Firecracker sauce, aan de naam te zien moet het wel pittig zijn. Echt iets voor mij dus! Deze spicy saus is heel populair in Amerika. Het is een recept wat afkomstig is van een Aziatisch restaurant genaamd Wagamama. Er zijn online heel veel copycat recepten te vinden van deze saus. Het exacte recept zullen we waarschijnlijk nooit weten. Wel zijn er verschillende varianten op gemaakt. En dat is dus precies wat ik ook gedaan heb.
Deze firecracker sauce wordt geserveerd bij kip, garnalen, zalm en bloemkool. Maar je kunt het natuurlijk serveren bij wat je lekker vindt. Het is een lekkere (wok)saus, je kunt het gebruiken als marinade maar ook als dressing of dip.
De pittigheid kun je ook zelf bepalen. Gebruik minder sambal of verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper. Eten er kinderen mee? Neem dan in plaats van een rode peper een stukje rode puntpaprika. Zo heb je toch wat kleur en een milde smaak.
De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor een gerecht voor 4 personen. Wil je graag meer saus? Maak dan een dubbele hoeveelheid.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.