Kleine witte broodjes doen me denken aan vroeger. Als kind bakte ik samen met mijn moeder en broertje regelmatig broodjes. Van vlechtwerkjes tot bolletjes, met een simpel pak broodmix konden we alle kanten op. Nu ben ik geen ster in bakken, ik ben niet van de taartjes, cakejes noem maar op. Maar brood bakken dat vind ik nog steeds leuk. Broodjes komen altijd wel van pas.
Deeg kneden werkt best wel therapeutisch. Er is niks lekkerder dan je eigen eten ‘from scratch’ te maken. en voor het bakken van brood heb je helemaal niet veel nodig. Bloem of meel, gist en water en je kunt al aan de slag. Je kunt ook heel makkelijk een brood bakken in de airfryer, bekijk hier het recept.
Kleine witte broodjes
Deze kleine witte broodjes zijn handig in je lunchtrommel, lekker bij een soep, salade of een curry, noem maar op. De broodjes zijn vers gebakken wel het allerlekkerst. Daarna verliezen ze wel snel hun versheid. Het beste kun je ze meteen invriezen. Voor gebruik kun je ze licht ontdooien en even afbakken in de oven. Bestrooi de broodjes met zaden en pitjes, zoals maanzaad, sesamzaad, zonnebloempitjes of pompoenpitjes. Voeg eventueel kruiden zoals rozemarijn, tijm en oregano aan het deeg toe als je dat lekker vindt.

Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.