Hele bloemkool uit de slowcooker

Hele bloemkool uit de slowcooker

Als je een hele pompoen in de slowcooker kunt bereiden, dan moet dat ook lukken met een hele bloemkool. Maar waarom zou ik een bloemkool willen bereiden in de slowcooker? Ten eerste, omdat ik bloemkool lekker vind maar het te weinig eet. Ten tweede, omdat het handig is! Bloemkool is namelijk een groente waarmee je alle kanten op kunt. Dit is mijn recept voor een eenvoudige (maar lekkere) hele bloemkool uit de slowcooker.

Dit recept kun je gebruiken als basis. Het is handig om te weten hoe je de bloemkool kunt bereiden en hoelang hij in de slowcooker moet. Het fijne van bloemkool is dat hij goed te combineren is met allerlei verschillende kruiden en specerijen. Bereid de bloemkool dus met de smaken die jij lekker vindt. Neem gesmolten roomboter of olijfolie, meng dit met jouw favoriete kruiden en specerijen en smeer dit met een kwastje royaal over de bloemkool. Verderop in het artikel leg ik je uit hoe je de bloemkool bereidt.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Dit gerecht is voor 2 tot 4 personen. Ik bereidde 1 bloemkool in mijn slowcooker van 6.5 liter. Er zouden ook eventueel 2 bloemkolen naast elkaar passen, afhankelijk van de grootte van de bloemkool. Wil je 2 bloemkolen tegelijk bereiden, verdubbel dan het recept, behalve het vocht (water of groentebouillon) voor op de bodem van de slowcooker. De kooktijd blijft wel hetzelfde.

Wat heb je nodig?

  • 1 grote bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 – 2 eetlepels verse gehakte peterselie (evt diepvries)
  • halve theelepel rozemarijn
  • 1 – 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 75 tot 100 milliliter water
  • optioneel: halve theelepel groentebouillonpoeder
  • 3 – 4 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

  • Maak de bloemkool schoon. Haal alle groene bladeren eraf en snijd de steel af zodat de bloemkool goed rechtop blijft staan. Spoel de bloemkool af onder de kraan.
  • Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje en rasp de teentjes knoflook erboven. Voeg de verse gehakte peterselie, rozemarijn en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng het mengsel op smaak met (eventueel) een klein snufje zout en vers gemalen zwarte peper.
  • Neem een kwastje en smeer de bloemkool helemaal in met het mengsel. Laat eventueel nog een klein beetje over om straks over de bloemkool te drizzelen als hij klaar is. Voeg daarvoor nog een eetlepel extra olijfolie aan het mengsel toe.
  • Doe 75 milliliter water of groentebouillon (75 milliliter en halve theelepel groentebouillonpoeder) op de bodem van de slowcooker en leg de bloemkool erin. Doe de deksel op de pan en laat de bloemkool in 3 tot 4 uur gaar worden op stand low. Prik erin met een vork om te kijken of hij gaar is. Door het vocht ontstaat er stoom in de pan waardoor de bloemkool langzaam gaart.
  • Serveer de bloemkool met de rest van de kruidenolie en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen. Je kunt er stukjes vanaf snijden of je snijd de bloemkool in plakken. Het is een heerlijk bijgerecht.

Ben je ook benieuwd hoe je een hele pompoen in de slowcooker bereid? Kijk dan hier voor de bereidingswijze.

Hele bloemkool uit de slowcooker
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Dit moet ik eens proberen! Zou dat ook met broccoli kunnen denk je?

    • Hoi Judith, dat denk ik wel alleen verwacht ik dat de bovenkant van de broccoli bruin wordt en te zacht. De steel heeft veel langer nodig dan de bovenkant. Bij een bloemkool is dat weer anders. Persoonlijk (vind ik) dat broccoli even kort gestoomd het lekkerst is. Maar je zou wel bijvoorbeeld de steel van de broccoli in een slowcooker gerecht kunnen verwerken. En anders test je het gewoon uit :-) Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*