Curry aardappels uit de oven. Gebakken aardappels, ik ben er gek op! De ene keer eet ik ze simpel gebakken uit de airfryer en de andere keer maak ik er een pittig Indisch gerecht van. Met aardappels kun je alle kanten op. Curry aardappels zijn kruidig, pittig en zijn een lekkere aanvulling op Oosterse getinte gerechten.
Voor dit recept kun je krieltjes met of zonder schil gebruiken maar ook gewone aardappels die je in blokjes hebt gesneden. Het makkelijkst zijn kleine krieltjes in de schil. Je maakt een kruidenpasta, mengt de krieltjes erdoor en bakt ze in de oven. Je kunt ze ook prima bakken in de airfryer op ongeveer 190 graden voor ongeveer 15 tot 20 minuten afhankelijk van de grootte van de krieltjes. Technisch gezien is de airfryer natuurlijk ook een soort oven(tje).
Curry aardappels uit de oven
In dit recept gebruik ik hele mosterdzaadjes. Mosterdzaadjes zijn verkrijgbaar in de supermarkt, toko en Turkse supermarkt. Deze zaadjes zitten vaak ook in potten augurken en ze zijn erg aromatisch. Je kunt de zaadjes kneuzen in een vijzel of je kneust ze met de achterkant van een lepel. Door de zaadjes te kneuzen komen de smaken goed vrij. Omdat je een kruidenmengsel maakt van verschillende specerijen is het handig om maatlepels te gebruiken. In dit artikel leg ik uit waarom dit een handig hulpmiddel is. Het maakt koken sneller, preciezer en makkelijker.
Joseph Joseph Nest Maatlepel – Maatcupjes
Deze set maatcupjes is ideaal voor tijdens het bakken en koken. De set bestaat uit 8 verschillende maten.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Curry aardappels uit de oven
4
personen30
minuten20
minuten50
minutenMet een heerlijk kruiden en specerijenmengsel breng je snel aardappeltjes op smaak.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 kilo krieltjes of aardappelblokjes (in de schil)
6 eetlepels neutrale olie (bijvoorbeeld rijstolie)
1 – 2 theelepels chilivlokken (naar smaak)
3 theelepels gemalen kurkuma
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gekneusde mosterdzaadjes
1 theelepel verse gember geraspt of gemberpasta
1 theelepel gemalen komijn
zout en peper naar smaak
2 eetlepels vers gehakte peterselie
BEREIDING
- Maak een papje van 6 eetlepels neutrale olie, 1 tot 2 theelepels chilivlokken (naar smaak), 3 theelepels gemalen kurkuma, 1 theelepel ketoembar, 1 theelepel gekneusde mosterdzaadjes, 1 theelepel geraspte gember of gemberpasta en 1 theelepel komijn. Zet dit apart tot gebruik.
- Kook de krieltjes tien minuten in de schil, giet ze af en halveer ze in de lengte. Leg de aardappels in een ovenschaal en giet het specerijenmengsel over de warme aardappeltjes heen. Meng dit met 2 lepels goed door elkaar. Zorg dat de aardappeltjes bedekt zijn met het mengsel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de schaal in de oven. Bak de aardappels ongeveer 15 tot 20 minuten en proef er eentje om te kijken of deze gaar is. Als ze nog iets langer moeten kun je ze eventueel ook afdekken met een stukje aluminiumfolie om verbranden tegen te gaan.
- Doe de aardappels in een mooie schaal en breng op smaak met een snufje grof zout en vers gemalen zwarte peper. Bestrooi met verse peterselie en een extra snufje chiliflakes.
AANTEKENINGEN
- Heb je toevallig een Crock-Pot Express? Je kunt dan de aardappeltjes ook makkelijk hierin ‘voorkoken’. Klik hier voor de werkwijze. Een van mijn favoriete recepten om aardappeltjes te bereiden is op de Indische manier. Klik hier om het recept van kentang belado te bekijken.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Thaise saté
- Kokos curry met kipgehaktballetjes (Crock-Pot Express)
- Vegan linzencurry met zoete aardappel
- Massaman curry (Thaise curry)
- Vindaloo (slowcooker)
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.