Snelle Thaise wokschotel met kip

Snelle Thaise wokschotel met kip

Ik heb het wokken weer (her)ontdekt! Niks is makkelijker dan vlees, vis, tahoe of tempeh te combineren met lekkere verse groenten en een snelle zelfgemaakte woksaus. Eerder deelde ik al een recept voor woksaus met honing en gember. Dit keer deel ik een supersnel recept met 3 verschillende soorten groenten, kip en een kruidige saus. Dit is mijn recept voor een snelle Thaise wokschotel met kip.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 750 gram kipfilet of kipfilethaasjes
  • 2 eetlepels oestersaus (verkrijgbaar in de toko en supermarkt)
  • 2 eetlepels rijstolie
  • eetlepel(tje) honing of een theelepel (palm)suiker
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 theelepel chiliflakes of fijngehakte rode peper
  • theelepel sesamolie
  • 2 gele paprika’s
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • 2 rode paprika’s
  • 1 stronk paksoi
  • bosuitje
  • 2 eetlepels (geroosterde) pinda’s
  • scheutje (rijst)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Begin met het maken van de saus. Doe de oestersaus samen met de rijstolie, Thaise vissaus, honing, chiliflakes of rode peper, sesamolie en knoflook in een kommetje. Roer dit goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig naar smaak nog honing, oestersaus of rode peper toe. Zet de saus even apart tot gebruik.

Als je rijst of (courgette)noedels bij dit gerecht wilt serveren kun je deze het beste nu alvast bereiden want het wokgerecht is zo klaar. Rooster ook alvast de pinda’s in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze in stukjes. De bosui snijd je in kleine ringetjes, deze gebruik je straks als garnering.

Snijd de paksoi in grove stukken en houd het groen (blad) apart van het witte gedeelte (stronk). De paprika’s mogen in grove vierkantjes gesneden worden, dat geeft een lekkere bite aan het gerecht. De kip snijd je in kleine blokjes ongeveer even groot als de stukjes paprika.

Hoe nu verder?

Verhit een scheutje olie in de wok en bak de kip op hoog vuur bruin. Voeg nu de paprika toe en bak deze kort (3 minuten) mee totdat ze mooi gaan glanzen. Het witte gedeelte van de paksoi kan er nu bij. Schud de wok een paar keer om en voeg de woksaus toe. Zorg dat alles een beetje bedekt is met een laagje van de saus. Schep alvast rijst of noedels op de borden zodat je straks meteen kunt serveren.

Voeg als laatste het groen van de paksoi toe aan de de wok en schep dit erdoorheen, zo blijft het knapperig en groen van kleur. Schep de kip met groenten op de borden en garneer met bosui, de gehakte geroosterde pinda’s en serveer er rijst, quinoa of noedels bij.

Snelle Thaise wokschotel met kip en oestersaus

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*