Havermout uit de oven oftewel, baked oats. Met een simpele zak havermout kun je alle kanten op. Maak er ouderwetse havermoutpap van, hippe overnight oats of een (ontbijt)taartje in de oven. Havermout is goedkoop, voedzaam en te verwerken in allerlei recepten.
In de zomer neem ik het liefst een smoothie als ontbijt. Maar In de winter eet ik het liefst warme ontbijtjes. Deze baked oats smaakt een beetje naar appeltaart. Het is een lekker ontbijt maar ook een prima tussendoortje. Havermout kun je ‘raw’ eten (zoals in deze cookie dough bites), je kunt het gebruiken als basis voor overnight oats en je kunt het prima bakken in de oven.
Havermout uit de oven
Voor dit recept heb ik havermelk gebruikt en als zoetstof ahorn siroop (maple syrup). Met deze ingrediënten is dit recept vegan/plantaardig. Je kunt ook prima gewone melk en honing of suiker gebruiken. Het handige is dat je alles meteen maakt in de ovenschaal. Als alles goed gemengd is hoef je deze alleen maar in de oven te schuiven. Als de baktijd verstreken is controleer je even of de de havermout stevig is. druk er lichtjes op met je vinger. Als de binnenkant nog te nat is zet je het nog iets langer in de oven. Het hoort ook ietsjes vochtig te zijn aan de binnenkant. Het is niet net zo stevig als bijvoorbeeld een cake. Als de bovenkant bruin is dan is hij klaar. Laat de havermout na het bakken even (5 tot 10 minuten) afkoelen voordat je het aansnijd/opschept.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)