Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Met havermout kun je alle kanten op, je kunt er bijvoorbeeld een lekker ontbijttaartje mee maken in de oven. Je huis gaat heerlijk ruiken naar appel, kaneel en koekkruiden. Doordeweeks (als je druk bent) bak je dit taartje de avond van tevoren zodat je hem de volgende ochtend alleen maar hoeft op te warmen. Serveer er een lekkere klodder Griekse yoghurt bij en geniet!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 90 gram havermout (havervlokken)
  • 1 appel in blokjes gesneden (schil mag erop blijven)
  • 1 flinke theelepel kaneel of speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 2 eetlepels gehakte gemengde noten die je lekker vind
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 250 ml (plantaardige)melk
  • snufje bakpoeder
  • honing of (kokosbloesem) suiker naar smaak
  • optioneel: rasp van een halve (bio) citroen

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten in een kom en verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kleine ovenschaal (de vorm maakt niet zoveel uit) en giet het mengsel erin. Strijk de bovenkant een beetje glad met een spatel en zet het in de oven voor ongeveer 50 minuten.

Je kunt het niet in zijn geheel uit de vorm halen want het is geen stevige taart. Schep met een grote lepel wat in een kommetje en serveer er wat Griekse yoghurt bij. Warm smaakt dit ontbijt het lekkerst. Het lijkt wel een appeltaartje!

Tip: gebruik ook eens frambozen of blauwe bessen of een combinatie daarvan.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

7 Reacties

  1. Waarom moet er bakpoeder bij? Ik heb namelijk geen bakpoeder in huis en het lijkt mij lekker voor morgenochtend hahah.

  2. Tsjitske Fluitman

    Heerlijk!

  3. Tsjitske Fluitman

    Maak je dit met havermoutpap of met ‘rolled oats’?
    Het ziet er trouwens herlijk uit!

  4. hallo

    Ik heb net dat ontbijt taartje gebakken… mmm dat ruikt me toch lekker.
    ga ze zo eventjes proeven en de rest voor morgen ochtend bewaren ( als we dat redden :-) )

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*