Oosterse aspergesoep, een romige soep met kokosmelk en sesamolie. Als jullie de recepten van Eetspiratie inmiddels een beetje kennen, weten jullie dat ik vaak een (kleine) Oosterse draai aan recepten geef. Zo ook aan deze soep. Toch zijn de ingrediënten voor deze soep simpel. Maar door een paar ingrediënten met sterke smaken te gebruiken, krijgt de soep een Oosters tintje.
Ik gebruikte voor deze soep geschilde witte asperges. Deze kocht ik al geschild bij de groenteboer. Je kunt natuurlijk ook ongeschilde asperges gebruiken en van de schillen kun je weer een heerlijke bouillon trekken. Gooi de schillen dus niet weg. Zo haal je het meeste uit je verse asperges. Aspergesoep valt echt in de categorie lentesoepen. Heerlijk licht en fris. Daarnaast is hij ook veganistisch, want in plaats van room gebruik ik kokosmelk.
Oosterse aspergesoep
Voor deze romige aspergesoep heb je een aantal simpele ingrediënten nodig zoals ui, knoflook, aardappel en kokosmelk. Door de aardappel en kokosmelk wordt de soep vol van smaak en de kokosmelk overheerst niet. De asperges snijd je in stukjes en de topjes laat je heel. Deze doe je later als de soep gepureerd hebt terug in de soep. Zo heb je nog een beetje een bite en het ziet er ook mooi uit.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)