Eetspiratie » Firecracker sauce
Firecracker sauce

Firecracker sauce

Firecracker sauce, een pittige saus die heel populair is in Amerika. Het is een recept wat afkomstig is van een Aziatisch restaurant genaamd Wagamama. Er zijn online heel veel copycat recepten te vinden. Het exacte recept zullen we waarschijnlijk nooit weten. Wel zijn er verschillende varianten op gemaakt. En dat is dus precies wat ik ook gedaan heb. Een heerlijke saus die je serveer bij kip, garnalen, zalm of bloemkool.

Het is tevens een lekkere (wok)saus, je kunt het gebruiken als marinade maar ook als dressing of dip. De pittigheid kun je zelf bepalen. Gebruik minder sambal of verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper. Of wil je een milde saus, gebruik dan fijngesneden puntpaprika in plaats van pepers.

Altijd de juiste hoeveelheden
6-Delige Maatlepel Set RVS

6-Delige Maatlepel Set RVS

Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!

Firecracker sauce

De hoeveelheid van dit recept is voldoende voor een gerecht voor 4 personen of ongeveer 500 gram kip, vis of groente. Je kunt ook een dubbele hoeveelheid maken want je kunt deze saus ook in een afgesloten potje tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Zo heb je altijd een lekkere saus, dressing of marinade klaar staan om gerechten snel mee op smaak te brengen. Maak bijvoorbeeld dit recept: firecracker chicken. Heerlijke malse stukjes kip in pittige firecracker sauce.

In dit recept zit vissaus. Wil je een vegan versie van dit recept maken dan kun je als alternatief nuoc mam chay gebruiken. Bekijk hier het recept.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Firecracker sauce
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Firecracker sauce

Firecracker sauce

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 3 stemmen
Gang: Condiment, SausKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Portie

1

portie
Bereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

15

minuten

Firecracker sauce, een pittige saus die geserveerd wordt in het populaire restaurant: Wagamama. Deze saus serveer je bij kip, garnalen, zalm of bloemkool. Gebruik het ook als dressing, woksaus of marinade.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 rode peper, fijngesneden

  • 1/3 stukje rode puntpaprika, fijngesneden

  • 1 theelepel vers geraspte gember

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 eetlepel (lichtbruine) suiker

  • halve tot hele eetlepel sambal oelek

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 2 eetlepels tomatenketchup

  • 1 eetlepel azijn

  • 1 eetlepel limoensap

  • 1 eetlepel vissaus

  • snufje zwarte peper

BEREIDING

  • Snijd de rode peper en het stukje van de puntpaprika zo fijn mogelijk. Rasp 1 theelepel verse gember en hak 2 tenen knoflook fijn. Doe dit bij elkaar in een ruime kom.
  • Voeg 1 eetlepel suiker, een halve toto hele eetlepel sambal, 3 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels ketjap manis, 2 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel limoensap, 1 eetlepel vissaus en zwarte peper naar smaak toe.
  • Meng dit goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Wil je iets meer pit, dan voeg je extra sambal toe. Wil je meer zoet of zuur, voeg dan meer suiker of limoensap toe.
  • Bewaar de saus in een afgesloten bakje of potje in de koelkast.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.