Gewokte bleekselderij met knoflook

Gewokte bleekselderij met knoflook

Dit is een poging om bleekselderij een beetje hip te maken! Sommige mensen gruwelen al bij het woord maar bleekselderij is echt heel erg lekker en gezond. Stiekem zit er in best veel recepten bleekselderij, denk aan bijvoorbeeld pastasaus, groentesoep of zelfs in je groene smoothie. Vroeger at ik het rauw met een een dipsausje, heerlijk! Maar gewokt met knoflook is het helemaal fantastisch.

Op het Instagram account van Poh Ling Yeow (bekend van tv) zag ik een foto met een kommetje gewokte bleekselderij en ik wist meteen dat het lekker zou zijn. Het was een beetje een recept uit de losse pols, er stonden niet echt hoeveelheden bij. Ik heb het daarom gemaakt op eigen gevoel. In dit recept gebruikt Poh Shaoxing rijstwijn. Dit is een Chinese wijn en het is verkrijgbaar in de toko. Kun je dit niet vinden? Laat het dan gewoon weg. Zonder de rijstwijn smaakt het ook prima.

Je eet dit als een bijgerecht. Het past bij veel Oosterse gerechten. Maar simpel met een beetje rijst is het ook heerlijk. Het is weer eens iets anders dan boontjes, komkommer of broccoli.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Ingredients

  • 1 stronk bleekselderij

  • 4 bosuitjes

  • 2 tenen knoflook

  • 2 centimeter verse gember

  • 2 eetlepels oestersaus

  • optioneel: 1 eetlepel Shaoxing rijstwijn

  • snufje chiliflakes

  • eetlepel rijstolie om in te wokken

Hoe maak je het?

  • Snijd het kontje van de bleekselderijstronk en schil de stengels lichtjes met een dunschiller. Op deze manier haal je de draden er grotendeels af. Was de stengels en snijd ze in stukjes.
  • Rasp de gember en de knoflook en snijd de bosui in ringetjes. Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan.
  • Fruit de knoflook en de gember en voeg de stukjes bleekselderij toe. Wok dit op hoog vuur. Hierna mogen de ringetjes bosui erbij. De bleekselderij mag lekker knapperig zijn.
  • Voeg de oestersaus en eventueel de rijstwijn toe en wok even kort mee.
  • Proef of de bleekselderij op smaak is en voeg indien nodig een snufje zout en peper toe. Bestrooi met een snufje chiliflakes en serveer met rijst.

Ben je net als ik gek op bleekselderij? Maak dan eens deze detoxsoep. Deze zit boordevol bleekselderij, venkel en gember, lekker en gezond!

Gewokte bleekselderij met knoflook
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*