Eetspiratie » Hachee van gehakt uit de slowcooker
Hachee van gehakt uit de slowcooker

Hachee van gehakt uit de slowcooker

Hachee van gehakt, stiekem vind ik het lekkerder dan de klassieke hachee met rundvlees. Dit gerecht wordt ook wel gehakthachee, studentenhachee of smokkelhachee genoemd. Ik vind het een ideaal gerecht want je hebt én de hachee smaak én het is vriendelijk voor je portemonnee. Je kunt dit gerecht maken in een gewone pan en natuurlijk ook in de slowcooker.

Elke keer als ik in de supermarkt loop zie ik bij de slager het rundvlees in de koeling liggen. Wij eten niet zo vaak rood vlees. Mijn gezin is er geen grote fan van en ik vind het echt veel te duur. Ik kan gewoon geen 15 euro uitgeven aan een stuk vlees. Daarom is hachee van gehakt een uitkomst!

Ik maakte dit recept in mijn slowcooker van 6.5 liter maar het past ook zeker in een kleinere slowcooker. Het heeft een beetje voorbereiding nodig en vervolgens laat je het gehakt verder garen en zacht worden in de slowcooker. De hoeveelheid van dit recept is voor 6 tot 8 personen.

Hachee van gehakt uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: SlowcookerKeuken: WereldkeukenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

20

minuten
slowcooker stand low

3

uren 
Tijd totaal

3

uren 

20

minuten

Hachee van gehakt uit de slowcooker, een lekker en budgetvriendelijk gerecht met de heerlijke smaak van de klassieke hachee.

Ingrediënten

  • 1 kilo half-om-half gehakt

  • 3 grote uien

  • 1 flinke teen knoflook

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder

  • 4 laurierblaadjes

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 4 kruidnagels

  • 1 theelepel azijn

  • 2 plakken ontbijtkoek

  • 1 eetlepel roomboter

  • scheutje water

  • peper en zout

  • optioneel: klein snufje nootmuskaat

Hoe maak je het?

  • Zet alle ingrediënten en de slowcooker vast klaar. Begin met het pellen en snijden van de ui en de knoflook.
  • Verhit een halve eetlepel roomboter in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens het groentebouillonpoeder, ketjap manis, laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep alles goed om en doe het gehakt met het bakvocht over in de slowcooker. Verhit een halve eetlepel roomboter in dezelfde pan en bak hierin op laag uur de uien en de knoflook aan. Zorg dat de uien helemaal glazig zijn. Schep de uien bij het gehakt in de slowcooker.
  • Voeg een klein scheutje water (ongeveer 4 eetlepels) toe aan de koekenpan om de aanbakseltjes los te maken en doe dit vocht in de slowcooker.
  • Verkruimel de plakjes ontbijtkoek boven de slowcooker en schep met een spatel alles door elkaar. Sluit de deksel van de slowcooker en zet deze voor 3 uurtjes op low. De ontbijtkoek zal in het gerecht oplossen en het meteen ook laten indikken.
  • Serveer de hachee van gehakt met aardappelpuree, rode kool en/of sperzieboontjes en appelmoes.

Aantekeningen

  • Tip: voeg een beetje sambal toe voor een lekkere pittige smaak!
  • Serveertip:
    Je kunt er ook heel eenvoudig een ovenschotel van maken. Neem een ovenschaal en begin met een laag hachee, daarop komt een laag rode kool en je sluit de schotel af met een laag aardappelpuree. Bestrijk deze eventueel met een losgeklopt ei. Verwarm de oven op 180-200 graden. De schotel is klaar als de aardappelpuree mooi bruin geworden is.
  • Kijk hier voor een recept van Indische hachee, met rundvlees!
Hachee van gehakt uit de slowcooker
Hachee van gehakt uit de slowcooker

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE