Tapioca pudding, een lekker romig dessert met kleine tapioca pareltjes. Het is niet alleen een lekker dessert, maar ook een heerlijk tussendoortje. En als je gek wilt doen een fancy ontbijtje. De pudding is niet alleen mooi om te zien, maar het heeft ook een hele lekkere structuur. De pareltjes zijn lekker chewy en de pudding is romig en zoet. Het is een feestelijk gerechtje of een perfect dessert als afsluiting van een rijsttafel.
Dit gerechtje heeft weinig ingrediënten en het is heel makkelijk te maken. Je moet er wel even voor naar de toko, want tapioca parels verkopen ze niet in de supermarkt. En als je er dan toch bent neem dan gelijk twee zakjes mee. Dan heb je altijd een voorraadje in huis en kun je altijd iets lekkers maken.
Tapioca pudding
Voor dit recept heb ik kleine pareltjes gebruikt. Er zijn ook grote tapioca parels die je misschien wel kent van bubble tea of boba thee. De kleine parels zijn (vind ik) meer geschikt voor de pudding. Het eet lekkerder weg en de pareltjes geven de pudding een gelachtige structuur. De parels worden doorzichtig en glanzend als je ze kookt. Belangrijk bij dit recept is dat je de parels van tevoren minimaal een uur weekt. Als je dit niet doet blijven ze knapperig en krijg je niet die romige structuur.
Je kunt van deze pudding twee varianten maken, met gewone (koe)melk of met plantaardige melk voor een vegan tapioca pudding. Ik heb in dit recept een combinatie van kokosmelk en havermelk gebruikt omdat dit lekker romig is. Maar wil je liever een andere melksoort gebruiken, dan kan dat prima.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE