Hele bloemkool uit de slowcooker

Hele bloemkool uit de slowcooker

Als je een hele pompoen in de slowcooker kunt bereiden, dan moet dat ook lukken met een hele bloemkool. Maar waarom zou ik een bloemkool willen bereiden in de slowcooker? Ten eerste, omdat ik bloemkool lekker vind maar het te weinig eet. Ten tweede, omdat het handig is! Bloemkool is namelijk een groente waarmee je alle kanten op kunt. Dit is mijn recept voor een eenvoudige (maar lekkere) hele bloemkool uit de slowcooker.

Dit recept kun je gebruiken als basis. Het is handig om te weten hoe je de bloemkool kunt bereiden en hoelang hij in de slowcooker moet. Het fijne van bloemkool is dat hij goed te combineren is met allerlei verschillende kruiden en specerijen. Bereid de bloemkool dus met de smaken die jij lekker vindt. Neem gesmolten roomboter of olijfolie, meng dit met jouw favoriete kruiden en specerijen en smeer dit met een kwastje royaal over de bloemkool. Verderop in het artikel leg ik je uit hoe je de bloemkool bereidt.

Dit gerecht is voor 2 tot 4 personen. Ik bereidde 1 bloemkool in mijn slowcooker van 6.5 liter. Er zouden ook eventueel 2 bloemkolen naast elkaar passen, afhankelijk van de grootte van de bloemkool. Wil je 2 bloemkolen tegelijk bereiden, verdubbel dan het recept, behalve het vocht (water of groentebouillon) voor op de bodem van de slowcooker. De kooktijd blijft wel hetzelfde.

Hele bloemkool uit de slowcooker

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Slowcooker, VegetarischKeuken: Hollandse potMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Slowcooker (low)

4

uren 
Tijd totaal

4

uren 

10

minuten

Wil je in plaats van vlees ook eens een groentegerecht bereiden in de slowcooker? Kijk dan hier voor het recept voor een hele bloemkool uit de slowcooker.

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool

  • 2 teentjes knoflook

  • 1-2 eetlepels verse gehakte peterselie (eventueel diepvries)

  • halve theelepel rozemarijn

  • 1-2 eetlepels Parmezaanse kaas

  • 75-100 milliliter water

  • 3 eetlepels olijfolie

  • halve theelepel groentebouillonpoeder (optioneel)

  • peper

  • zout

Hoe maak je het?

  • Maak de bloemkool schoon. Haal alle groene bladeren eraf en snijd de steel af zodat de bloemkool goed rechtop blijft staan. Spoel de bloemkool af onder de kraan.
  • Doe 3 eetlepels olijfolie in een kommetje en rasp de teentjes knoflook erboven. Voeg de verse gehakte peterselie, rozemarijn en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng het mengsel op smaak met (eventueel) een klein snufje zout en vers gemalen zwarte peper.
  • Neem een kwastje en smeer de bloemkool helemaal in met het mengsel. Laat eventueel nog een klein beetje over om straks over de bloemkool te drizzelen als hij klaar is. Voeg daarvoor nog een eetlepel extra olijfolie aan het mengsel toe.
  • Doe 75 milliliter water of groentebouillon (75 milliliter en halve theelepel groentebouillonpoeder) op de bodem van de slowcooker en leg de bloemkool erin. Doe de deksel op de pan en laat de bloemkool in 3 tot 4 uur gaar worden op stand low. Prik erin met een vork om te kijken of hij gaar is. Door het vocht ontstaat er stoom in de pan waardoor de bloemkool langzaam gaart.
  • Serveer de bloemkool met de rest van de kruidenolie en rasp er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen. Je kunt er stukjes vanaf snijden of je snijd de bloemkool in plakken. Het is een heerlijk bijgerecht.Hele bloemkool uit de slowcooker

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Dit artikel bevat affiliate links

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

4 Reacties

  1. Ik heb dit afgelopen week een keer gemaakt en ow ow ow wat was dat lekker zeg.
    Word zekerste weten nog een keer gemaakt!!!

  2. Geweldig lekker, compliment.

  3. Dit moet ik eens proberen! Zou dat ook met broccoli kunnen denk je?

    • Hoi Judith, dat denk ik wel alleen verwacht ik dat de bovenkant van de broccoli bruin wordt en te zacht. De steel heeft veel langer nodig dan de bovenkant. Bij een bloemkool is dat weer anders. Persoonlijk (vind ik) dat broccoli even kort gestoomd het lekkerst is. Maar je zou wel bijvoorbeeld de steel van de broccoli in een slowcooker gerecht kunnen verwerken. En anders test je het gewoon uit :-) Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*