Eetspiratie » Firecracker sauce
Firecracker sauce

Firecracker sauce

Firecracker sauce, aan de naam te zien moet het wel pittig zijn. Echt iets voor mij dus! Deze spicy saus is heel populair in Amerika. Het is een recept wat afkomstig is van een Aziatisch restaurant genaamd Wagamama. Er zijn online heel veel copycat recepten te vinden van deze saus. Het exacte recept zullen we waarschijnlijk nooit weten. Wel zijn er verschillende varianten op gemaakt. En dat is dus precies wat ik ook gedaan heb.

Deze firecracker sauce wordt geserveerd bij kip, garnalen, zalm en bloemkool. Maar je kunt het natuurlijk serveren bij wat je lekker vindt. Het is een lekkere (wok)saus, je kunt het gebruiken als marinade maar ook als dressing of dip.

De pittigheid kun je ook zelf bepalen. Gebruik minder sambal of verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper. Eten er kinderen mee? Neem dan in plaats van een rode peper een stukje rode puntpaprika. Zo heb je toch wat kleur en een milde smaak.

De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor een gerecht voor 4 personen. Wil je graag meer saus? Maak dan een dubbele hoeveelheid.

Firecracker sauce

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse receptenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

1

portie
Tijd totaal

15

minuten

Firecracker sauce is een lekkere pittige saus met een Oosters tintje.

Ingrediënten

  • 1 rode peper (evt met zaadlijsten en zaadjes erin)

  • 1/3 rode puntpaprika

  • 1 centimeter verse gember

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel (lichtbruine) suiker

  • halve tot hele eetlepel sambal oelek

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 2 eetlepels tomatenketchup

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 eetlepel limoensap

  • 1 eetlepel vissaus

  • snufje zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Snijd de rode peper en het stukje van de puntpaprika zo fijn mogelijk. Rasp de gember en de knoflook. Doe dit bij elkaar in een ruime kom.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe (suiker, sambal, sojasaus, ketjap, tomatenketchup, azijn, limoensap, vissaus en zwarte peper naar smaak).
  • Meng dit goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Wil je iets meer pit, dan voeg je extra sambal toe. Wil je meer zoet of zuur, voeg dan meer suiker of limoensap toe.
  • Bewaar de saus in een afgesloten bakje of potje in de koelkast.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE