Dit is een poging om bleekselderij een beetje hip te maken! Sommige mensen gruwelen al bij het woord maar bleekselderij is echt heel erg lekker en gezond. Stiekem zit er in best veel recepten bleekselderij, denk aan bijvoorbeeld pastasaus, groentesoep of zelfs in je groene smoothie. Vroeger at ik het rauw met een een dipsausje, heerlijk! Maar gewokt met knoflook is het helemaal fantastisch.
Op het Instagram account van Poh Ling Yeow (bekend van tv) zag ik een foto met een kommetje gewokte bleekselderij en ik wist meteen dat het lekker zou zijn. Het was een beetje een recept uit de losse pols, er stonden niet echt hoeveelheden bij. Ik heb het daarom gemaakt op eigen gevoel. In dit recept gebruikt Poh Shaoxing rijstwijn. Dit is een Chinese wijn en het is verkrijgbaar in de toko. Kun je dit niet vinden? Laat het dan gewoon weg. Zonder de rijstwijn smaakt het ook prima.
Je eet dit als een bijgerecht. Het past bij veel Oosterse gerechten. Maar simpel met een beetje rijst is het ook heerlijk. Het is weer eens iets anders dan boontjes, komkommer of broccoli.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Is het blad van bleekselderij rauw giftig of te wel niet raadzaam om te eten?
Hallo, ik eet de bladeren eigenlijk nooit rauw. Ik wok ze mee of gebruik ze in groentesoep. Op internet staan verschillende verhalen over het blad. Ik eet het dus alleen als het verhit is geweest. Groet, Simone
Hallo Simone ,welke oestersaus gebruik je .
Hoi, ik heb laatst een flesje van Lee Kum Kee gebruikt. Dat is een fles met een rode dop, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Gr. Simone