Gewokte bleekselderij met knoflook

Gewokte bleekselderij met knoflook

Dit is een poging om bleekselderij een beetje hip te maken! Sommige mensen gruwelen al bij het woord maar bleekselderij is echt heel erg lekker en gezond. Stiekem zit er in best veel recepten bleekselderij, denk aan bijvoorbeeld pastasaus, groentesoep of zelfs in je groene smoothie. Vroeger at ik het rauw met een een dipsausje, heerlijk! Maar gewokt met knoflook is het helemaal fantastisch.

Op het Instagram account van Poh Ling Yeow (bekend van tv) zag ik een foto met een kommetje gewokte bleekselderij en ik wist meteen dat het lekker zou zijn. Het was een beetje een recept uit de losse pols, er stonden niet echt hoeveelheden bij. Ik heb het daarom gemaakt op eigen gevoel. In dit recept gebruikt Poh Shaoxing rijstwijn. Dit is een Chinese wijn en het is verkrijgbaar in de toko. Kun je dit niet vinden? Laat het dan gewoon weg. Zonder de rijstwijn smaakt het ook prima.

Je eet dit als een bijgerecht. Het past bij veel Oosterse gerechten. Maar simpel met een beetje rijst is het ook heerlijk. Het is weer eens iets anders dan boontjes, komkommer of broccoli.

Gewokte bleekselderij met knoflook

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Oosterse recepten, Vegan, Vegetarisch, WokgerechtenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Gewokte bleekselderij met knoflook, dat klinkt lekker toch? In een poging om bleekselderij hip te maken, deel ik een simpel maar heerlijk recept.

Ingrediënten

  • 1 stronk bleekselderij

  • 4 bosuitjes

  • 2 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember

  • 2 eetlepels oestersaus

  • 1 snufje chiliflakes

  • 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn (optioneel)

  • 1 eetlepel rijstolie om in te wokken

Hoe maak je het?

  • Snijd het kontje van de bleekselderijstronk en schil de stengels lichtjes met een dunschiller. Op deze manier haal je de draden er grotendeels af. Was de stengels en snijd ze in stukjes.
  • Rasp de gember en de knoflook en snijd de bosui in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan.
  • Fruit de knoflook en de gember en voeg de stukjes bleekselderij toe. Wok dit op hoog vuur. Hierna mogen de ringetjes bosui erbij. De bleekselderij mag lekker knapperig zijn.
  • Voeg de oestersaus en eventueel de rijstwijn toe en wok even kort mee.
  • Proef of de bleekselderij op smaak is en voeg indien nodig een snufje zout en peper toe. Bestrooi met een snufje chiliflakes en serveer met rijst.

Aantekeningen

  • Ben je net als ik gek op bleekselderij? Maak dan eens deze detoxsoep. Deze zit boordevol bleekselderij, venkel en gember, lekker en gezond!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

4 Reacties

  1. Is het blad van bleekselderij rauw giftig of te wel niet raadzaam om te eten?

    • Hallo, ik eet de bladeren eigenlijk nooit rauw. Ik wok ze mee of gebruik ze in groentesoep. Op internet staan verschillende verhalen over het blad. Ik eet het dus alleen als het verhit is geweest. Groet, Simone

  2. Hallo Simone ,welke oestersaus gebruik je .

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*