Eetspiratie » Chinese komkommersalade (smashed cucumber)

Chinese komkommersalade (smashed cucumber)

Chinese komkommersalade (smashed cucumber), sinds ik deze salade heb ontdekt eet ik hem het liefste overal bij! Een simpele kom rijst met deze salade erbij en je maakt mij al blij. Het is verslavend lekker en ook nog eens leuk om te bereiden. Ook erg handig als je even je frustraties kwijt wilt. Je mag jezelf namelijk uitleven op de komkommers. Je gaat ze smashen (kapot slaan) maar wel met een beetje liefde uiteraard! Deze simpele, frisse en supersmaakvolle salade past bij elk (Oosters) gerecht.

Voor deze salade kun je minikomkommers of ‘snoep’ komkommers gebruiken maar ook met de gewone komkommer lukt het prima. Waarom maak je de komkommers kapot? Op deze manier nemen ze beter smaken op en dat proef je echt. Bijvoorbeeld knoflook hecht zo beter aan het vruchtvlees en zit dus op je komkommer in plaats van op de bodem van de kom. Vloeistof zoals sojasaus en azijn kan beter intrekken doordat je de cellen van de komkommer kapot hebt gesmashed. Het smashen heeft dus wel degelijk een functie.

Chinese komkommersalade (smashed cucumber) maken

Ik heb dit recept gemaakt naar mijn persoonlijke smaak. Hou je van meer knoflook of meer pit? Voeg dit dan gerust toe. Dit recept is een basis en je kunt hem aanpassen naar je eigen smaak. Een snufje suiker heb ik erbij gezet als optie. Zelf vind ik het in dit recept niet nodig maar als je het lekker vindt, voeg het dan gerust toe.

In de ingrediëntenlijst staat onder andere zwarte azijn. Dit kun je kopen bij de toko. Heb je dit niet? Gebruik dan rijstazijn of gewone azijn als alternatief. Ook gebruik ik chiliolie omdat ik dat lekker vind. Heb je dat niet in huis? Gebruik dan gedroogde chiliflakes naar smaak en een eetlepel neutrale olie als alternatief.

Een recept voor zelfgemaakte chili-olie komt binnenkort online.

Chinese komkommersalade (smashed cucumber)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, SaladesKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Bereiding

5

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Deze Chinese komkommersalade is een van de lekkerste Oosterse salades die er is.

BEKIJK DE VIDEO VAN DIT RECEPT OP YOUTUBE

Ingrediënten

  • 6 minikomkommers

  • halve theelepel zout

  • 1 theelepel sojasaus

  • 1 eetlepel (zwarte) azijn

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 eetlepel chili-olie

  • 1 teen knoflook

  • 1 theelepel sesamzaadjes

  • optioneel: naar smaak een snufje suiker

Hoe maak je het?

  • Was de komkommers. Smash (sla ze plat) met behulp van een deegroller of de platte kant van een groot mes. Snijd ze vervolgens in schuine stukken.
  • Doe de gesneden komkommers in een kom en bestrooi ze met zout. Laat dit minimaal 5 minuten staan. Giet het vocht dat uit de komkommers gekomen is weg. Dit heb je niet nodig.
  • Vijzel de knoflook fijn tot een pasta of pers het uit met een knoflookpers. Meng dit door de komkommers.
  • Voeg de sojasaus, azijn, sesamolie, chili-olie en sesamzaadjes toe. Meng alles goed door elkaar. Proef of de smaak naar wens is en voeg indien nodig nog iets extra’s toe.
  • Serveer deze salade bij Oosterse gerechten.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE