Oosterse pannenkoekjes met kip en groenten

Oosterse pannenkoekjes met kip en groenten

Dit gerecht is een van de leukste gerechten die ik de laatste tijd gemaakt heb! Deze pannenkoekjes zullen zeker vaker bij ons op het menu staan. Naast dat het een lekker gerecht is, is het niet al te ingewikkeld om te maken ondanks dat de ingrediëntenlijst lang lijkt. Deze oosterse pannenkoekjes vallen echt onder de categorie comfortfood en zijn ideaal voor het weekend of als je eters krijgt. Iedereen vind het leuk om z’n eigen pannenkoekje te vullen aan tafel. En kinderen (althans mijn kinderen) vinden dit heel erg lekker en er zitten ook nog eens veel groenten in!

Wat heb je nodig voor 8 tot 10 pannenkoekjes?

  • 200 gram (spelt) bloem
  • 300 milliliter kokosmelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • mespunt kurkuma (koenjit)
  • snufje zout
  • mespunt knoflookpoeder
  • olie om in te bakken

Wat heb je nodig voor de vulling?

  • 1 winterpeen of 2 wortels
  • halve komkommer
  • flinke hand schoongemaakte taugé
  • verse kruiden zoals koriander en munt
  • 4 bosuitjes
  • 10 kastanjechampignons
  • 350 gram kip (kippendijen, filet of haasjes)
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • optioneel: geroosterde sesamzaadjes

Wat heb je nodig voor de sojamayonaise?

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel sojasaus
  • optioneel: 1 eetlepel gembersiroop

Wat heb je nodig voor de ketjapsaus?

  • 50 milliliter sojasaus
  • 50 milliliter ketjap manis
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • klein stukje verse gember geraspt
  • sambal oelek naar smaak
  • sap van een halve citroen

Hoe maak je het?

Begin met het maken van het beslag. Meng de kokosmelk met de eieren en roer dit goed door elkaar. Voeg de bloem, kurkuma, ketoembar en het knoflookpoeder toe en roer dit goed met een garde. Als het beslag iets te dik is voeg dan een scheutje water toe om het te verdunnen. Het beslag mag best ietsjes dikker zijn dan ‘gewoon’ pannenkoekenbeslag. Zet het beslag even apart tot gebruik.

Snijd vervolgens de groenten in reepjes en de bosui in ringetjes en de champignons in plakjes (de champignons ga je bakken samen met de kip). Maak de taugé schoon (haal de staartjes en de schilletjes eraf) en was de verse kruiden. Doe alles in verschillende schaaltjes, dek ze af en zet ze koel tot gebruik. Voor het serveren overgiet je de taugé met wat kokend water. Als je dat al eerder doet is deze niet meer knapperig.

Taugé
Links zie je de schoongemaakte taugé

Hoe nu verder?

Maak de sausjes door de ingrediënten met elkaar te mengen in een schaaltje. Zet de sausjes in de koelkast tot gebruik.

Bestrooi de kip met een snufje zout en versgemalen zwarte peper. Bak de kip (in zijn geheel) in een beetje olie in een koekenpan. Als de kip bruin is haal je deze uit de pan en trek je deze met twee vorken uit elkaar en bak ondertussen de champignons in dezelfde pan. Als de champignons zacht zijn voeg je de kip weer toe en schep het goed om. Zet het vuur uit of en doe een deksel op de pan zodat het warm blijft. Je gaat nu de pannenkoekjes bakken.

Oosterse pannenkoekjes met kip en groenten

Verhit een scheutje olie in je kleinste koekenpan. De pannenkoekjes hoeven niet zo groot te zijn. Neem een soeplepel beslag en bak hier een pannenkoekje van. Herhaal dit tot het beslag op is. Je kunt uit dit beslag ongeveer 8 tot 10 pannenkoekjes halen.

Pannenkoekjes vullen

Zet alle schaaltjes op tafel, verwarm indien nodig de kip nog even in de koekenpan en vergeet niet de taugé te overgieten met warm water. Doe een klein laagje soja mayonaise op het pannenkoekje en leg er een schepje van het kipmengsel op. Neem reepjes wortel,komkommer, ringetjes bosui en verse kruiden om je pannenkoekje te vullen. Drizzle een beetje ketjapsaus over de vulling en als laatste strooi je er geroosterde sesamzaadjes overheen.

Tip: garnalen zijn ook erg lekker als variatie op kip!

Oosterse pannenkoekjes met kip en groenten

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

1 Reactie

  1. We vonden het heerlijk. Zeker voor herhaling vatbaar.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*