Eetspiratie » Groente inspiratie – recepten met Romaine sla
Groente inspiratie recepten met Romaine sla

Groente inspiratie – recepten met Romaine sla

Groente inspiratie – recepten met Romaine sla, mijn favoriet! Als er iets is dat wekelijks op mijn boodschappenlijstje staat dan is het wel deze knapperige sla. Het is onmisbaar in mijn keuken. Het is de meest veelzijdige slasoort, vind ik persoonlijk. Je kunt er heerlijke salades van maken, maar je kunt het ook prima roerbakken, bereiden op de grill of verwerken in een stamppot. Ik eet het zelfs als snack! Ook heb ik een tip om deze sla tot een week lang vers en knapperig te houden in de koelkast.

Het liefst koop ik de grote kroppen, maar als deze niet verkrijgbaar zijn dan kies ik voor ‘baby Romaine sla’ of little gem als alternatief. Deze sla is makkelijk te verwerken in recepten, mooi groen en vooral lekker en knapperig. Ik lieg niet als ik zeg dat ik in mijn eentje prima een hele krop kan opeten. In dit artikel geef ik inspiratie voor recepten met Romaine sla. Dus vergeet de kant en klare zakken gemengde sla en ga voor Romaine!

Wil je dit artikel bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op één van je Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Groente inspiratie recepten met Romaine sla

Groente inspiratie – recepten met Romaine sla

Romaine sla kun je op verschillende manieren bereiden/eten:

Romaine sla is een bijzondere slasoort. De krop is langwerpig en de kleur varieert van wit naar geel met donkergroene bladeren. Het is van de meest knapperige soorten sla met een milde smaak. Daardoor is het een sla die bij veel mensen en ook bij kinderen goed in de smaak valt. Ook kun je deze sla lang vers en knapperig houden in de koelkast. Door mijn tips te gebruiken blijft je (Romaine) sla langer groen en fris. Bekijk mijn tips hier. Een slacentrifuge is een handig hulpmiddel bij het schoonmaken en het bewaren van sla.

Zelf Romaine sla kweken

Het is heel eenvoudig om zelf Romaine sla te kweken. Je kunt in februari/maart al binnen (voor)zaaien of in april/mei direct in de grond. Als je in april zaait, kun je in juni of juli oogsten. Het is een makkelijke slasoort om te kweken. Zorg voor voldoende water en zonlicht, hij groeit zelfs in de schaduw. En wist je dat als je het ‘kontje’ van een krop Romaine sla in een laagje water zet deze gewoon doorgroeit en je dan steeds nieuwe blaadjes kunt oogsten? Test het eens uit!

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT RECEPT DELEN?

Meer informatie over het delen van artikel van Eetspiratie of social media of op andere websites vind je hier:

Recepten delen

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Deze pagina bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)