Knapperige salade van Romaine sla, met een romige dressing en knoflookcroutons. Vaak maak ik uitgebreide salades en gaat er een hoop snijwerk aan vooraf. Maar soms heb je even geen zin in uitgebreid snijwerk en wil je snel klaar zijn. Bij deze salade hoef je alleen de sla te snijden en that’s it. Voor het maken van de dressing heb je wel een blender of staafmixer nodig, maar die doet al het werk voor je. Genoeg redenen om deze salade te maken.
Romaine sla is een hele veelzijdige slasoort. Het is lekker knapperig en fris. Je kunt het eten als salade, maar hij is ook perfect te grillen. Serveer de sla dan met een lekkere pittige dressing, zoals in dit recept. De bladeren kun je ook gebruiken als ‘wrap’ of als een soort ‘schuitje’ om iets in te serveren.
Deze slasoort koop je als grote krop en is niet heel lang houdbaar in de koelkast. Volgens de supermarkt is het na aankoop nog twee dagen houdbaar. Mijn krop was al redelijk aan verleppen, maar ik heb hem weer tot leven gewekt. Ik heb de bladeren losgemaakt en deze in een grote kom water een nacht in de koelkast gezet. De volgende dag was de sla weer fris, groen en knapperig. Voor deze salade gebruik je de grote krop Romaine sla en niet de ‘baby’ Romaine sla.
Knapperige salade van Romaine sla
Deze salade is een ideaal bijgerecht voor een etentje of barbecue. Je kunt er een lekkere grote hoeveelheid van maken. Het is ook lekker als (lunch)salade of lichte avond maaltijd. Ook op een broodje als rauwkost doet deze salade het prima. Het is een beetje geïnspireerd op de bekende ‘Caesar salade’, maar dan simpeler. Je kunt voor deze salade Parmezaanse kaas gebruiken. Ik gebruikte mijn vegan strooikaas in plaats van Parmezaanse kaas. Deze strooikaas is gemaakt op basis van cashewnoten en nutritional yeast. Bekijk hier het recept.
Bepaal zelf even hoeveel knoflook je aan de dressing toevoegt. Ik zelf vind een ‘garlicky’ smaak wel lekker. Maar ben je niet zo van de knoflook neem dan een teentje in plaats van twee. Wees ook een beetje terughoudend met het toevoegen van zout. Parmezaanse kaas en kappertjes hebben al een vrij zoutige smaak. Liever in het begin weinig toevoegen en later op smaak brengen indien nodig.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)