Firecracker sauce, aan de naam te zien moet het wel pittig zijn. Echt iets voor mij dus! Deze spicy saus is heel populair in Amerika. Het is een recept wat afkomstig is van een Aziatisch restaurant genaamd Wagamama. Er zijn online heel veel copycat recepten te vinden van deze saus. Het exacte recept zullen we waarschijnlijk nooit weten. Wel zijn er verschillende varianten op gemaakt. En dat is dus precies wat ik ook gedaan heb.
Deze firecracker sauce wordt geserveerd bij kip, garnalen, zalm en bloemkool. Maar je kunt het natuurlijk serveren bij wat je lekker vindt. Het is een lekkere (wok)saus, je kunt het gebruiken als marinade maar ook als dressing of dip.
De pittigheid kun je ook zelf bepalen. Gebruik minder sambal of verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper. Eten er kinderen mee? Neem dan in plaats van een rode peper een stukje rode puntpaprika. Zo heb je toch wat kleur en een milde smaak.
De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor een gerecht voor 4 personen. Wil je graag meer saus? Maak dan een dubbele hoeveelheid.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)