Massaman curry (Thaise curry), een gerecht met al mijn favoriete ingrediënten. De basis van elke curry is natuurlijk een currypasta of boemboe. Deze kun je makkelijk halen uit een pakje, maar nog lekkerder is om deze zelf te maken. Het gerecht vergt even wat tijd maar daar krijg je iets heerlijks voor terug.
Voor dit recept heb ik veel onderzoek gedaan. De conclusie is dat er heel veel verschillende recepten en bereidingswijzen bestaan voor massaman curry net zoals bij bijvoorbeeld rendang.
Drie onderdelen
Het recept bestaat uit drie onderdelen. Je hebt de droge ingrediënten (de kruiden en specerijen). Verse ingrediënten (oa laos, sjalotjes en rode peper). Deze vormen samen de currypasta. Daarnaast heb je nog een aantal ingrediënten nodig voor het afmaken van het complete gerecht.
Currypasta
Wat ik meestal doe is een grotere hoeveelheid currypasta maken. Deze verdeel ik in 2 porties. Een helft gebruik ik direct en de andere helft vries ik in. Omdat ik toch bezig ben in de keuken kan ik net zo goed een extra hoeveelheid maken. Wil je snel een curry maken dan heb je de volgende keer de currypasta al op voorraad.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE