Eetspiratie » Kip ketjap
Kip ketjap

Kip ketjap

Als ik mijn vriend wil blij maken met eten dan weet ik precies wat ik moet maken, namelijk kip ketjap! Dit is al jaren zijn lievelingsgerecht. Toen ik voor het eerst bij hem bleef eten ging hij dit gerecht halen bij de Chinees. Het was inderdaad lekker, maar ik dacht meteen dit kan ik zelf natuurlijk ook maken. Echter hij wist toen nog niet dat ik best redelijk kan koken. Inmiddels zijn we alweer jaren verder en dit recept mag dus echt niet ontbreken op mijn website. Liefde gaat nog steeds voor een groot gedeelte door de maag blijkt!

Dit gerecht is snel en makkelijk om te maken. Met een aantal kruiden uit je voorraadkast zet je binnen een half uur kip ketjap op tafel. Gebruik wel een goed merk ketjap want dat is heel bepalend in dit gerecht. Lees in dit artikel alles over ketjap en sojasaus. In dit recept gebruik ik 6 eetlepels ketjap, vind je dit teveel voeg dan eerst iets minder toe. Later meer toevoegen kan altijd.

Kip ketjap

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, WokgerechtenKeuken: IndofoodMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Kooktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Deze kip ketjap met paprika en ui is lekker snel klaar en hiermee zet je snel een heerlijke maaltijd op tafel. Serveer met witte rijst, komkommer en kroepoek.

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet of kippendijen

  • 2 grote rode uien

  • 4 tenen knoflook geraspt

  • 2 grote rode paprika’s

  • 1 rode of groene peper (of sambal oelek naar smaak)

  • 2 centimeter gember geraspt

  • 6 eetlepels ketjap manis

  • 4 eetlepels sojasaus

  • halve theelepel gemalen koriander (ketoembar)

  • 1 theelepel gemalen Chinese 5 spices / 5 kruidenpoeder

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een klein stukje verkruimeld bouillonblokje

  • 1 snuf zout

  • 5 eetlepels (rijst)olie om in te bakken

  • gemalen zwarte peper naar smaak

  • scheutje water

Hoe maak je het?

  • Snijd of knip de kip in blokjes van ongeveer 2 centimeter en doe dit in een grote schaal. Kruid de kip met een snuf zout en peper.
  • Rasp de gember en de knoflook en doe dit samen met de gemalen koriander en het Chinese 5 kruidenpoeder bij de kip.
  • Snijd de peper in ringetjes (of gebruik sambal oelek naar smaak) en voeg deze ook bij de kip. Schep dit goed om.
  • Voeg dan de ketjap manis en de sojasaus toe. Schep alles even goed om zodat de kip met een laagje ketjap bedekt is.
  • Dek de schaal even af en zet de schaal even apart. Als je wilt kun je de kip een uurtje laten marineren, maar dat hoeft niet perse. Eventueel zou je de kip ook al een avond van tevoren kunnen marineren, dan hoef je het gerecht de volgende dag alleen maar af te maken.
  • Terwijl de kip staat te marineren, snijd je de rode uien en de paprika in grove stukken. Maak de stukken ongeveer zo groot als de kip.
  • Verhit de (rijst)olie in een grote wok. Laat de wok goed heet worden. Schep voorzichtig de kip uit de schaal (eventueel met een schuimspaan) in de wok. Kijk uit, want dit kan gaan spetteren! Laat de marinade nog zo veel mogelijk in de schaal zitten.
  • Doe ongeveer de helft van de gesneden uien in de wok. Bak dit samen kort aan en doe de marinade er nu bij. Blijf goed omscheppen op hoog vuur.
  • Als je denkt dat de kip (bijna) gaar is, voeg je een eetlepel groentebouillonpoeder, de gesneden paprika en rode ui toe. Deze verhit je nog enkele minuten mee. De groenten mogen nog best een ‘bite’ hebben.
  • De ketjapsaus zal vanzelf een beetje indikken. Maar als je de saus te dik vindt, kun je een klein scheutje water toevoegen.
  • Controleer of de kip gaar is door het grootste stukje uit de pan te vissen en door te snijden. Als de kip mooi wit van binnen is, dan is hij gaar.Kip ketjap

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE