Eetspiratie » Zoete desserts voor na een rijsttafel
Zoete desserts voor na een rijsttafel

Zoete desserts voor na een rijsttafel

Zoete desserts voor na een rijsttafel, als je überhaupt nog een toetje op kunt na al dat lekkere eten. Vaak krijg ik de vraag wat je als dessert of nagerecht kunt serveren bij een rijsttafel. Een rijsttafel is iets feestelijks dus is het wel zo leuk om deze met een klapper af te sluiten. Ik heb ter inspiratie een aantal lekkere zoete recepten op een rijtje gezet.

Een rijsttafel maken vergt tijd, geduld en liefde. Deze drie ‘ingrediënten’ zorgen ervoor dat je rijsttafel eigenlijk niet kan mislukken. Laat je dus vooral niet tegenhouden door de hoeveelheid van de gerechten en de recepten, want echt iedereen kan een rijsttafel maken. En als je dan eenmaal die rijsttafel gemaakt hebt, vraag je je af: wat serveer ik als dessert of nagerecht? Daar heb ik dit overzicht voor gemaakt. Kies wat je lekker lijkt, wat voor jou makkelijk te maken is en wat je goed kunt voorbereiden. De foto is ter inspiratie. Voor nog meer lekkere zoete recepten kan ik het Toko Lo Indisch bakboek aanraden.

Zoete desserts voor na een rijsttafel

1. Tapioca pudding

Deze pudding is heel makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Daarnaast ziet het er ook heel mooi uit als je er vers fruit bij serveert. Je kunt ze ruim op tijd maken en bewaren in de koelkast. Tapioca parels koop je bij de toko. Bekijk hier het recept voor tapioca pudding.

Tapioca pudding
Tapioca pudding

2. Pisang goreng

Deze zoete gebakken bananen kun je als onderdeel van een rijsttafel serveren, maar ze zijn ook lekker als dessert. Ze vallen bij veel mensen goed in de smaak. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Lekker met een beetje poedersuiker erover. Bekijk hier het recept voor pisang goreng.

3. Spekkoek

Een populaire lekkernij is spekkoek. Een cake met ontelbaar veel laagjes die je in dunne plakjes snijd. Zelf maken is een heel karwei maar je krijgt wel eer van je werk. Je kunt spekkoek al van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Je kunt het ook prima invriezen. En wil je niet zelf bakken dan kun je het kopen bij de toko en tegenwoordig ook in de supermarkt. Bekijk hier mijn spekkoek recept.

Spekkoek
Spekkoek

4. Spekkoek parfait

Dit recept is geïnspireerd op mijn recept voor bastogne parfait. De parfait meng je met blokjes spekkoek en vries je in in glaasjes. Voor het serveren garneer je de parfait met blokjes spekkoek en koekkruimels en een flinke dot slagroom. Je kunt dit dessert heel goed voorbereiden. Bekijk hier het recept.

Spekkoekparfait
Spekkoek tiramisu

5. Spekkoek tiramisu

Tiramisu maar dan met laagjes spekkoek in plaats van lange vingers. Een experiment wat goed heeft uitgepakt. Het is een niet-alledaags dessert voor als je een keer iets leuks wilt uitproberen. Kijk hier voor het recept van spekkoek tiramisu.

6. Bubur ketan hitam (zwarte zoete rijstpap)

Deze mooie zoete zwart/paarse rijstepap wordt geserveerd met kokosmelk. Het is lekker en zoet en je kunt het in grote hoeveelheden maken. Handig als je veel eters krijgt. Zwarte rijst kun je kopen in de toko, maar ook in de supermarkt. Dit gerecht is ook een lekker ontbijt of tussendoortje. Kijk hier voor het recept.

Bubur ketan hitam (zwarte zoete rijstepap)
Bubur ketan hitam

7. Roti kukus (gestoomd zoet brood)

Lekker bij een kop koffie is een stukje roti kukus. Dit gestoomde zoete brood serveer je met een beetje boter. Dit ‘brood’ geef je een mooi kleurtje met cacaopoeder of pandan extract. Hierdoor ziet het er net even iets feestelijker uit dan een standaard cake. Kijk hier voor het recept.

8. Klepon (zoete kleefrijstballetjes)

Zoete puddingachtige koekjes in de vorm van een balletje. Groen gekleurd door pandan, een zoete vulling van gula djawa en een buitenkant met kokosrasp. Bekijk hier het recept.

Klepon zoete kleefrijstballetjes
Klepon

9. Es kopi (ijskoffie) of kopi tubruk

Koffie is altijd een lekkere afsluiter van een etentje. Kies voor een lekkere romige ijskoffie (bekijk het recept) of een sterke kop kopi tubruk (bekijk het recept). Voor warme zomerse dagen is ijskoffie altijd lekker en verfrissend en op de wat koudere dagen is een warme kop sterke koffie een mooie afsluiter.

Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Zoete desserts voor na een rijsttafel Pinterest
Bewaar dit artikel op één van jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.