Als je een hele pompoen in de slowcooker kunt bereiden, dan moet dat ook lukken met een hele bloemkool. Maar waarom zou ik een bloemkool willen bereiden in de slowcooker? Ten eerste, omdat ik bloemkool lekker vind maar het te weinig eet. Ten tweede, omdat het handig is! Bloemkool is namelijk een groente waarmee je alle kanten op kunt. Dit is mijn recept voor een eenvoudige (maar lekkere) hele bloemkool uit de slowcooker.
Dit recept kun je gebruiken als basis. Het is handig om te weten hoe je de bloemkool kunt bereiden en hoelang hij in de slowcooker moet. Het fijne van bloemkool is dat hij goed te combineren is met allerlei verschillende kruiden en specerijen. Bereid de bloemkool dus met de smaken die jij lekker vindt. Neem gesmolten roomboter of olijfolie, meng dit met jouw favoriete kruiden en specerijen en smeer dit met een kwastje royaal over de bloemkool. Verderop in het artikel leg ik je uit hoe je de bloemkool bereidt.
Dit gerecht is voor 2 tot 4 personen. Ik bereidde 1 bloemkool in mijn slowcooker van 6.5 liter. Er zouden ook eventueel 2 bloemkolen naast elkaar passen, afhankelijk van de grootte van de bloemkool. Wil je 2 bloemkolen tegelijk bereiden, verdubbel dan het recept, behalve het vocht (water of groentebouillon) voor op de bodem van de slowcooker. De kooktijd blijft wel hetzelfde.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.