Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

Ik ben altijd in voor een een nieuw soeprecept. Soep is helemaal niet moeilijk om te maken en altijd handig om op terug te vallen als je even geen Eetspiratie hebt. Ik ben gek op noedelsoep, bamisoep en allerlei andere Oosters getinte soepjes. Dit keer maakte ik een simpele Thaise kippensoep.

Deze soep heb ik een beetje uit de losse pols gemaakt zoals ik hem lekker vind. Het kan binnen een half uurtje op tafel staan of je maakt hem lekker slow in de slowcooker. Je maakt de bouillon dan in de slowcooker zonder van tevoren de gember en de knoflook aan te fruiten. Verder volg je gewoon het recept. En wil je soep pittiger maken voeg dan een beetje sriracha saus toe!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 grote kipfilets of 6 drumsticks
  • 200 milliliter kokosmelk
  • flinke theelepel gemalen kurkuma
  • 2 liter water
  • 2 centimeter verse gember
  • teen knoflook
  • 2 eetlepels groentebouillon of 1 bouillonblokje
  • rode peper naar smaak
  • bosje verse koriander
  • blikje maiskolfjes
  • 2 handjes (baby) spinazie
  • eetlepel olie om aan te fruiten
  • 1 limoen
  • theelepel of eetlepel Thaise vissaus naar smaak
  • 2 porties rijstnoedels of mihoen
  • srirachia saus

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Hoe maak je het?

  • Rasp de gember en de knoflook en verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit hierin de gember knoflook en de kurkuma aan.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk, het water en het groentebouillonpoeder (of bouillonblokje) toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Leg de kip in de bouillon en laat de kip hierin op een laag vuurtje gaar worden.
  • Ondertussen snijd je de rode peper in ringetjes, de maiskolfjes in stukjes en maak je de koriander en de spinazie schoon. Bereid ook de noedels of mihoen. Dit zet je allemaal apart om straks bij de soep te serveren.
  • Check of de kip gaar is. Haal een stukje uit de pan en kijk of het vlees volledig wit is. Neem de kip uit de soep en pluis deze met behulp van twee vorken uit elkaar. Als je drumsticks gebruikt verwijder dan ook het vel van de kip. Doe de gepluisde kip weer terug in de pan.
  • Proef de bouillon en voeg een scheutje Thaise vissaus en limoensap toe om de soep op smaak te brengen.
  • Neem een paar mooie kommen om de soep in te serveren. Leg in elke kom een hoopje noedels en schik hierop de maiskolfjes en de spinazie. Schep er een goede hoeveelheid bouillon en kip overheen en garneer met de ringetjes rode peper en de verse koriander.
  • Serveer er extra Thaise vissaus, partjes limoen en srirachia saus bij.
Thaise kippensoep
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*