Kookboeken met Indonesische of Indische recepten heb je wat mij betreft nooit genoeg! Dus toen dit boek uitkwam met 70 signatuurgerechten van restaurant Blauw was ik natuurlijk erg nieuwsgierig. Met de recepten uit dit boek kun je dus een restaurant waardig gerecht op tafel zetten. En ja, dat gaat je lukken want de recepten zijn zo beschreven dat iedereen ze kan maken.
Alweer een boek met Indonesische recepten, daar zijn er al heel veel van. Lijkt het allemaal niet een beetje op elkaar? De basis is vaak wel vergelijkbaar maar iedere (thuis)kok geeft er zijn eigen touch of draai aan. Dat is ook wat ik met de recepten op Eetspiratie doe. De recepten in dit boek zijn bij de meeste mensen wel bekend, het verschil is dat de gerechten uit dit boek ook echt bij restaurant Blauw worden geserveerd.
Review Blauw Authentieke Indonesische gerechten
Ik ben dus erg benieuwd naar hun recepten en keukengeheimen. Ik heb zelf nog nooit bij restaurant Blauw gegeten, maar na het lezen van dit boek ga ik dat zeker eens doen.

Het boek
In het begin van het boek wordt er uitleg gegeven over kooktechnieken en ingrediënten die je in huis moet hebben voor het maken van de gerechten. Ook krijg je wat suggesties voor het samenstellen van een simpele of uitgebreide rijsttafel. Geen lange verhalen, maar handig alles voor je op een rijtje gezet.
Er staan in dit boek uiteraard bekende recepten zoals rendang, babi ketjap en saté. Daarnaast staan er ook eenvoudige recepten in zoals sop labu kelapa (pompoen kokossoep) of smoor terong (gestoofde aubergines). Sommige recepten hebben een lange ingrediëntenlijst, maar over het algemeen vind ik de meeste recepten in dit boek niet ingewikkeld. Wat ik zelf erg fijn vind, is dat er bij elk gerecht een foto staat. Zo heb je een beetje een idee van hoe het eruit moet zien.
Wat ik zelf vaak oversla in een kookboek zijn de nagerechten. Maar ik vind de zoete recepten in dit boek erg verrassend. Een Javaanse panna cotta of een bolo kukus zijn perfecte desserts. Ze zijn eenvoudig om te maken en het ziet er allemaal mooi en smakelijk uit. Een aantal van die recepten ga ik zeker uitproberen.

Waar koop je het boek?
Recept: smoor terong
Een recept wat ik graag uit dit boek wilde maken is smoor terong (gestoofde aubergines). Het is vegetarisch en zelfs vegan want er wordt geen trassi in gebruikt. Het zag er op de foto’s echt heerlijk uit. Aangezien ik nog geen recepten heb gemaakt met aubergine leek dit mij een mooie gelegenheid om dit recept uit te proberen. Zelfs mijn moeder herkende de smaak van dit gerecht. Het deed haar denken aan vroeger.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
Uitgeverij Terralannoo heeft mij een exemplaar van dit boek toegestuurd. Ik heb na het lezen van dit boek deze review geschreven.
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE