Eetspiratie » Gebakken uitjes (bawang goreng)
Gebakken uitjes (bawang goreng)

Gebakken uitjes (bawang goreng)

Bij de meeste Indische gerechten eten wij hier thuis gebakken uitjes. Deze crunchy stukjes ui maken elk gerecht of soep nog lekkerder. Ze gaan ook prima door als snack. Gebakken uitjes zijn voor mij onmisbaar en toen ik een keer misgreep in mijn voorraadkast heb ik ze zelf maar gebakken.

Dit is eigenlijk meer een bereidingswijze dan een recept, maar wel handig om te weten hoe het moet. Gebakken uitjes zijn gewoon heel erg lekker en als je vaak Indisch kookt staan deze uitjes standaard op tafel, naast de sambal.

We hebben het hier steeds over uitjes maar wat je gebruikt zijn sjalotjes. Deze kun je heel fijn snijden en ze hebben een pittige smaak.

Gebakken uitjes (bawang goreng)

Gebakken uitjes (bawang goreng)

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Indofood, Oosterse receptenKeuken: IndofoodNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Met een paar ingrediënten maak je zelf gebakken uitjes (bawang goreng). Dé krokante toevoeging al al je Indofood gerechten.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 3 3 sjalotjes

  • ruime hoeveelheid olie om in te frituren

  • 1 – 2 eetlepels 1 – 2 bloem

  • zout naar smaak

Bereiding:

  • Snijd de sjalotjes in flinterdunne ringetjes. Verhit een flinke scheut olie in een wok, de bodem mag helemaal bedekt zijn.
  • Haal de ringetjes door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.
  • Frituur de sjalotjes tot ze lichtbruin zijn, dit gebeurt al vrij snel. Let op dat ze niet te bruin worden, ze verbranden namelijk vrij snel.
  • Schep met een schuimspaan de gebakken uitjes uit de pan en laat ze uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Bestrooi de gebakken uitjes met een snufje zout en ze zijn klaar om te serveren.
  • Bewaar de gebakken uitjes in een goed afgesloten potje. Ze zijn na het bakken het meest knapperig. Hoe langer je ze bewaart hoe minder knapperig ze worden. Het lekkerst is om ze op de dag zelf op te eten.

Aantekeningen

  • Gebakken uitjes smaken niet alleen bij Indische gerechten maar ook bij allerlei andere (Oosterse) gerechten. Je kunt ze ook verwerken in boemboe’s, als topping op pindasaus of zelfs door gehakt om het een extra lekkere smaak te geven. Gebakken uitjes geven een hele andere smaak als rauwe ui.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)