Oosterse aspergesoep, een romige soep met kokosmelk en sesamolie. Als jullie de recepten van Eetspiratie inmiddels een beetje kennen, weten jullie dat ik vaak een (kleine) Oosterse draai aan recepten geef. Zo ook aan deze soep. Toch zijn de ingrediënten voor deze soep simpel. Maar door een paar ingrediënten met sterke smaken te gebruiken, krijgt de soep een Oosters tintje.
Ik gebruikte voor deze soep geschilde witte asperges. Deze kocht ik al geschild bij de groenteboer. Je kunt natuurlijk ook ongeschilde asperges gebruiken en van de schillen kun je weer een heerlijke bouillon trekken. Gooi de schillen dus niet weg. Zo haal je het meeste uit je verse asperges. Aspergesoep valt echt in de categorie lentesoepen. Heerlijk licht en fris. Daarnaast is hij ook veganistisch, want in plaats van room gebruik ik kokosmelk.
Oosterse aspergesoep
Voor deze romige aspergesoep heb je een aantal simpele ingrediënten nodig zoals ui, knoflook, aardappel en kokosmelk. Door de aardappel en kokosmelk wordt de soep vol van smaak en de kokosmelk overheerst niet. De asperges snijd je in stukjes en de topjes laat je heel. Deze doe je later als de soep gepureerd hebt terug in de soep. Zo heb je nog een beetje een bite en het ziet er ook mooi uit.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.