Knoflookcroutons maken in de koekenpan
Gebruik voor het bakken van croutons een olijfoliesoort die je goed kunt verhitten. Een olie zoals rijstolie of zonnebloem olie is hier ook voor geschikt. In plaats van verse knoflook gebruik ik in dit recept knoflookpoeder omdat dit niet verbrand. De knoflooksmaak is sterk aanwezig, misschien wel meer als dat je verse knoflook zou gebruiken.

Wat ik zelf altijd doe is mijn restjes oud brood in blokjes snijden en deze invriezen. Elke keer als ik een restje, korstje of kontje over heb, snijd ik deze in blokjes en doe ik ze in mijn diepvrieszak tot ik een mooie hoeveelheid heb opgespaard. Als ik croutons nodig heb voor een salade, soep of als topping op pasta of spaghetti, neem ik een beetje uit mijn diepvrieszak en bak daar croutons van. Je kunt ze vooraf licht ontdooien of rechtstreeks bevroren in de koekenpan of oven doen. Een handige manier om voedselverspilling tegen te gaan en je hebt altijd brood bij de hand om croutons te maken.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.