Thaise saté

Thaise saté

Wat ik nog niet tussen mijn saté recepten had staan was een recept voor Thaise saté. Deze saté smaakt totaal anders als bijvoorbeeld de Indische variant die met ketjap wordt gemaakt. Het heeft veel weg van een lekkere curry maar dan gegrild en geserveerd op een stokje!

Dit recept is gemaakt met ingrediënten die ik op dat moment in huis had. Het is dus geen authentiek recept maar wel met Thaise smaken zoals kaffir lime (in de Indische keuken bekend als djeroek poeroet), sereh en Thaise vissaus. In de meeste recepten wordt gebruik gemaakt van rode curry pasta, maar ik heb voor dit recept gele curry pasta gebuikt en nog wat extra ingrediënten toegevoegd.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

(Gele)curry pasta kun je kopen in een potje maar ik heb ook een recept om deze zelf te maken. Kijk hier voor het recept. Het is wel aan te raden het vlees een nacht te marineren. Heb je niet zoveel tijd dan is korter ook prima, maar hoe langer het marineert het malser het vlees wordt.

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 tot 12 sateetjes?

  • 500 gram kipfilet of kippendijen

  • 1 flinke eetlepel gele currypasta

  • sambal oelek naar smaak

  • halve theelepel Thaise vissaus

  • theelepel suiker

  • halve theelepel sesamolie

  • 3 tot 4 blaadjes djeroek poeroet

  • theelepel azijn

  • 100 milliliter kokosmelk

Hoe maak je het?

  • Snijd de kip in blokjes, zorg dat ze dezelfde grootte hebben zodat ze straks gelijktijdig gaar zijn. Zet de kip apart en begin met het maken van de marinade.
  • Doe de currypasta in een kom en voeg de sambal, Thaise vissaus, azijn, sesamolie, suiker en kokosmelk toe. Roer dit goed los. Proef de marinade en voeg indien nodig nog iets van de ingrediënten toe.
  • Voeg nu de kip toe aan de marinade en leg de djeroek poeroet blaadjes er in zijn geheel in. Schep alles goed door elkaar en zorg dat alle kipstukjes zijn bedekt met de marinade. Laat dit een nacht of minimaal een paar uur marineren.
  • Laat de stokjes voor de saté een paar uur weken in water. Rijg de kip aan de stokjes. Belangrijk! Gebruik een handschoen tijdens het rijgen want de kurkuma die in de curry pasta zit geeft af en kan vlekken veroorzaken.
  • Rijg de kip al zigzaggend aan het stokje. Dus je steekt niet het stokje zo door het vlees maar je rijgt deze. Zo zit het stevig aan de satéprikker. Gebruik ongeveer 4 blokjes kip per prikker.
  • Grill de saté bij voorkeur op een (saté)bbq of op een grillpan. Draai de saté regelmatig om en laat het niet verbranden. Serveer de saté met pindasaus, ringetjes bosui en fijngehakte pinda’s.

Wil je meer weten over de saté bbq? Lees dan dit artikel eens, hier leg ik uit wat een saté bbq is en waar je deze kunt kopen.

Thaise saté
Door de curry pasta worden de sateetjes mooi geel van kleur!

Tip: bij de Thaise saté serveerde ik een lekkere pittige satésaus. Het recept voor de satésaus vind je hier.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*