Eetspiratie » Plan je toko boodschappen met mijn gratis toko boodschappenlijst
Gratis toko boodschappenlijst

Plan je toko boodschappen met mijn gratis toko boodschappenlijst

Plan je toko boodschappen met mijn gratis toko boodschappenlijst zodat je nooit meer iets vergeet! Als je in een toko of Aziatische supermarkt loopt, kan dat soms een beetje overweldigend zijn. Vreemde producten en ingrediënten in een andere taal, je ziet door de bomen het bos niet meer. Daarom heb ik de oplossing, mijn gratis te printen toko boodschappenlijst!

Deze lijst is speciaal ontworpen om jou toko shopping experience makkelijker te maken. Het helpt je de ingrediënten te vinden die je nodig hebt voor gerechten uit de Oosterse keuken. Voor de handigheid heb ik bij sommige producten de Nederlandse en/of de buitenlandse benaming erbij gezet. Zo weet je zeker dat het juiste product of ingrediënt hebt.

Ben je benieuwd naar mijn favoriete producten van de toko? Je leest het in dit artikel.

Plan je toko boodschappen met mijn gratis toko boodschappenlijst

Door deze lijst te gebruiken bespaar je tijd en geld. Je hoeft geen uren te zoeken in de toko en je doet geen ‘verkeerde’ aankopen van Aziatische ingrediënten die je bij thuiskomst helemaal niet nodig blijkt te hebben. Ook helpt het je beter je boodschappen te plannen voor als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt gaan maken. Je kunt deze lijst geheel gratis downloaden en uitprinten zodat je hem kunt meenemen als je boodschappen gaat doen. Op de ene helft kun je je boodschappen opschrijven en op de andere helft staat een uitgebreide lijst met suggesties zodat je eigenlijk niks kunt vergeten.

Niet elke toko is hetzelfde. Zo zijn er grotere ketens met een zeer uitgebreid productaanbod, maar er zijn ook kleinere toko’s. Meestal kleinere familiebedrijven. Op de lijst staan gangbare producten en ingrediënten die je in de meeste toko’s wel kunt vinden. Vaak is het vers aanbod ook verschillend. Bij grotere toko’s kun je veel meer exotische producten vinden die de kleinere toko’s meestal niet hebben. En als je iets niet kunt vinden, vraag het dan aan een medewerker en wijs het aan op je boodschappenlijst. Ze helpen je graag verder.

Wil je dit artikel bewaren? Pin dan onderstaande afbeelding op één van jouw Pinterest borden!

Gratis toko boodschappenlijst

Geld besparen bij de toko

Als je nog niet bekend bent met de toko dan loont het zeker de moeite om er eens een kijkje te nemen. Sommige producten en ingrediënten zijn er goedkoper dan in de supermarkt. Een toko koopt grotere hoeveelheden in en daarom kunnen ze inkopen tegen lagere prijzen waardoor je niet de hoofdprijs hoeft te betalen als klant. Vaak importeren ze ook rechtstreeks uit de landen zelf waardoor er bijna geen ‘tussenhandel’ is. Hierdoor worden de kosten lager gehouden. Ook zijn ze niet merk gebonden of zijn er bijna of geen ‘commerciële’ merken te koop zoals in een reguliere supermarkt wel het geval is.

Naast Oosterse producten en ingrediënten verkopen ze in de toko dingen die je ook in de reguliere supermarkt kunt kopen. Meestal kun je die producten kopen in grotere hoeveelheden en tegen een gunstigere prijs. Het loont dus zeker de moeite om eens een kijkje te nemen bij een toko. Ideaal voor producten om je voorraad aan te vullen, maar ook voor verse ingrediënten zoals groenten en fruit.

De producten uit de onderstaande lijst vind je in de supermarkt, maar bij de toko zijn ze vaak gunstiger geprijsd en in grotere hoeveelheden te koop.

 • Een groot assortiment gedroogde peulvruchten zoals bonen, linzen en kikkererwten (ook bonen in blik) en edamame bonen (sojabonen).
 • Gedroogde kruiden en specerijen (grotere verpakkingen en meer keuze).
 • Verschillende gedroogde paddenstoelen en een ruime selectie verse paddenstoelensoorten.
 • Bloem en allerlei andere meelsoorten zoals kikkererwtenmeel, rijstmeel en maismeel.
 • Noten en zaden in grotere hoeveelheden.
 • Groenten zoals paksoi, bok choi, Chinese kool, taugé en waterkers.
 • Smaakmakers zoals verse gember, knoflook, sjalotjes en knoflook.
 • In blik: jackfruit, bamboescheuten, babymais.
 • Panko (Japans broodkruim), sushivellen.

Er zijn ook producten/ingrediënten die je niet in de supermarkt kunt vinden maar echt alleen bij de toko. Hiervoor moet ik dus speciaal naar de toko gaan.

 • Koriander met de wortels eraan (de wortels gebruik je ook in gerechten).
 • Kentjoer (gemalen galanga wortel).
 • Bevroren djeroek poeroet (limoenblad).
 • Silken tofu (de meest zachte tofu variant).
 • Tapioca parels (voor pudding en/of bubble tea).

Ga je binnenkort een lekker Oosters gerecht koken waarbij je ingrediënten uit de toko nodig hebt? Ga je een rijsttafel maken of ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar wat de toko allemaal te bieden heeft? Download dan de gratis toko boodschappenlijst en print deze uit. Bekijk de suggesties en schrijf op wat je nodig hebt. Doe je voordeel met mijn handige toko boodschappenlijst en maak zelf de lekkerste Oosterse gerechten thuis!

Download hieronder de gratis toko boodschappenlijst!

Download de gratis toko boodschappenlijst van Eetspiratie

Om de toko boodschappenlijst te kunnen openen en printen, heb je een PDF-reader nodig.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.