Spekkoek tiramisu, begon als een grapje. Het is natuurlijk geen authentieke tiramisu met lange vingers, maar eentje in Eetspiratie stijl. Tiramisu betekend: ‘maak me blij’ en van deze spekkoek tiramisu word je zeker blij. Het is een feestelijk gerechtje wat er ook nog eens leuk uitziet. Dus als je houdt van een beetje creativiteit in de keuken is dit zeker een recept om te proberen.
Deze tiramisu is gemaakt zonder rauwe eieren en alcohol, dus hij is ook geschikt voor kinderen. Je kunt er natuurlijk altijd naar eigen smaak een beetje amaretto of (spekkoek)likeur aan toevoegen. Ook is deze tiramisu makkelijk voor te bereiden. Je kunt hem prima een dag in de koelkast bewaren. Net voor dat je gaat serveren bestrooi je de tiramisu met cacao en koekkruimels. Heel handig voor een etentje.
Spekkoek tiramisu
Voor dit recept heb je spekkoek nodig. Deze kun je natuurlijk zelf bakken maar om het je zelf makkelijk te maken kun je deze ook kopen. Bij de toko en zelfs bij de supermarkt is spekkoek te koop. De bruine variant met cacao is voor dit recept het meest geschikt. Heb je teveel spekkoek over na het bereiden van dit recept? Vries het dan gewoon in.
Keukenbenodigdheden:
- een ovenschaal
- bakpapier
- spatel
- paletmes
- zeefje
- diep bord
- huishoudfolie
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)