Review Blauw Authentieke Indonesische gerechten. Kookboeken met Indonesische of Indische recepten heb je wat mij betreft nooit genoeg! Dus toen dit boek uitkwam met 70 signatuurgerechten van restaurant Blauw was ik natuurlijk erg nieuwsgierig. Met de recepten uit dit boek kun je dus een restaurant waardig gerecht op tafel zetten. En ja, dat gaat je lukken want de recepten zijn zo beschreven dat iedereen ze kan maken.
Alweer een boek met Indonesische recepten, daar zijn er al heel veel van. Lijkt het allemaal niet een beetje op elkaar? De basis van de recepten is vaak vergelijkbaar maar iedere (thuis)kok en familie geeft er zijn eigen touch of draai aan. Dat is ook wat ik met de recepten op Eetspiratie doe. Een aantal gerechten in dit boek zijn bij de meeste mensen wel bekend, maar het verschil is dat ze ook echt bij restaurant Blauw worden geserveerd. Ze geven hun recepten gewoon prijs, dat doen Indonesische oma’s niet eens!
Review Blauw Authentieke Indonesische gerechten
Ik ben dus erg benieuwd naar hun keukengeheimen en kooktechnieken. Ik heb zelf nog nooit bij restaurant Blauw gegeten, maar na het lezen van dit boek ga ik dat zeker eens doen. Ik maakte meteen na ontvangst van het boek een simpele maar lekkere bami goreng. Geen poespas, makkelijk te maken en snel klaar. Een handige maaltijd voor doordeweeks én restaurantwaardig.
Het boek
In het begin van het boek wordt er uitleg gegeven over verschillende kooktechnieken. Ook is er een overzicht van ingrediënten die je in huis moet hebben voor het maken van de gerechten. Veel kun je vinden in de supermarkt maar wellicht moet je ook even een tripje maken naar de toko. Ook krijg je suggesties voor het samenstellen van een simpele of uitgebreide rijsttafel. Geen ingewikkelde ‘cheffy’ dingen, maar handig alles voor je op een rijtje gezet.
Er staan in dit boek uiteraard de bekende en geliefde recepten zoals rendang, babi ketjap en saté. Daarnaast staan er ook eenvoudige recepten in zoals sop labu kelapa (pompoen kokossoep) of smoor terong (gestoofde aubergines). Sommige recepten hebben een lange ingrediëntenlijst, maar over het algemeen vind ik de meeste recepten in dit boek niet ingewikkeld. Wat ik zelf erg fijn vind, is dat er bij elk gerecht een foto staat. Zo heb je een beetje een idee van hoe het eruit moet zien.
Wat ik zelf vaak oversla in een kookboek zijn de nagerechten. Maar ik vind de zoete recepten in dit boek erg verrassend. Een Javaanse panna cotta of een bolo kukus zijn perfecte desserts. Ze zijn eenvoudig te maken en het ziet er allemaal mooi en smakelijk uit. Een aantal van die recepten ga ik zeker uitproberen. Leuk als je een etentje of feestje geeft, zo kun je een dessert wat geserveerd wordt in een restaurant gewoon thuis op tafel zetten.
Waar koop je het boek?
Blauw – Meta van den Boomen
Ervaar de authentieke smaken van Indonesië met Blauw – 70 heerlijke signatuurgerechten uit het populaire restaurant, nu eenvoudig thuis te maken!
Gerelateerde recepten en artikelen
- Appelmoes met blauwe bes (slowcooker)
- Kaneelbroodjes met blauwe bes
- Blauwe bessen cake
- Kokos ananas smoothie
- Echte Griekse stifado (uit de slowcooker)
Uitgeverij Terralannoo heeft mij een exemplaar van dit boek toegestuurd. Ik heb na het lezen van dit boek deze review geschreven.
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.