Eetspiratie » Curry aardappels uit de oven
Curry aardappels uit de oven

Curry aardappels uit de oven

Gebakken aardappels, ik ben er gek op! De ene keer eet ik ze simpel gebakken in boter en de andere keer maak ik ze Indofood style. Met aardappels kun je alle kanten op. Curry aardappels zijn kruidig, pittig en zijn een lekkere aanvulling op Oosterse getinte gerechten.

In dit recept gebruik ik hele mosterdzaadjes. Mosterdzaadjes zijn verkrijgbaar in de supermarkt, je vindt ze in het kruidenschap. Deze zaadjes zitten vaak ook in potten augurken en ze zijn erg aromatisch. Je kunt de zaadjes kneuzen in een vijzel of je kneust ze met de achterkant van een lepel. Door de zaadjes te kneuzen komen de smaken goed vrij.

Voor dit recept kun je krieltjes gebruiken maar natuurlijk ook gewone aardappels die je in blokjes hebt gesneden. De curry kruiden passen ook goed bij zoete aardappels.

Curry aardappels uit de oven

Curry aardappels uit de oven

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, WereldkeukenKeuken: OostersNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

30

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

50

minuten

Met een heerlijk kruiden en specerijenmengsel breng je snel aardappeltjes op smaak.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 kilo 1 krieltjes of aardappelblokjes (in de schil)

  • 6 eetlepels 6 (rijst)olie

  • 1 – 2 theelepels 1 – 2 chiliflakes (naar smaak)

  • 3 theelepels 3 gemalen kurkuma

  • 1 theelepel 1 gemalen koriander (ketoembar)

  • 1 theelepel 1 gekneusde mosterdzaadjes

  • 1 centimeter 1 verse gember geraspt

  • 1 theelepel 1 gemalen komijn

  • zout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels 2 vers gehakte peterselie

Hoe maak je het?

  • Maak een papje van de (rijst)olie, chiliflakes, kurkuma, ketoembar, gekneusde mosterdzaadjes, geraspte gember en komijn. Zet dit apart tot gebruik.
  • Kook de krieltjes tien minuten in de schil, giet ze af en halveer ze in de lengte. Leg de aardappels in een ovenschaal en giet het specerijenmengsel eroverheen. Meng dit goed door elkaar met je handen of een spatel. Werk altijd met handschoentjes want de kurkuma geeft erg af.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de schaal in de oven. Bak de aardappels ongeveer 20 minuten en proef er eentje om te kijken of deze gaar is. Als ze nog iets langer moeten kun je ze eventueel ook afdekken met een stukje aluminiumfolie om verbranden tegen te gaan.
  • Doe de aardappels in een mooie schaal en breng op smaak met een snufje grof zout en vers gemalen zwarte peper. Bestrooi met verse peterselie en een extra snufje chiliflakes.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE