Thaise kipcurry

Thaise kipcurry

Dit is echt een van de lekkerste gerechten die ik in de laatste tijd gegeten heb! Echt helemaal mijn ding. Ik houd van pittige, kruidige gerechten met rijst, komkommer en veel verse groene kruiden. De currypasta is natuurlijk zelf gemaakt. Dat is heel eenvoudig en lekker. Geïnspireerd door het lezen van een recept van Gizzi Erskine besloot ik mijn eigen Thaise kipcurry te maken en deze komt zeker vaker op tafel. 

Veel producten uit de Indonesische keuken worden ook gebruikt in de Thaise keuken. Ik schreef een artikel over de meest gebruikte ingrediënten en producten uit de Indische keuken. Dit is tevens ook handig om als boodschappenlijstje te gebruiken als je inkopen gaat doen. Je leest het artikel hier.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 (biologische) kippendijen of kipfilets
  • 2 bosuitjes
  • halve komkommer in lange repen gesneden
  • handje ongezouten pinda’s
  • eetlepel pindakaas (ook te vervangen door notenpasta)
  • 4 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels gele currypasta
  • klein theelepeltje (palm of kokosbloesem)suiker
  • verse kruiden zoals koriander en basilicum
  • zilvervlies rijst of meergranenrijst (quinoa past hier ook prima bij)
  • scheutje (rijst)olie om de kip en de curry in aan te fruiten
  • partjes limoen om erbij te serveren

Hoe maak je het?

Voor dit recept heb je gele currypasta nodig. Dit kun je kant en klaar kopen in de winkel maar dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Vaak zitten daar allerlei smaakversterkers in en die wil ik liever niet eten. Een currypasta is zo gemaakt en je kunt wat je over hebt een tijdje bewaren in de koelkast. Lees hier het recept voor een lekkere gele currypasta.

Zelf currypasta maken
Zelfgemaakte currypasta is het lekkerst!

Gauw verder met de kipcurry!

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kippendijen of kipfilets op hoog vuur bruin. Ze mogen best een beetje een krokant korstje krijgen. Laat dit even bakken en vergeet de kip niet af en toe een keer te draaien.

Verhit een beetje olie in een andere pan. Fruit hier de currypasta in aan en voeg de pindakaas of notenpasta, de limoenbladeren en de kokosmelk toe. Breng indien nodig op smaak met een klein theelepeltje suiker. Dit kan nu op een laag vuurtje even doorkoken.

Snijd ondertussen de bosui in ringen en de komkommer in repen. Neem wat verse kruiden en scheur deze in stukjes. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en kook de rijst.

Neem een diep bord en schep daar met een soeplepel een schep van de curry in. Het is een wat dikkere saus geworden en dat is ook de bedoeling. Doe er een schep rijst in en leg de gebakken kippendijen en reepjes komkommer erbij. Garneer met de ringetjes bosui, de verse kruiden en de geroosterde pinda’s. Drizzle er nog een klein beetje van de saus overheen, serveer er een partje limoen bij en je zelfgemaakte Thaise kipcurry is klaar. Voor dit soort gerechten kun je mij echt wakker maken. Ik hou ervan!

Thaise gele curry

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Was weer een zalig recept…… thanks!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*