Curry aardappels uit de oven

Curry aardappels uit de oven

Als ik gebakken aardappeltjes eet dan vind ik het lekker als ze een beetje gekruid zijn. Deze curry aardappels uit de oven zijn kruidig met een beetje pit. De kruiden die ik gebruikt heb vind je ook vaak terug in curry gerechten, vandaar de naam curry aardappels. De aardappels zijn een alternatief voor bijvoorbeeld rijst bij een oosters getint gerecht. Dat is ook wel eens lekker voor de afwisseling.

In dit recept gebruik ik hele mosterdzaadjes. Mosterdzaadjes zijn verkrijgbaar in de supermarkt, je vindt ze in het kruidenschap. Deze zaadjes zitten vaak ook in potten augurken en ze zijn erg aromatisch. Je kunt de zaadjes kneuzen in een vijzel of je kneust ze met de achterkant van een lepel. Door de zaadjes te kneuzen komt de smaak goed vrij.

Wat heb je nodig?

  • 1 kilo krieltjes in de schil
  • 6 eetlepels (rijst)olie
  • 2 theelepels chiliflakes
  • 3 theelepels kurkuma
  • halve theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • theelepel mosterdzaad, gekneusd
  • 1 centimeter verse gember, geraspt
  • theelepel komijn
  • snuf zout
  • snufje witte of zwarte gemalen peper
  • eetlepel vers gehakte peterselie

Hoe maak je de curry aardappels uit de oven?

Maak een papje van de (rijst)olie, chiliflakes, kurkuma, ketoembar, gekneusde mosterdzaadjes, geraspte gember en komijn. Zet dit apart tot gebruik.

Kook de krieltjes tien minuten in de schil, giet ze af en halveer ze in de lengte. Leg de aardappels in een ovenschaal en giet het specerijenmengsel eroverheen. Meng dit goed doorelkaar met je handen of een spatel. Werk altijd met handschoentjes want de kurkuma geeft erg af. Gebruik ook geen houten lepels maar het liefst een siliconen spatel want de gele kleur gaat er heel moeilijk af.

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de schaal in de oven. Bak de aardappels ongeveer 20 minuten en proef er eentje om te kijken of deze gaar is. Als ze nog iets langer moeten kun je ze eventueel ook afdekken met een stukje aluminiumfolie om verbranden tegen te gaan.

Doe de aardappels in een mooie schaal en breng op smaak met een snufje zout en peper. Bestrooi met vers gehakte peterselie en een snufje chiliflakes.

Curry aardappels uit de oven

 

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*