Thaise kippensoep

Thaise kippensoep

Ik ben altijd in voor een een nieuw soeprecept. Soep is helemaal niet moeilijk om te maken en altijd handig om op terug te vallen als je even geen Eetspiratie hebt. Ik ben gek op noedelsoep, bamisoep en allerlei andere Oosters getinte soepjes. Dit keer maakte ik een simpele Thaise kippensoep.

Deze soep heb ik een beetje uit de losse pols gemaakt zoals ik hem lekker vind. Het kan binnen een half uurtje op tafel staan of je maakt hem lekker slow in de slowcooker. Je maakt de bouillon dan in de slowcooker zonder van tevoren de gember en de knoflook aan te fruiten. Verder volg je gewoon het recept. En wil je soep pittiger maken voeg dan een beetje sriracha saus toe!

Thaise kippensoep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Oosterse recepten, Slowcooker, SoepenKeuken: ThaisMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

20

minuten
Tijd totaal

30

minuten

Deze Thaise kippensoep is een van mijn favoriete soepjes! Deze zet je binnen een half uurtje op tafel of je bereidt hem slow in de slowcooker.

Ingrediënten

  • 2 grote kipfilets of 6 drumsticks

  • 200 milliliter kokosmelk

  • 1 flinke theelepel gemalen kurkuma

  • 2 liter water

  • 2 centimeter verse gember

  • 1 teen knoflook

  • 2 eetlepels groentebouillon of 1 bouillonblokje

  • rode peper naar smaak

  • 1 bosje verse koriander

  • 1 blikje maiskolfjes

  • 2 handjes (baby)spinazie

  • 1 limoen

  • 1 theelepel Thaise vissaus (of meer naar smaak)

  • 2 porties rijstnoedels of mihoen

  • 1 eetlepel olie om aan te fruiten

  • srirachia saus

Hoe maak je het?

  • Rasp de gember en de knoflook en verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit hierin de gember knoflook en de kurkuma aan.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk, het water en het groentebouillonpoeder (of bouillonblokje) toe. Roer dit goed door elkaar.
  • Leg de kip in de bouillon en laat de kip hierin op een laag vuurtje gaar worden.
  • Ondertussen snijd je de rode peper in ringetjes, de maiskolfjes in stukjes en maak je de koriander en de spinazie schoon. Bereid ook de noedels of mihoen. Dit zet je allemaal apart om straks bij de soep te serveren.
  • Check of de kip gaar is. Haal een stukje uit de pan en kijk of het vlees volledig wit is. Neem de kip uit de soep en pluis deze met behulp van twee vorken uit elkaar. Als je drumsticks gebruikt verwijder dan ook het vel van de kip. Doe de gepluisde kip weer terug in de pan.
  • Proef de bouillon en voeg een scheutje Thaise vissaus en limoensap toe om de soep op smaak te brengen.
  • Neem een paar mooie kommen om de soep in te serveren. Leg in elke kom een hoopje noedels en schik hierop de maiskolfjes en de spinazie. Schep er een goede hoeveelheid bouillon en kip overheen en garneer met de ringetjes rode peper en de verse koriander.
  • Serveer er extra Thaise vissaus, partjes limoen en srirachia saus bij.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*