Eetspiratie » Recept voor gele currypasta
Recept voor gele currypasta

Recept voor gele currypasta

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Recept voor gele currypasta, een heerlijk aromatisch kruiden en specerijenmengsel dat je kunt gebruiken in allerlei gerechten. Een currypasta kun je kant en klaar kopen in de toko of supermarkt, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Als je een goede basisvoorraad hebt met vooral Aziatische ingrediënten, dan heb je waarschijnlijk de basis voor deze currypasta al in huis.  

Voor het maken van een boemboe of currypasta heb je een hakmolentje of een foodprocessor nodig. Het is wel aan te raden dat deze een kom heeft van glas. De kurkuma en het kerriepoeder kunnen namelijk gele vlekken achterlaten op je keukengerei. De basis voor een currypasta is meestal ui en knoflook. Hieraan voeg je verschillende ‘aromaten’ toe zoals gember en sereh en voor de umamismaak is trassi (gefermenteerde garnalen) of vissaus toe. Voor een plantaardige currypasta laat je dit ingrediënt weg. Ook zonder trassi of vissaus is de smaak van de currypasta aromatisch genoeg door de sterke kruiden en specerijen.

Onmisbaar voor dit recept
JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

Hak moeiteloos alles van groenten tot ijs met de JAP Multi Chop Hakmolen – 400W kracht, 1.2L glazen kom en zesbladig titanium mes. Veilig, veelzijdig en vaatwasserbestendig voor ultiem gebruiksgemak!

Recept voor gele currypasta

Om deze currypasta snel te maken kun je maatlepels gebruiken. Op deze manier heb je altijd de juiste hoeveelheden en kun je nauwkeurig en snel werken. In dit artikel kun je lezen waarom maatlepels een onmisbare hulp zijn in de keuken.

Altijd de juiste hoeveelheden
6-Delige Maatlepel Set RVS

6-Delige Maatlepel Set RVS

Een must-have voor de juiste verhoudingen tijdens het koken!

Een currypasta kun je gebruiken om verschillende gerechten op smaak te brengen. Denk aan curry’s, soepen, sauzen of als basis voor stoofschotels. Het is bijvoorbeeld een belangrijke smaakmaker in deze Thaise kipcurry. Deze pasta is een fantastische smaakmaker om in huis te hebben. Je kunt het een paar dagen bewaren in de koelkast, maar het is ook prima in te vriezen in bijvoorbeeld een grote ijsblokjesvorm. Zo heb je altijd een smaakbom in huis om je gerechten een kick te geven.

Recept voor gele currypasta

Recept voor gele currypasta

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Gang: IngrediëntKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

1

(200 gram)
Bereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

15

minuten

Met een basis van ui, knoflook en Aziatische ingrediënten maak je met behulp van een foodprocessor zelf een heerlijke aromatische gele currypasta. Ideaal om gerechten mee op smaak te brengen. Bewaar tot een paar dagen in de koelkast of vries het in.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 grote ui, grof gesneden

  • 2 theelepels gedroogde chilivlokken

  • 1 serehstengel, buitenste blad verwijderd en fijn gesneden

  • 5 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember, geschild en in stukjes gesneden

  • halve theelepel zwarte peper

  • 1 eetlepel kerriepoeder

  • 1 theelepel gemalen komijn

  • 2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)

  • 1 mespunt gemalen kaneel

  • 1 theelepel gemalen kurkuma

  • 1 eetlepel water

  • optioneel: halve theelepel trassi

  • zout naar smaak

BEREIDING

  • Snijd de ui grof, maak 5 tenen knoflook schoon, schil en snijd 2 centimeter gember in stukjes. Doe deze ingrediënten alvast in de kom van je hakmolentje.
  • Verwijder het buitenste blad van de serehstengel en snijd het kontje en het topje eraf. Snijd met een scherp mes de sereh zo fijn mogelijk en doe deze bij de andere ingrediënten.
  • Voeg vervolgens 2 theelepels gedroogde chilivlokken, een halve theelepel gemalen zwarte peper, 1 eetlepel kerriepoeder, 1 theelepel gemalen kurkuma, 1 theelepel gemalen komijn, 2 theelepels gemalen koriander, 1 mespunt kaneel, 1 eetlepel water en optioneel een halve theelepel trassi toe.
  • Blend dit tot een currypasta. Als de pasta te droog is, voeg dan extra water toe om het blenden makkelijker te maken. Breng op smaak met zout.
  • Schep de currypasta over in een schone glazen pot. Bewaar tot 4 dagen in de koelkast. Schenk er eventueel een klein laagje olie op zodat er geen schimmel op komt. Of vries het in, in een siliconen ijsblokjesvorm.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!