Recept voor gele currypasta, een heerlijk aromatisch kruiden en specerijenmengsel dat je kunt gebruiken in allerlei gerechten. Een currypasta kun je kant en klaar kopen in de toko of supermarkt, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Als je een goede basisvoorraad hebt met vooral Aziatische ingrediënten, dan heb je waarschijnlijk de basis voor deze currypasta al in huis.
Voor het maken van een boemboe of currypasta heb je een hakmolentje of een foodprocessor nodig. Het is wel aan te raden dat deze een kom heeft van glas. De kurkuma en het kerriepoeder kunnen namelijk gele vlekken achterlaten op je keukengerei. De basis voor een currypasta is meestal ui en knoflook. Hieraan voeg je verschillende ‘aromaten’ toe zoals gember en sereh en voor de umamismaak is trassi (gefermenteerde garnalen) of vissaus toe. Voor een plantaardige currypasta laat je dit ingrediënt weg. Ook zonder trassi of vissaus is de smaak van de currypasta aromatisch genoeg door de sterke kruiden en specerijen.

Recept voor gele currypasta
Om deze currypasta snel te maken kun je maatlepels gebruiken. Op deze manier heb je altijd de juiste hoeveelheden en kun je nauwkeurig en snel werken. In dit artikel kun je lezen waarom maatlepels een onmisbare hulp zijn in de keuken.

Een currypasta kun je gebruiken om verschillende gerechten op smaak te brengen. Denk aan curry’s, soepen, sauzen of als basis voor stoofschotels. Het is bijvoorbeeld een belangrijke smaakmaker in deze Thaise kipcurry. Deze pasta is een fantastische smaakmaker om in huis te hebben. Je kunt het een paar dagen bewaren in de koelkast, maar het is ook prima in te vriezen in bijvoorbeeld een grote ijsblokjesvorm. Zo heb je altijd een smaakbom in huis om je gerechten een kick te geven.