Homemade croutons en paneermeel, heel eenvoudig zelf te maken van restjes brood. Gooi restjes (oud) brood nooit weg. Je kunt er heerlijke croutons en paneermeel van maken. Croutons zijn altijd lekker om gerechten een lekkere crunch te geven. Paneermeel is altijd handig om in huis te hebben. Ik gebruik ze vaak in gehaktballetjes of om vlees of vis een krokant korstje te geven. Bewaar dus je brood en verwerk je restjes.
Ik laat je twee manieren zien hoe je brood kunt verwerken. Het is eigenlijk meer een handleiding. Hoeveelheden zijn niet zo heel belangrijk. De ene keer heb je misschien meer brood als de andere keer. Kruiden, zout en peper voeg je toe naar smaak.
Zelf croutons en paneermeel maken
Croutons
Croutons kun je maken in de oven of in een koekenpan. Belangrijk is dat ze doordrenkt zijn met olie. Op die manier krijg je knapperige croutons. Let alleen wel op dat ze niet verbranden, blijf daarom altijd een beetje in de buurt.
Paneermeel
Paneermeel maak je van brood dat geroosterd is. Je roostert het brood samen met (verse) kruiden krokant in de oven. Daarna vermaal je het in een hakmolen tot paneermeel. Het is belangrijk dat het brood helemaal droog is. Op die manier is het ook langer houdbaar.
Met dit onderstaande recept kun je paneermeel of croutons maken. Het verschil is dat je de croutons in de koekenpan bakt en het brood voor het paneermeel eerst in de oven bakt en vervolgens vermaalt in een hakmolen.

Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.