Je kunt niet genoeg recepten hebben voor krokante aardappels toch? Dit zijn niet zomaar aardappels, dit zijn geplette (of gesmashte) krieltjes met knoflook, boter en Parmezaanse kaas. Of in het Engels, crispy smashed garlic potatoes. Dit wil je eten!
Je kunt op veel verschillende manieren gebakken aardappels maken. De lekkerste bak je toch in (room)boter, vind ik dan persoonlijk. Sinds ik mijn Crock-Pot Express heb, gebruik ik deze altijd om mijn aardappels in te koken. Hier komen ze namelijk perfect gegaard uit. Vervolgens bak ik ze krokant in de oven of koekenpan.
Klik hier voor mijn recept van opbak aardappeltjes uit de Crock-Pot Express.
Krieltjes koken
Voor dit recept heb ik kleine krieltjes gebruikt. Deze heb ik voorgekookt in de CPE, vervolgens geplet, gekruid en krokant gebakken in de oven. Heb je geen CPE, kook de krieltjes dan in een pan gezouten water net niet gaar. In de oven garen ze namelijk nog verder.
In de Crock-Pot Express
Krieltjes koken in de CPE doe je als volgt:
- Zet de CPE op een stevige ondergrond en check of de stoom aan de bovenkant vrij weg kan. Controleer of de binnenpan erin zit en of de ring in de deksel is geplaatst.
- Plaats een stoommandje (of stoombloem) in de CPE. Leg daar de gewassen krieltjes op. Schenk 250 milliliter water in de pan.
- Doe de deksel op de pan, zet het ventiel dicht en druk op manual. Stel de tijd in op 2 minuten (bij kleine krieltjes) en druk op start.
- De pan gaat druk opbouwen en er verschijnt heat op de display. Er kan stoom ontsnappen. Als de pan op druk is gekomen, hoor je een piepsignaal en de pan gaat terugtellen van 2 naar 0.
- Als de kooktijd verstreken is, hoor je een piepsignaal. Wacht ongeveer 2 minuten en open daarna voorzichtig het ventiel. Prik met een vork in een krieltje om te gaarheid te controleren.
Ik heb voor dit recept 500 gram kleine krieltjes in de schil gebruikt. Gebruik je een middelgroot formaat dan moet je de kooktijd iets verlengen.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.