Zoete desserts voor na een rijsttafel, als je überhaupt nog een toetje op kunt na al dat lekkere eten. Vaak krijg ik de vraag wat je als dessert of nagerecht kunt serveren bij een rijsttafel. Een rijsttafel is iets feestelijks dus is het wel zo leuk om deze met een klapper af te sluiten. Ik heb ter inspiratie een aantal lekkere zoete recepten op een rijtje gezet.
Een rijsttafel maken vergt tijd, geduld en liefde. Deze drie ‘ingrediënten’ zorgen ervoor dat je rijsttafel eigenlijk niet kan mislukken. Laat je dus vooral niet tegenhouden door de hoeveelheid van de gerechten en de recepten, want echt iedereen kan een rijsttafel maken. En als je dan eenmaal die rijsttafel gemaakt hebt, vraag je je af: wat serveer ik als dessert of nagerecht? Daar heb ik dit overzicht voor gemaakt. Kies wat je lekker lijkt, wat voor jou makkelijk te maken is en wat je goed kunt voorbereiden. De foto is ter inspiratie. Voor nog meer lekkere zoete recepten kan ik het Toko Lo Indisch bakboek aanraden.
Zoete desserts voor na een rijsttafel
1. Tapioca pudding
Deze pudding is heel makkelijk te maken en goed voor te bereiden. Daarnaast ziet het er ook heel mooi uit als je er vers fruit bij serveert. Je kunt ze ruim op tijd maken en bewaren in de koelkast. Tapioca parels koop je bij de toko. Bekijk hier het recept voor tapioca pudding.
2. Pisang goreng
Deze zoete gebakken bananen kun je als onderdeel van een rijsttafel serveren, maar ze zijn ook lekker als dessert. Ze vallen bij veel mensen goed in de smaak. Je kunt ze zowel warm als koud eten. Lekker met een beetje poedersuiker erover. Bekijk hier het recept voor pisang goreng.
3. Spekkoek
Een populaire lekkernij is spekkoek. Een cake met ontelbaar veel laagjes die je in dunne plakjes snijd. Zelf maken is een heel karwei maar je krijgt wel eer van je werk. Je kunt spekkoek al van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Je kunt het ook prima invriezen. En wil je niet zelf bakken dan kun je het kopen bij de toko en tegenwoordig ook in de supermarkt. Bekijk hier mijn spekkoek recept.
4. Spekkoek parfait
Dit recept is geïnspireerd op mijn recept voor bastogne parfait. De parfait meng je met blokjes spekkoek en vries je in in glaasjes. Voor het serveren garneer je de parfait met blokjes spekkoek en koekkruimels en een flinke dot slagroom. Je kunt dit dessert heel goed voorbereiden. Bekijk hier het recept.
5. Spekkoek tiramisu
Tiramisu maar dan met laagjes spekkoek in plaats van lange vingers. Een experiment wat goed heeft uitgepakt. Het is een niet-alledaags dessert voor als je een keer iets leuks wilt uitproberen. Kijk hier voor het recept van spekkoek tiramisu.
6. Bubur ketan hitam (zwarte zoete rijstpap)
Deze mooie zoete zwart/paarse rijstepap wordt geserveerd met kokosmelk. Het is lekker en zoet en je kunt het in grote hoeveelheden maken. Handig als je veel eters krijgt. Zwarte rijst kun je kopen in de toko, maar ook in de supermarkt. Dit gerecht is ook een lekker ontbijt of tussendoortje. Kijk hier voor het recept.
7. Roti kukus (gestoomd zoet brood)
Lekker bij een kop koffie is een stukje roti kukus. Dit gestoomde zoete brood serveer je met een beetje boter. Dit ‘brood’ geef je een mooi kleurtje met cacaopoeder of pandan extract. Hierdoor ziet het er net even iets feestelijker uit dan een standaard cake. Kijk hier voor het recept.
8. Klepon (zoete kleefrijstballetjes)
Zoete puddingachtige koekjes in de vorm van een balletje. Groen gekleurd door pandan, een zoete vulling van gula djawa en een buitenkant met kokosrasp. Bekijk hier het recept.
9. Es kopi (ijskoffie) of kopi tubruk
Koffie is altijd een lekkere afsluiter van een etentje. Kies voor een lekkere romige ijskoffie (bekijk het recept) of een sterke kop kopi tubruk (bekijk het recept). Voor warme zomerse dagen is ijskoffie altijd lekker en verfrissend en op de wat koudere dagen is een warme kop sterke koffie een mooie afsluiter.
Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden. Lees verder onder de afbeelding.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Pinterest
Hallo!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.