundvlees!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Hachee van gehakt uit de slowcooker
Hachee van gehakt uit de slowcooker

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

11 Reacties

  1. Hi Truus,
    Dat heb ik dus ook. Ga ook voor iets nieuws naar Eetspiratie ! En idd nog genoeg om te proberen.
    Dit was wederom heerlijk!
    Dank je wel voor het recept, Simone.

    Groetjes Jennifer

  2. Net gegeten met wortelstamp, het was heerlijk! Bedankt voor het recept.

  3. Hoi Simone, het is wederom een heerlijk recept. Dankjewel voor het delen van dit recept! Als ik iets nieuws moet maken ga ik eerst op jouw site neuzen en meestal valt de keuze op een van je recepten! Er is nog keuze genoeg dus ik kan voorlopig vooruit en manlief vindt ze ook heerlijk evenals mijn kinderen en kleinkinderen!

  4. Wat een zalig recept! Dankjewel! Ik heb de kruidnagels eruit gelaten en een zakje hacheekruiden erdoor gedaan, verder het recept aangehouden en er een lekkere ovenschotel met rode kool en aardappelpuree van gemaakt. Dit was echt een succes jummy ;-)

  5. Simone het was heerlijk, bedankt voor het delen van dit recept.
    Groetjes Jean

  6. Hoi Simone,
    Neem aan dat je ook een dag tevoren kunt voorbereiden en de volgende dag in de slowcooker. Ik heb slowcooker met tijdklok

    Gr. Alice

    • Hoi Alice, bedoel je dat je het alvast wilt rullen een dag van tevoren en de volgende dag in de slowcooker wil doen? Ik denk dat het wel zou kunnen. Heb het zelf nog nooit zo gedaan aangezien ik geen tijdklok heb.

  7. Hoi Simone, hoe lang en op welke stand moet dit gerecht als je rundergehakt gebruikt?
    Groetjes Ans

  8. Simone, ik ga dit nu maken, even een klein huishoudelijk vraagje: snij de uien: klein, in ringen of heel grof,?

    Groetjes
    Marga

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

2 × twee =