Havermout met pompoen (slowcooker)

Havermout met pompoen (slowcooker)

Hoe maak je havermout in de slowcooker? Het is eigenlijk heel simpel en je hebt niet veel ingrediënten nodig maar het is wel handig als je de hoeveelheden weet. Omdat havermout meestal wordt gegeten met appel wilde ik iets anders proberen. Ik maakte havermout met pompoen en dat is verrassend lekker.

Je kunt met havermout alle kanten op. Als je een basisrecept hebt kun je er allerlei lekkere dingen aan toevoegen. Denk aan kruiden en specerijen of fijngehakte noten of rozijnen. In de slowcooker kun je een grote hoeveelheid maken, deze verdeel je in porties en bewaar je in de koelkast. De havermout is dan een paar dagen houdbaar. Je kunt het zowel koud als warm eten.

Wat heb je nodig? (4 porties)

  • 500 milliliter (plantaardige) melk
  • 75 gram havermout
  • snufje zout
  • flinke theelepel speculaaskruiden
  • eetlepel honing of ahorn siroop + extra als topping
  • 150 gram rauwe pompoenblokjes
  • eetlepel roomboter
  • handje gehakte pecannoten

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Hoe maak je het?

  • Doe de melk in een maatbeker en voeg een snufje zout, de speculaaskruiden en de honing toe. Roer dit even door elkaar.
  • Vet je slowcooker in met roomboter (de zijkant en de bodem). Dit zorgt ervoor dat de havermout straks niet teveel aankoekt. Bewaar nog een klontje boter om straks bij de havermout te doen.
  • Doe de havermout en de pompoenblokjes in de slowcooker en giet de melk erop. Leg tot slot nog een klontje boter in het midden en zet je slowcooker voor 3 tot 4 uur op low.
  • Roer er een keertje doorheen. Schraap met een spatel even de rand van de pan schoon.
  • Als de pompoen zacht is geworden (dit kun je uittesten met een vork door in de pompoen te prikken) is de havermout klaar. Ga er op het laatst nog even met een pureestamper doorheen zodat de blokjes wat gepureerd worden.
  • Serveer de havermout met de gehakte pecannoten en een extra drizzle honing of ahorn siroop.

Kijk hier voor het recept voor rijstepap uit de slowcooker, ook lekker!

Havermout met pompoen (slowcooker)
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Ik slaap meestal 8 uur en zou het voor het slapengaan aan willen zetten (geen timer op slowcooker), verandert dat iets aan het recept/resultaat weet je dat?

    • Hoi Sabine,
      Nee, dat zou ik niet doen. Ik heb het zelf uitgeprobeerd en in de ochtend was de havermout verbrand en aangekoekt aan de slowcooker.
      Ik maak het meestal overdag en dan warm ik het in de ochtend in een klein pannetje even op (met eventueel een klein scheutje water erbij).
      Groetjes Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*