Eetspiratie » Snelle Thaise wokschotel met kip
Snelle Thaise wokschotel met kip

Snelle Thaise wokschotel met kip

Snelle Thaise wokschotel met kip. Niet mokken, lekker wokken! Ik heb het wokken weer (her)ontdekt! Niks is makkelijker dan vlees, vis, tahoe of tempeh te combineren met lekkere verse groenten en een snelle zelfgemaakte woksaus. Ideaal voor op een drukke doordeweekse dag of een luie dag in het weekend.

Wokken is een snelle en gezonde manier van koken, als je tenminste een niet al te zoete woksaus gebruikt. Een woksaus kun je heel snel zelf maken. Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast kom je al een heel eind. Er zijn niet echt ‘wokregels’ wat betreft ingrediënten. Deze manier van koken is ook handig om je groentelade aan het einde van de week leeg te maken. Kijk wat je in huis hebt en gebruik dat in je wokgerecht.

Snelle Thaise wokschotel met kip

Een ingrediënt dat veel gebruikt wordt in de Oosterse keuken is oestersaus. In de meeste ‘wokgerechten’ kom je wel een eetlepel (of meer) van deze smaakmaker tegen. Een lekker alternatief voor oestersaus is paddenstoelensaus. Deze sauzen zorgen voor umami in je gerecht, de vijfde smaak naast zoet, zuur, zout en bitter.

Snelle Thaise wokschotel met kip

Snelle Thaise wokschotel met kip

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 2 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

25

minuten

Deze snelle Thaise wokschotel met kip en knapperige groenten is een ideaal recept voor als je van snel, lekker en gezond houdt.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 500 gram kipfilet of kippendijen

  • 2 eetlepels oestersaus

  • 2 eetlepels rijstolie of zonnebloemolie + 1 extra om in te bakken

  • 1 eetlepel honing

  • 2 eetlepels vissaus

  • hlave tot hele theelepel gedroogde chiliflakes

  • 1 theelepel sesamolie

  • 2 gele paprika’s

  • 4 tenen knoflook

  • 2 rode paprika’s

  • 1 stronk paksoi

  • 1 bosui

  • 2 eetlepels geroosterde pinda’s

BEREIDING

  • Begin met het maken van de saus. Doe de oestersaus samen met de rijstolie, Thaise vissaus, honing, chiliflakes of rode peper, sesamolie en knoflook in een kommetje. Roer dit goed door elkaar en proef of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig naar smaak nog honing, oestersaus of rode peper toe. Zet de saus even apart tot gebruik.
  • Rooster ook alvast de pinda’s in een droge koekenpan, laat ze afkoelen en hak ze in stukjes. De bosui snijd je in kleine ringetjes, deze gebruik je straks als garnering.
  • Snijd de paksoi in grove stukken en houd het groen (blad) apart van het witte gedeelte (stronk). De paprika’s mogen in grove vierkantjes gesneden worden, dat geeft een lekkere bite aan het gerecht. De kip snijd je in kleine blokjes ongeveer even groot als de stukjes paprika.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en bak de kip op hoog vuur bruin. Voeg nu de paprika toe en bak deze kort (3 minuten) mee totdat ze mooi gaan glanzen.
  • Het witte gedeelte van de paksoi kan er nu bij. Schud de wok een paar keer om en voeg de woksaus toe. Zorg dat alles een beetje bedekt is met een laagje van de saus.
  • Voeg als laatste het groen van de paksoi toe aan de de wok en schep dit erdoorheen, zo blijft het knapperig en groen van kleur. Schep de kip met groenten op de borden en garneer met bosui, de gehakte geroosterde pinda’s en serveer met rijst of noedels.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.