Recept voor gele currypasta

Recept voor gele currypasta

In recepten kom ik vaak als ingrediënt gele of rode currypasta tegen. Als ik dit ging zoeken in de supermarkt kwam ik allerlei pakjes tegen met natuurlijk allerlei ingrediënten en toevoegingen die ik het liefst niet eet. Ik bedoel dan met name smaakversterkers en toegevoegde suikers. Een currypasta kun je net zo goed zelf maken. Als je een goede basisvoorraad hebt, dan heb je waarschijnlijk het meeste al in huis. Nu moet je alleen nog weten wat de ingrediënten en de hoeveelheden zijn. Dit is mijn versie van een gele currypasta. 

Ingredients

  • 1 grote ui
  • 2 theelepels chillivlokken of verse rode peper naar smaak
  • 1 theelepel serehpoeder of vers geraspte sereh
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 centimeter verse gember geraspt
  • halve theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • flink mespunt kaneel
  • 1 stukje trassi (ter grootte van een kidneyboontje)
  • 1 theelepel kurkuma
  • scheutje water

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en vermaal dit tot een pasta. Voeg een klein beetje water toe om de pasta wat ‘losser’ te maken. Je kunt de pasta natuurlijk ook met een staafmixer maken. Bewaar de currypasta in een glazen pot. Zo is hij minimaal een week en zelfs langer houdbaar in de koelkast.

Sereh
Sereh oftewel citroengras

Deze pasta wordt samen met kokosmelk gebruikt als basis voor soepen, curry’s en stoofgerechten. Fruit de pasta altijd in een klein scheutje olie aan en maak van daar uit het gerecht dat je lekker vind. Groenten zoals broccoli, bimi, zoete aardappel, pompoen, courgette, peulen, wortel, bonen, linzen en kikkererwten passen goed bij gele currypasta. Ik maakte er een heerlijke Thaise kipcurry mee. Lees hier het recept.

Recept Thaise kipcurry

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*