Brood bakken in de airfryer. Kneden is niet nodig en de ingrediënten heb je waarschijnlijk al in je voorraadkast staan. Brood bakken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen (met een airfryer) kan dit dit recept maken. Zelf brood bakken is leuk en niets is lekkerder dan de geur van vers gebakken brood.
Zoals ik al vaker heb geschreven; ik ben geen bakker. Ik ben geen ster in zoetigheden bakken zoals cakes of taarten. Maar een brood bakken dat doe ik wel graag. Het liefst bak ik simpele broden met weinig ingrediënten. Een lekker brood heeft ook niet veel nodig.
Brood bakken in de airfryer
Normaal gesproken bak ik brood in de oven of in een koekenpan. Maar er is ook een andere makkelijke manier om brood te bakken, namelijk met de airfryer (ook wel heteluchtfriteuse genoemd). Ik gebruik een bakvorm om het deeg in te leggen. Heb je geen bakvorm voor de airfryer, dan kun je prima een springvorm of een andere passende ovenschaal gebruiken. De eerste keer laat je het brood rijzen in de kom. De tweede rijs is in de airfryer, maar deze staat dan uit. Hier laat je het deeg ongeveer 30 minuten rijzen, het zal dan in hoeveelheid verdubbelen. Pas na de tweede rijs zet je de airfryer aan om het brood af te bakken.
Het handige van dit brood is dat je het niet hoeft te kneden. Je gebruikt je spatel om het deeg te mengen en dat is alles. Een no knead bread, dus geen vieze handen en weinig afwas. Het deeg is vrij ‘vloeibaar’ maar dit komt goed na het rijzen. Bestrooi het deeg bij de 2e rijs eventueel met zaadjes die je lekker vindt. Ik gebruikte nigella zaadjes (die soms op Turks brood zitten). Maar sesamzaadjes of maanzaad zijn ook lekkere opties. Een snufje grof zeezout op het brood is ook erg lekker.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.