Havermout met pompoen (slowcooker). Hoe maak je havermout in de slowcooker? Het is eigenlijk heel simpel en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Het is wel handig als je een beetje een idee hebt van hoeveelheden. Omdat er al genoeg recepten voor havermout met appel en kaneel bestaan wilde ik iets anders proberen. Ik maakte havermout met pompoen.
Je kunt met havermout alle kanten op. Als je een basisrecept hebt kun je er allerlei lekkere dingen aan toevoegen. Denk aan kruiden en specerijen of fijngehakte noten of rozijnen. In de slowcooker kun je een grote hoeveelheid maken, deze verdeel je in porties en bewaar je in de koelkast. De havermout is dan een paar dagen houdbaar. Je kunt het zowel koud als warm eten.
Havermout met pompoen (slowcooker)
Je kunt dit recept ook in een gewone pan maken maar in de slowcooker heb je er helemaal geen omkijken naar. Wil je meer weten over de slowcooker? Kijk dan hier voor een uitgebreide uitleg. Als je havermout in de slowcooker maakt is het wel aan te raden om de binnenpan in te vetten met een beetje boter. Dit voorkomt dat de havermout aan de binnenkant aankoekt. Dit scheelt een hoop schoonmaakwerk achteraf.
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)