Eetspiratie » Hachee van gehakt uit de slowcooker
Hachee van gehakt uit de slowcooker

Hachee van gehakt uit de slowcooker

Hachee van gehakt uit de slowcooker, voor als je wel de smaak van hachee wilt maar niet een fortuin uit wilt uitgeven aan een stuk rundvlees. Dit gerecht wordt ook wel gehakthachee, studentenhachee of smokkelhachee genoemd. Je eet het met aardappelpuree, sperzieboontjes, rode kool of je maakt er een lekkere ovenschotel van. Zelf voeg ik er nog een beetje sambal aan toe voor een beetje pit.

Dit gerecht is heel eenvoudig te maken. Het kan in een gewone stoofpan maar in de slowcooker is het nog handiger. Je hoeft maar een klein beetje voor te bereiden en de slowcooker doet al het werk voor je.

Hachee van gehakt uit de slowcooker

Eigenlijk is dit een soort van budget gerecht. De meeste ingrediënten staan waarschijnlijk al in je voorraadkast. Deze hachee krijgt zijn lekkere smaak door de uien eerst goed glazig te bakken in de koekenpan en deze later aan de slowcooker toe te voegen. Ook geeft de ontbijtkoek in dit gerecht die kruidige hachee smaak. Deze zorgt er ook voor dat het indikt. Je maakt een soort van ‘gehaktsaus’ die heerlijk smaakt met aardappelpuree. Zelfgemaakte rode kool (bekijk hier het recept) mag niet bij hachee ontbreken.

Het is een redelijk grote hoeveelheid (6 – 8 porties). Restjes kun je bewaren in de koelkast of invriezen. Als je slowcooker toch aanstaat is het net zo handig om meteen een grotere hoeveelheid te maken. Ik maakte het in mijn slowcooker van 6.5 liter maar het kan ook in een kleiner formaat. Het kan natuurlijk ook in de Crock-Pot Express multicooker op het slowcook programma.

Hachee van gehakt uit de slowcooker

Hachee van gehakt uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

6

personen
Voorbereiding

20

minuten
slowcooker stand low

3

uren 
Tijd totaal

3

uren 

20

minuten

Hachee van gehakt uit de slowcooker, een lekker en budgetvriendelijk gerecht met de heerlijke smaak van de klassieke hachee.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 kilo 1 half-om-half gehakt

  • 3 3 grote uien gesnipperd

  • 2 flinke tenen 2 knoflook fijn gehakt

  • 1 eetlepel 1 groentebouillonpoeder

  • 4 4 laurierblaadjes

  • 2 eetlepels 2 ketjap manis

  • sambal oelek naar smaak

  • 4 4 kruidnagels

  • 1 theelepel 1 azijn

  • 2 plakken 2 ontbijtkoek

  • 1 eetlepel 1 roomboter

  • scheutje water

  • peper en zout

  • optioneel: klein snufje nootmuskaat

Hoe maak je het?

  • Zet alle ingrediënten en de slowcooker vast klaar. Begin met het pellen en snijden van de ui en fijnhakken van de knoflook. Zet dit even apart. Druk de kruidnagels in een stuk ui of een laurierblad om ze straks niet kwijt te raken.
  • Verhit een halve eetlepel roomboter in een koekenpan en bak hierin het gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens het groentebouillonpoeder, ketjap manis, sambal, laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep alles goed om en doe het gehakt met het bakvocht over in de slowcooker. Verhit een halve eetlepel roomboter in dezelfde pan en bak hierin op laag uur de uien en de knoflook aan. Zorg dat de uien helemaal zacht en glazig zijn. Schep de uien bij het gehakt in de slowcooker.
  • Voeg een klein scheutje water (ongeveer 4 eetlepels) toe aan de koekenpan om de aanbakseltjes los te maken en doe dit vocht erbij in de slowcooker.
  • Verkruimel de plakjes ontbijtkoek boven de slowcooker en schep met een spatel alles door elkaar. Sluit de deksel van de slowcooker en zet deze voor 3 uurtjes op low. De ontbijtkoek zal in het gerecht oplossen en het meteen ook laten indikken.
  • Serveer de hachee van gehakt met aardappelpuree, rode kool en/of sperzieboontjes en appelmoes.

Aantekeningen

  • Serveertip:
    Je kunt er ook heel eenvoudig een ovenschotel van maken. Neem een ovenschaal en begin met een laag hachee, daarop komt een laag rode kool en je sluit de schotel af met een laag aardappelpuree. Bestrijk deze eventueel met een losgeklopt ei. Verwarm de oven op 180-200 graden. De schotel is klaar als de aardappelpuree mooi bruin geworden is.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE