Havermout met pompoen uit de slowcooker. Hoe maak je havermout in de slowcooker? Het is eigenlijk heel simpel en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Het is wel handig als je een beetje een idee hebt van hoeveelheden. Omdat er al genoeg recepten voor havermout met appel en kaneel bestaan wilde ik iets anders proberen. Ik maakte havermout met pompoen.
Je kunt met havermout alle kanten op. Als je een basisrecept hebt kun je er allerlei lekkere dingen aan toevoegen. Denk aan kruiden en specerijen of fijngehakte noten of rozijnen. In de slowcooker kun je een grote hoeveelheid maken, deze verdeel je in porties en bewaar je in de koelkast. De havermout is dan een paar dagen houdbaar. Je kunt het zowel koud als warm eten.
Havermout met pompoen uit de slowcooker
Je kunt dit recept ook in een gewone pan maken maar in de slowcooker heb je er helemaal geen omkijken naar. Wil je meer weten over de slowcooker? Kijk dan hier voor een uitgebreide uitleg. Als je havermout in de slowcooker maakt is het wel aan te raden om de binnenpan in te vetten met een beetje boter. Dit voorkomt dat de havermout aan de binnenkant aankoekt. Dit scheelt een hoop schoonmaakwerk achteraf.
Havermout met pompoen uit de slowcooker
4
personen10
minutes3
hours3
hours10
minutesHavermout met pompoen uit de slowcooker, een verwarmend winters ontbijt met speculaaskruiden en pecannoten. Dit gerecht maak je in 3 uur op stand low in de slowcooker.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
500 milliliter (plantaardige) melk
75 gram havermout
1 snufje zout
1 flinke theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel honing of ahornsiroop + extra als topping
150 gram rauwe pompoenblokjes
1 eetlepel roomboter
1 handje gehakte pecannoten
BEREIDING
- Doe de melk in een maatbeker en voeg een snufje zout, de speculaaskruiden en de honing toe. Roer dit even door elkaar.
- Vet je slowcooker in met roomboter (de zijkant en de bodem). Dit zorgt ervoor dat de havermout straks niet teveel aankoekt. Bewaar nog een klontje boter om straks bij de havermout te doen.
- Doe de havermout en de pompoenblokjes in de slowcooker en giet de melk erop. Leg tot slot nog een klontje boter in het midden en zet je slowcooker voor 3 tot 4 uur op low.
- Roer er een keertje doorheen. Schraap met een spatel even de rand van de pan schoon.
- Als de pompoen zacht is geworden (dit kun je uittesten met een vork door in de pompoen te prikken) is de havermout klaar. Ga er op het laatst nog even met een pureestamper doorheen zodat de blokjes wat gepureerd worden.
- Serveer de havermout met de gehakte pecannoten en een extra drizzle honing of ahornsiroop.
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. Niet geschikt om in te vriezen.
- Gebruik verse pompoenblokjes, maar diepvries pompoenblokjes zijn ook geschikt.
- Kijk hier voor het recept voor rijstepap uit de slowcooker, ook lekker!
- Van pompoen kun je ook heerlijke pannenkoekjes bakken. Kijk hier voor het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Havermout met banaan
- Hele pompoen in de slowcooker
- Semoor labu (smoor van pompoen)
- Pompoensoep
- Havermout uit de Crock-Pot Express multicooker
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.