Hachee van gehakt uit de slowcooker, voor als je wel de smaak van hachee wilt maar niet een fortuin uit wilt uitgeven aan een stuk rundvlees. Dit gerecht wordt ook wel gehakthachee, studentenhachee of smokkelhachee genoemd. Je eet het met aardappelpuree, sperzieboontjes, rode kool of je maakt er een lekkere ovenschotel van. Zelf voeg ik er nog een beetje sambal aan toe voor een beetje pit.
Dit gerecht is heel eenvoudig te maken. Het kan in een gewone stoofpan maar in de slowcooker is het nog handiger. Je hoeft maar een klein beetje voor te bereiden en de slowcooker doet al het werk!

Hachee van gehakt uit de slowcooker
Eigenlijk is dit een heel slim budgetgerecht. De meeste ingrediënten staan waarschijnlijk al in je voorraadkast. Deze hachee krijgt zijn lekkere smaak door de uien eerst goed glazig te bakken in de koekenpan en deze later aan de slowcooker toe te voegen. Ook geeft de ontbijtkoek in dit gerecht die kruidige hachee smaak. Het zorgt er ook voor dat de hachee indikt. Je maakt een soort van ‘gehaktsaus’ die heerlijk smaakt met aardappelpuree. Zelfgemaakte rode kool mag natuurlijk niet bij hachee ontbreken.
Het is een redelijk grote hoeveelheid (6 – 8 porties). Restjes kun je bewaren in de koelkast of invriezen. Als je slowcooker toch aanstaat is het net zo handig om meteen een grotere hoeveelheid te maken. Ik maakte het in mijn slowcooker van 6.5 liter maar het kan ook in een kleiner formaat. Het kan natuurlijk ook in de Crock-Pot Express multicooker op het slowcook programma.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Hachee van gehakt uit de slowcooker
6
personen20
minuten3
uren3
uren20
minutenHachee van gehakt uit de slowcooker. Maak in 3 uur op stand low een heerlijke budgetvariant van de klassieke hachee. Serveer met aardappelpuree en rode kool. Een heerlijk en betaalbaar comfortfood gerecht.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 kilo half-om-half gehakt
3 grote uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel groentebouillonpoeder
4 laurierblaadjes
2 eetlepels ketjap manis
sambal oelek naar smaak
4 kruidnagels
1 theelepel azijn
2 plakken ontbijtkoek
1 eetlepel roomboter
scheutje water
peper en zout
optioneel: klein snufje nootmuskaat
BEREIDING
- Zet alle ingrediënten en de slowcooker vast klaar. Begin met het pellen en snipperen van 3 uien en fijnhakken van 2 tenen knoflook. Zet deze apart. Druk de kruidnagels in een stuk ui of een laurierblad om ze straks niet kwijt te raken.
- Verhit een halve eetlepel roomboter in een koekenpan en bak hierin 1 kilo gehakt bruin en rul. Voeg vervolgens 1 eetlepel groentebouillonpoeder, 2 eetlepels ketjap manis, sambal oelek naar smaak, 4 laurierblaadjes, 4 kruidnagels (in de uienschil) en 1 theelepel azijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep alles goed om en doe het gehakt met het bakvocht over in de slowcooker. Verhit een halve eetlepel roomboter in dezelfde pan en bak hierin op laag uur de uien en de knoflook aan. Zorg dat de uien helemaal zacht en glazig zijn. Bak ze zeker 5 tot 7 minuten goed aan. Schep de uien bij het gehakt in de slowcooker.
- Voeg een klein scheutje water (ongeveer 4 eetlepels) toe aan de koekenpan om de aanbakseltjes los te maken en doe dit vocht erbij in de slowcooker.
- Verkruimel 2 plakken ontbijtkoek boven de slowcooker en schep met een spatel alles goed door elkaar. Sluit de deksel van de slowcooker en zet deze voor 3 uur op stand low. De ontbijtkoek zal in het gerecht oplossen en het meteen ook laten indikken.
- Serveer de hachee van gehakt met aardappelpuree, rode kool en/of sperzieboontjes en appelmoes.
AANTEKENINGEN
- Serveertip:
Je kunt er ook heel eenvoudig een ovenschotel van maken. Neem een ovenschaal en begin met een laag hachee, daarop komt een laag rode kool en je sluit de schotel af met een laag aardappelpuree. Bestrijk deze eventueel met een losgeklopt ei. Verwarm de oven op 180-200 graden. De schotel is klaar als de aardappelpuree mooi bruin geworden is. - Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Invriezen? Ja, in de vriezer is het in een bakje of diepvrieszak tot 3 maanden houdbaar. Noteer de datum waarop je het invriest.