Wat ik nog niet tussen mijn saté recepten had staan was een recept voor Thaise saté. Deze saté smaakt totaal anders als bijvoorbeeld de Indische variant die met ketjap wordt gemaakt. Het heeft veel weg van een lekkere curry maar dan gegrild en geserveerd op een stokje!
Dit recept is gemaakt met ingrediënten die ik op dat moment in huis had. Het is dus geen authentiek recept maar wel met Thaise smaken zoals kaffir lime (in de Indische keuken bekend als djeroek poeroet), sereh en Thaise vissaus. In de meeste recepten wordt gebruik gemaakt van rode curry pasta, maar ik heb voor dit recept gele curry pasta gebuikt en nog wat extra ingrediënten toegevoegd.
(Gele)curry pasta kun je kopen in een potje maar ik heb ook een recept om deze zelf te maken. Kijk hier voor het recept. Het is wel aan te raden het vlees een nacht te marineren. Heb je niet zoveel tijd dan is korter ook prima, maar hoe langer het marineert het malser het vlees wordt.

Dit artikel bevat affiliate links
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.