Croutons, een chique woord voor geroosterde blokjes brood. Deze krokante blokjes zijn wel heel erg lekker. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet van croutons houdt! Ideaal om restjes brood mee op te maken of een gerecht zoals een soep of een salade mee op te leuken. En wat nog lekkerder is: knoflookcroutons uit de koekenpan!
De lekkerste knoflookcroutons maak je van een ongesneden (zuurdesem)brood. Hiervan kun je mooie grote croutons snijden. Bij grotere blokjes heb je een beetje een bite en dat is wel zo lekker bij een crouton. Maar heb je dat niet in huis dan is elk brood natuurlijk prima. Als je er maar blokjes van kunt snijden.
Gebruik voor het bakken van deze croutons geen extra vierge olijfolie want deze is niet geschikt om te verhitten. Extra vierge olijfolie is meer geschikt voor in koude gerechten zoals salades of in een dressing of vinaigrette. Om deze croutons te bakken gebruik je een ‘gewone’ olijfolie.
Kijk hier voor een overzicht van verschillende soorten dressings.
Zelf bak ik bijna nooit in olijfolie. In sommige recepten zoals bij deze croutons dus wel. Hier past olijfolie qua smaak het beste bij. Ik gebruik voor mijn gerechten meestal rijstolie (om in te bakken) en als dressing gebruik ik vaak lijnzaadolie en af en toe extra vierge olijfolie.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
hallo simone wil je even laten weten dat de extra vergine olie wel geschikt is om mee te bakken en zelf beter voor je gezondheid in het pioppi boek bl 169 staat dat ze het getest hebben door het 36 uur lang te verhitten op 180 graden en nog steeds stabilliteit had en als je het nog stabiller wil hebben kan je er een klontje roomboter aan toe voegen .maar je moet wel goed opletten dat je echt goede olie hebt wie echt 100% extra vergine is