Eetspiratie » Havermout uit de oven
Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Met havermout kun je alle kanten op. Maak er ouderwetse havermoutpap van, hippe overnight oats of maak er een soort ontbijtaartje van in de oven. Je huis gaat heerlijk ruiken naar appeltaart. Doordeweeks (als je druk bent) bak je dit taartje de avond van tevoren zodat je hem de volgende ochtend alleen maar hoeft op te warmen.

In de winter eet ik het liefst warme ontbijtjes en deze warme havermout uit de oven heeft qua smaak wel iets weg van appeltaart.

Voor dit recept kun je koemelk gebruiken en honing om te zoeten. Maar wil je het recept vegan maken dan gebruik je plantaardige melk zoals rijstmelk of havermelk. Honing kun je vervangen door (kokosbloesem)suiker of rietsuiker.

Havermout uit de oven

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bakrecepten, Ontbijt, TussendoortjesMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Oventijd

50

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Maak met een paar simpele ingrediënten een gezond ‘taartje’ van havermout in de oven.

Ingrediënten

  • 100 gram havermout

  • 1 appel (evt met schil)

  • 1 theelepel kaneel of speculaaskruiden

  • snufje zout

  • 1 eetlepel rozijnen

  • 250 milliliter (plantaardige) melk

  • halve theelepel bakpoeder

  • 1 theelepel suiker of honing (of meer naar smaak)

  • 1 theelepel citroensap

  • optioneel: 2 eetlepels gehakte gemengde noten

Hoe maak je het?

  • Was en snijd de appel in kleine blokjes. Hak de noten en de rozijnen fijn.
  • Doe dit in een kom samen met de melk, snufje zout, citroenrasp, bakpoeder, havermout en kaneel of speculaaskruiden.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kleine ovenschaal en schenk het mengsel erin. Maak de bovenkant een beetje glad met een spatel.
  • Bak de havermout in ongeveer 50 minuten bruin en gaar. Je kunt de havermout niet uit zijn geheel uit de ovenschaal scheppen. Scoop er een flinke lepel uit en doe dit in een kom serveer met een beetje Griekse yoghurt.

Aantekeningen

  • De ouderwetse havermoutpap is ook een lekker en warm ontbijtje. Ik maak deze graag met appel en banaan. Kijk hier voor het recept.
  • Havermout kun je ook bereiden in de slowcooker. In combinatie met pompoen en kaneel heb je een lekker winters ontbijtje. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

vijftien − vijf =