Een tijdje terug maakte ik Sloppy Joes, een lekker kruidig gehaktmengsel dat je eet op een broodje. Het gehakt heeft wel iets weg van Bolognese- of pastasaus. Er zijn verschillende versies van dit gerecht. Er is een Koreaanse variant, een Japanse (teriyaki stijl) en een Italiaanse versie. Ik wilde graag mijn eigen Oosterse variant maken van Sloppy Joe en hij is goed gelukt. Persoonlijk vind ik het een lekker comfortfood gerecht. Ideaal voor in het weekend of voor op een drukke doordeweekse dag.
Dit gerecht maak je in principe in een ‘gewone’ pan en als je wilt kun je het daarna overhevelen in een slowcooker. Het voordeel hiervan is dat het gehakt en de wortel zachter worden, de smaken goed intrekken en je hoeft er niet bij te blijven. Ik krijg vast de vraag of je dit rauw in de slowcooker kunt doen. Mijn advies is om het niet te doen, maar in principe kan het wel. Ik bak namelijk alles aan, maar dat is mijn persoonlijke keuze. Het voorbereiden en aanbakken is zo gepiept. En de smaak is lekkerder als je het eerst aanbakt.
In dit recept gebruik ik hoisin saus. Deze Chinees/Kantonese saus op basis van sojabonen is verkrijgbaar in de supermarkt. Deze saus geeft een Oosterse zoet/zurige smaak aan je gerecht. Je kunt deze saus gebruiken als dip, in een marinade of om vlees een glanzend laagje mee te geven zoals bijvoorbeeld spareribs.
Ben je ook benieuwd naar het recept voor de Amerikaanse versie van Sloppy Joe? Kijk dan hier voor het recept.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE