Eetspiratie » Oosterse aspergesoep
Oosterse aspergesoep

Oosterse aspergesoep

Oosterse aspergesoep, een romige soep met kokosmelk en sesamolie. Als jullie de recepten van Eetspiratie inmiddels een beetje kennen, weten jullie dat ik vaak een (kleine) Oosterse draai aan recepten geef. Zo ook aan deze soep. Toch zijn de ingrediënten voor deze soep simpel. Maar door een paar ingrediënten met sterke smaken te gebruiken, krijgt de soep een Oosters tintje.

Ik gebruikte voor deze soep geschilde witte asperges. Deze kocht ik al geschild bij de groenteboer. Je kunt natuurlijk ook ongeschilde asperges gebruiken en van de schillen kun je weer een heerlijke bouillon trekken. Gooi de schillen dus niet weg. Zo haal je het meeste uit je verse asperges. Aspergesoep valt echt in de categorie lentesoepen. Heerlijk licht en fris. Daarnaast is hij ook veganistisch, want in plaats van room gebruik ik kokosmelk.

Oosterse aspergesoep

Voor deze romige aspergesoep heb je een aantal simpele ingrediënten nodig zoals ui, knoflook, aardappel en kokosmelk. Door de aardappel en kokosmelk wordt de soep vol van smaak en de kokosmelk overheerst niet. De asperges snijd je in stukjes en de topjes laat je heel. Deze doe je later als de soep gepureerd hebt terug in de soep. Zo heb je nog een beetje een bite en het ziet er ook mooi uit.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Oosterse aspergesoep
Oosterse aspergesoep
Oosterse aspergesoep

Oosterse aspergesoep

5 van 4 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

30

minuten
Total time

40

minuten

Romige witte aspergesoep met een Oosters tintje.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 350 gram 350 geschilde asperges

  • 1 1 ui (gesnipperd)

  • 3 tenen 3 knoflook (fijngehakt)

  • 2 middelgrote 2 aardappels in blokjes gesneden

  • 150 milliliter 150 kokosmelk

  • 450 – 500 milliliter 450 – 500 water

  • 1 – 1,5 eetlepel 1 – 1,5 groentebouillonpoeder (of 2 bouillonblokjes)

  • 1 eetlepel 1 sojasaus (of meer naar smaak)

  • chilivlokken naar smaak

  • zwarte peper naar smaak

  • 1 theelepel 1 sesamolie

  • 1 eetlepel 1 olie

Bereiding:

  • Schil de asperges en snijd de kontjes en de topjes eraf. Bewaar de schillen om een lekkere bouillon van te maken. Zet de topjes apart en snijd de asperges in grove stukken.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verhit een eetlepel olie in een soeppan en fruit hierin de ui aan tot hij glazig ziet. Bak daarna de knoflook mee voor ongeveer een minuutje.
  • Voeg de stukken asperge toe (de kopjes houd je apart) en de blokjes aardappel. Bak dit samen voor 3 minuten aan.
  • Schenk er 450 tot 500 milliliter water op en breng dit aan de kook. Doe 1 tot 1,5 eetlepel groentebouillonpoeder of de bouillonblokjes erbij. Laat dit zachtjes koken tot de aardappel en asperges zacht zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de aspergekopjes toe (die laat je heel). Als de kopjes gaar zijn voeg je de kokosmelk toe. Breng de soep op smaak met 1 eetlepel sojasaus (of meer naar smaak), zwarte peper, chilivlokken en sesamolie. Voor een beetje pit kun je een drizzle chiliolie toevoegen.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)