Eetspiratie » Tapioca pudding
Tapioca pudding

Tapioca pudding

Tapioca pudding, een lekker romig dessert met kleine tapioca pareltjes. Het is niet alleen een lekker dessert, maar ook een heerlijk tussendoortje. En als je gek wilt doen een fancy ontbijtje. De pudding is niet alleen mooi om te zien, maar het heeft ook een hele lekkere structuur. De pareltjes zijn lekker chewy en de pudding is romig en zoet. Het is een feestelijk gerechtje of een perfect dessert als afsluiting van een rijsttafel.

Dit gerechtje heeft weinig ingrediënten en het is heel makkelijk te maken. Je moet er wel even voor naar de toko, want tapioca parels verkopen ze niet in de supermarkt. En als je er dan toch bent neem dan gelijk twee zakjes mee. Dan heb je altijd een voorraadje in huis en kun je altijd iets lekkers maken.

Tapioca pudding

Voor dit recept heb ik kleine pareltjes gebruikt. Er zijn ook grote tapioca parels die je misschien wel kent van bubble tea of boba thee. De kleine parels zijn (vind ik) meer geschikt voor de pudding. Het eet lekkerder weg en de pareltjes geven de pudding een gelachtige structuur. De parels worden doorzichtig en glanzend als je ze kookt. Belangrijk bij dit recept is dat je de parels van tevoren minimaal een uur weekt. Als je dit niet doet blijven ze knapperig en krijg je niet die romige structuur.

Je kunt van deze pudding twee varianten maken, met gewone (koe)melk of met plantaardige melk voor een vegan tapioca pudding. Ik heb in dit recept een combinatie van kokosmelk en havermelk gebruikt omdat dit lekker romig is. Maar wil je liever een andere melksoort gebruiken, dan kan dat prima.

Tapioca pudding

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

1

uur 
Kooktijd

5

minuten
Total time

1

uur 

5

minuten

Maak met tapicoa parels een heerlijke romige pudding.

Ingrediënten

  • 80 gram 80 kleine tapioca parels

  • 250 milliliter 250 (haver)melk

  • 200 milliliter 200 kokosmelk

  • halve theelepel halve zout

  • 1 theelepel 1 vanille extract

  • 80 gram 80 suiker

  • fruit zoals: mango/blauwe bessen/frambozen/aardbeien/banaan

Hoe maak je het?

  • Doe de havermelk, kokosmelk, suiker, vanille extract, zout en tapioca parels in een kom of maatbeker. Roer dit goed door elkaar.
  • Laat de parels minimaal een uur weken in dit mengsel.
  • Na een uur schenk je het mengsel in een pannetje. Breng dit al roerend aan de kook.
  • Zet het vuur middelhoog en roer er af en toe met een spatel doorheen. Blijf erbij in de buurt en zorg dat de pudding niet verband. Na ongeveer 5 minuten begint de pudding in te dikken en zijn de parels doorzichtig. Zo weet je dat de pudding klaar is.
  • Schep de pudding over in schaaltjes of glaasjes en laat het afkoelen. Zet de daarna in de koelkast. Je kunt deze pudding ook warm eten. Voeg naar wens vers fruit toe.
  • Deze pudding is ook goed voor te bereiden. In de koelkast kun je het prima een dag of twee bewaren. Je kunt voor een etentje dus prima de pudding maken en bewaren. Vers fruit kun je het beste net van tevoren toevoegen.

Aantekeningen

  • Zoek je nog een zoete afsluiting van een rijsttafel? Dan is deze tapioca pudding een goed idee. Je kunt er een grote hoeveelheid van maken en serveren in kleine glaasjes. Ook bij kinderen valt deze pudding goed in de smaak.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE