Krokante aardappels uit de oven (crispy smashed potatoes). Je kunt niet genoeg aardappelrecepten hebben toch? Dit zijn niet zomaar aardappels, dit zijn geplette (of gesmashte) krieltjes met knoflook, boter en Parmezaanse kaas. Of in het Engels, crispy smashed garlic potatoes. Dit wil je eten!
Je kunt op veel verschillende manieren gebakken aardappels maken. Gewoon bruin bakken in een koekenpan, roosteren de oven of je doet ze in de airfryer. Sinds ik mijn Crock-Pot Express heb, gebruik ik deze altijd om mijn aardappels in (voor) te koken. Hier komen ze namelijk perfect gegaard uit. Het is daarna ook makkelijker om ze op te bakken. Ze blijven dan mooi heel in plaats van dat ze uit elkaar vallen.
Koken in een pan gaat natuurlijk ook prima. Je kookt ze in water en een snufje zout. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken zijn ze gaar. En kook ze voor dit recept niet te gaar want ze garen nog verder in de oven.
Krokante aardappels uit de oven (crispy smashed potatoes)
Voor dit recept heb ik kleine krieltjes in de schil gebruikt. Maar het kan ook prima met grotere aardappels. Deze snijd je door de helft of in vieren. Het gaat uiteindelijk om het ‘smashen’ van de aardappels en niet over welke aardappel je gebruikt.
Begin met het koken van de aardappels, als ze (net niet) gaar zijn giet je ze af en laat je ze even drogen in de pan. Vervolgens spreid je ze uit op een bakplaat en ga je ze plat maken. Dit kun je met allerlei dingen doen. Druk je aardappels plat met een spatel, de onderkant van een glas, een pureestamper of de stamper van een vijzel. Als je de aardappel maar plat maakt. Het maakt niet uit dat het er een beetje rommelig uit ziet. De randjes zullen juist extra krokant worden in de oven.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE