Eetspiratie » Havermout met pompoen (slowcooker)
Havermout met pompoen (slowcooker)

Havermout met pompoen (slowcooker)

Hoe maak je havermout in de slowcooker? Het is eigenlijk heel simpel en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Het is wel handig als je een beetje een idee hebt van hoeveelheden. Omdat er al genoeg recepten voor havermout met appel en kaneel bestaan wilde ik iets anders proberen. Ik maakte havermout met pompoen.

Je kunt met havermout alle kanten op. Als je een basisrecept hebt kun je er allerlei lekkere dingen aan toevoegen. Denk aan kruiden en specerijen of fijngehakte noten of rozijnen. In de slowcooker kun je een grote hoeveelheid maken, deze verdeel je in porties en bewaar je in de koelkast. De havermout is dan een paar dagen houdbaar. Je kunt het zowel koud als warm eten.

Je kunt dit recept ook in een gewone pan maken natuurlijk maar in de slowcooker heb je er helemaal geen omkijken naar. Wil je meer weten over de slowcooker? Kijk dan hier voor een uitgebreide uitleg.

Havermout met pompoen (slowcooker)

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Ontbijt, SlowcookerKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Slowcooker (low) min.

3

uren 
Tijd totaal

3

uren 

10

minuten

Hoe maak je havermout in de slowcooker? Ik maakte een recept voor havermout met pompoen en dat is verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 500 milliliter (plantaardige) melk

  • 75 gram havermout

  • 1 snufje zout

  • 1 flinke theelepel speculaaskruiden

  • 1 eetlepel honing of ahorn siroop + extra als topping

  • 150 gram rauwe pompoenblokjes

  • 1 eetlepel roomboter

  • 1 handje gehakte pecannoten

Hoe maak je het?

  • Doe de melk in een maatbeker en voeg een snufje zout, de speculaaskruiden en de honing toe. Roer dit even door elkaar.
  • Vet je slowcooker in met roomboter (de zijkant en de bodem). Dit zorgt ervoor dat de havermout straks niet teveel aankoekt. Bewaar nog een klontje boter om straks bij de havermout te doen.
  • Doe de havermout en de pompoenblokjes in de slowcooker en giet de melk erop. Leg tot slot nog een klontje boter in het midden en zet je slowcooker voor 3 tot 4 uur op low.
  • Roer er een keertje doorheen. Schraap met een spatel even de rand van de pan schoon.
  • Als de pompoen zacht is geworden (dit kun je uittesten met een vork door in de pompoen te prikken) is de havermout klaar. Ga er op het laatst nog even met een pureestamper doorheen zodat de blokjes wat gepureerd worden.
  • Serveer de havermout met de gehakte pecannoten en een extra drizzle honing of ahorn siroop.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

2 Reacties

  1. Kan dit ook invriezen??

    • Hoi Marco, ik denk dat dit wel kan. Heb het zelf nog nooit geprobeerd. Ik kan je dus niet vertellen hoe het na het ontdooien zal zijn. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

twee × een =