Gewokte bleekselderij met knoflook, ja dit is echt lekker! Dit is een poging om bleekselderij een beetje hip te maken. Sommige mensen gruwelen al bij het woord maar bleekselderij is echt heel erg lekker en gezond. Stiekem zit er in best veel recepten bleekselderij, denk aan bijvoorbeeld ragu Bolognese, groentesoep of zelfs in je groene smoothie. Vroeger at ik het rauw met een lekkere dip. Maar bleekselderij gewokt met knoflook is helemaal fantastisch.
Op het Instagram account van Poh Ling Yeow (bekend van Masterchef) zag ik een foto met een kom gewokte bleekselderij voorbij komen. Bij het zien van die foto wist ik meteen dat het lekker zou zijn. Ze had dat recept snel uit de losse pols gemaakt en er stonden niet echt hoeveelheden bij. Geïnspireerd door die foto ben ik ook met bleekselderij aan de slag gegaan. Een ingrediënt wat Poh gebruikt in haar recept is Shaoxing rijstwijn. Dit is een Chinese wijn en het is verkrijgbaar in de toko. Kun je dit niet vinden? Laat het dan gewoon weg. Zonder de rijstwijn smaakt het ook prima.
Gewokte bleekselderij
Gewokte bleekselderij met knoflook past bij veel Oosterse gerechten, maar simpel geserveerd met rijst is het ook heerlijk. Het is weer eens iets anders dan boontjes, komkommer of broccoli. Let wel op, omdat er oestersaus in dit gerecht zit is het niet vega(n). Er is wel vegetarische oestersaus te koop, dit is gemaakt op basis van paddenstoelen.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE